Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 zlatanelo55
#35608
Pozdravljeni

Sem nov uporabnik zato upam da sem to temo odprl na pravem mestu.
Stvar je sledeča s tekom se ne ukvarjam primarno ampak ima vseeno velik pomen pri mojem športu namreč treniram nogomet. Opazil sem da kakor hitro sem povečal mišično maso sem postal nekoliko počasnejši sedaj pa mene zanima kako bi lahko kljub vajam za povečanje mišične mase držal neko konstantno hitrost saj sem bil pač najhitrejši v ekipi čeprav nisem vadil nekih šprintov. Poleg tega me zanima ali obstajajo kakšne vaje za hitrost brez da bi tekel naprimer nevem dvigovanje uteži, počepi leg press itd.(poleg tega sem si zadal nalogo izboljšati rezulat v roku 2 do 3 mesecev)

Namreč moj teden zgleda nekako tako
pon. trening (1h30min ali 2h)+ vaje za mišično maso + 300 počepov
tor. trening + 300 počepov
sre. trening vaje za mišično maso + 300 počepov
čet. prosto
pet. trening + vaje za mišično mase + 300 počepov
sobota ali nedelja tekma tako ta pač en dam tečem na traku 8 km+300 počepov

sedaj pa če bi se našla kakšna dobra duša in mi svetovala ali je pametno da delam počepe ali naj raje tečem ker osnvni cilj bi mi bil (eksplozivnost in hitrost) se pravi kratke razdalje ne pa toliko vzdržljivost. Upam da sem razumljivo napisal kaj želim in upam, da bi mi kdo znal pomagat.

Za odgovore se Vam zahvaljujem
Uporabniški avatar
 Veggie
#35615
Namesto pocepov raje delaj poskoke - raznorazne

in pa npr. 10x 100m stopnjevanje

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA