Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
#35303
Pozdravljeni!

Tokrat prosim vse člane za nasvet, ki mogoče ni direktno povezan s tekom, prav gotovo pa z gibanjem in rekreacijo. Torej: mestne oblasti na Ptuju so se odločile izkoristiti priložnost in v našem mestu postaviti nogometno igrišče z umetno travo. Projekt delno preko NZS financira UEFA, mislim, da je takšno igrišče že postavljeno v Ljubljani. Seveda pa bomo za pripravo terena in razsvetljave nekaj plačali tudi iz mestnega proračuna (cca. 25 milijonov). Sporno pri vsej stvari je to, da nam prodajajo to igrišče kot idealno vadbeno površino za osnovnošolske otroke in nam ga zato mislijo postavit pred vrata osnovne šole Mladika. Naši otroci bi torej naj v dopoldanskem času imeli na njem športno vzgojo. OK, površina je že primerna, vendar pri tem ne mislijo na to, da mi ta prostor, zelenico, zasajeno s 50 drevesi (ki jih bodo seveda podrli), uporabljamo tudi za drugačne dejavnosti, kot je športna vzgoja. Od 12.00 do 16.30 se po njej podi 150 otrok iz podaljšanega bivanja, tam imamo šolske piknike, otroci se med drevesi skrivajo in lovijo, skratka prostor je živ! In nujno potreben našim malčkom. Popoldan imamo tukaj treninge šolske nogometne ekipe, ki po mojem mnenju zaradi višjih interesov vaškega kluba NK Drava, ne bo več smela trenirat na umetni travi. Okoli se planira visoka ograja, ki bo celemu prostoru še dodala vtis taborišča.

Da pa to ne bi bilo dovolj, nam sedaj želijo v neposredno bližino postaviti še teniško dvorano, ki bi jo prav tako naj uporabljali naši šolarji za telovadbo. Problem je namreč, da šola že od začetka uvajanja devetletke ne izpolnjuje zakonskih določil o minimalnih pogojih in imamo sedaj telovadnico veliko le 220 m2 za 450 otrok !!!! Halo! Komaj jih vse spravim noter za kakšno proslavo, kaj šele, da bi imeli kakšen turnir v malem rokometu ali podobno. In ker tako starši, kot vodstvo šole že par let težimo mestni občini, da to zadevo uredi, so nam sedaj kao "velikodušno" dali novo dvorano. Ki pa jo bo na mestnem zemljišču gradil privatni investitor. Teniška šola KIH je sicer po mojem mnenju kvalitetna šola, z dobrimi strokovnjaki in velikimi uspehi. Tudi moj otrok se je tenis naučil igrati pri njih. Me pa moti to, da bi osnovna šola morala praktično gostovati v neki dvorani od 7.30 do 14.00, kot da nimamo popoldanskih dejavnosti. Kje bomo imeli popoldan treninge rokometa, odbojke, malega nogometa, gimanastike, plesa, ..... Predvidena podlaga naj bi bila sicer primerna (tapison z nekakšnim granulatom), vendar se na to premalo spoznam in vas zato prosim za nasvet, kaj vi menite o športni vzgoji v takšni obliki?

Najbolj pri vsej stvari me skrbi izguba zelenic okoli šole. Toliko let so se naši predhodniki trudili in vzdrževali zeleno okolje, sedaj pa bo ena brezkompromisna mestna uprava to izbrisala v pol leta. Tega ne razumem! Kaj več lahko otrokom damo, kot je zdravo okolje?

Vsako razmišljanje bom z veseljem prebral in pretehtal. Prilagam še par linkov na slike, ki bodo bolje osvetlile celotno situacijo:

Obstoječe stanje: http://alesvaupotic.net/ales/stanje.jpg

Planirano: http://alesvaupotic.net/ales/planirano.jpg

Pa še članek iz lokalnega časopisa:

http://www.vecer.si/vecer2003/default.a ... 2302672425

Spodaj so že tudi moji komentarji.

Sedaj mi pa povejte, če je to res takšna kvalitetna sprememba v pozitivno smer za naše malčke, da se splača žrtvovat zelen pas okoli šole? Kot vidite na sliki z obstoječim stanjem imamo zdaj vse: nogometno igrišče, košarkaško igrišče, rokometno igrišče, hrib za sankanje, prometni poligon, senco za počitek. Raj na zemlji! Zakaj potrebujemo umetno travo, če imam že sedaj več? Ni vse skupaj samo pesek v oči, da bo prvoligaš prišel do igrišča na poceni način? Imajo namreč vso podporo pri najvišji mestni oblasti.

LP,
amanita

PS: Če admin misli, da je treba temo prestavit kam drugam, prosim! Tudi odgovore, če vam jih ni za pisat tukaj, mi lahko pošljete na ZS.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA