Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 thag
#357342
Pozdrav vsem,
sam bolj ko ne, berem forum in ne sodelujem v debatah a opažam, da
obalna sekcija je bolj tiha? Se nič ne dogaja na obali?
No temo sem odprl z drugim namenom, zanima me, obalčani, kam hodiste teč?
Res je da zadnji mesec, zaradi bolečin v tetivi bolj malo tečem, bolj ko ne hodim,
a me vseeno zanima kje tečeste? Katere poti ubiraste?

Kot primer, dam verjetno najbolj znane in uporabljene
- Bonifika
- Izola - Koper ( obalna cesta po rexu )
- Parenzana ( Trst - Poreč ) Slednja ima v Izoli tudi postavljene točke za trening a žal niso osvetljene
Sam hodim Izola - Portorož ali Seča - Meja Sečovlje
-Škocjanski zatok ( en krog v rezervatu ima okoli 2 km, ima pa urnik kadar je možna rekreacija če se pa gre okoli celotnega zatoka pa cca 5km )
- Krog okoli Fieškega jezera

Sam včasih zaradi časovne omejitve se odločim kar za "tek doma" torej Malija - Šared - Korte, ali do Gažona.
Zanimiva mi izgleda tudi, Belveder - Strunjan Križ, po kateri sem samo hodil in prav tako samo hodil sem v "laghetti del noghere" pri Miljah.


Na polar flowu, žal redkokateri javno deli svoje teke, tako, da novih idej tam je bolj malo.
 nickolas18
#357357
na stravo se prijavi, pa boš vidu vse dejavnosti. vrjetno so vsi tekači iz okolice že gorej.
Uporabniški avatar
 Boštjan Obala
#357360
Pozdravljen Thag,

tekačev je na Obali kar nekaj, precej se jih udeležuje "veselih sred" v Kopru, ogromno pa jih je svoje čase teklo z "lucijskimi tekači", kateri so bili tudi precej organizirani in so se udeleževali tekaških prireditev po Sloveniji... Meni žal urniki in družinske obveznosti niso dopuščali udeleževanja nekih organiziranih zadev in že celo tekaško kariero tečem solo, česar sem se v teh letih kar navadil. Najprej sem tekel nekaj časa zvečer po temi, zdaj se pa ne skrivam več :lol:

V bistvu tečeva na istih relacijah in sva doma v istih krajih, verjetno sva se že kje po poti srečala :D . Jaz se kar rad držim domačih krajev, ker živimo res na lepih krajih za tek. Poleg že napisanih relacij ti predlagam še moje najljubše, ti jih lahko krajšaš ali prikrojiš po razpoloženju:
- Korte - Malija - Sala seva - Lucan - Staro Jagodje - Belveder - Stara konjušnica - Strunjanski Križ - Zdravilišče Krka - Salinera - Pacug - Piran - Portorož - Lucija - Parecag - Korte
- Korte - Šared - Baredi - Gažon - Stara šmarska - Koper - Izola - Lucija
- Korte - Parecag - Lucija - kamp - Ribič - Kanal Sv. Jerneja - Sečovlje - Krog - Medoši - Korte

Nekaj vode vzemi s seboj, ostalo pa je zadosti črpalk, lokalov in trgovinic po poti.

Za pridobivanje hitrosti oziroma "za se spihat" pa je itak najboljša varianta iz Sečovelj ob solinah in naprej ob morju do Lucije, za nazaj pa mimo črpalk v Seči in se priključiš nazaj na vhodu v soline.

Sam nameravam v prihodnosti odteči tudi malce na hrvaško stran proti Savudriji in Umagu ter po Parencani mimo Buj, s kolesom je kar fino, edino postaj za pitje še nimam preučenih.

Imej se lepo pa lepo teci 8)
 thag
#357364
Hvala, sem pogledal na Stravo in res je ogromno poti, so pa večinoma vse iste oz nič novega. Hvala!
Pozdrav Boštjan, mogoče sva se a bolj iz avta, ker v naših krajih sem le nekajkrat tekel, sem bil zmenjen z prijatelji iz Izole, Kopra, pa smo šli tam. Oni so obupali, jaz vztrajam.
Moti pri nas, ( Korte, Malija ) da je večino poti po glavni cesti, ponavadi vzamem psa s sabo in mi je malce neprijetno.
Kakorkoli, bolj kot družbo ( morda sem čuden in mi večinoma paše sam tečt ) iščem poti ali kakšne ideje za teč.
Uf, ti pa delaš kilometrov! Bravo, sam tečem šele dobre 4 mesece in nisem še za take razdalje, prav tako imam še nekaj kil preveč, ki mi dela ne olajša.
Najdaljša tura, ki sem jo ubral je bila 15km, Izola, Žusterna, krog okoli Kopra, Sermin, po kolesarski nazaj, Semedela, Žusterna Izola. ( cca 1.35min )
A zdaj zaradi tetive ( bolečime v njej, na srečo ni otečena in ne kaže drugih znakov, a moram paziti )tečem bolj ko ne do 6km max in po ravnem ( idealna za to je od vhoda v Soline do meje.)

Vodo imam vedno s sabo, sem si kupil držalo za okoli pasu, velikokrat, pa pozabim denar hahaha, poleti, sem tekel večinoma Izola - Koper in par krat se mi je zgodilo, da mi je tako zapasal sladoled... A denarnica v avtu.
Glede hitrosti pa tako, prvič, ko sem šel "teč" ali "jogat" junija ali julija letos, sem rabil za Malija - Lucan ( cca 5.5 km ) 58 minut. danes v tem času pretečem 10 km ( no upam, da jih še haha )
Sicer pa se ne obremenjujem toliko za hitrost, ker mi ni pomembna, nekoč sem kolesaril in sem šel na kolo, da odkloplim, zdaj sem se odločil za tek, da se odklopim in sprostim, hkrati mi ogromno pomaga za asthmo.

Na hrvaško stran me trenutno ne vleče zaradi meje, ker se mi ne da tam mimo, želim si pa iti od malije, Šared, Baredi, pred Gažonom pa se na Google mapsih videl, da je ena potka, ki pelje na Markovec mi izgleda zanimiva.

Sam imam v Planu se udeležiti Isterskega maratona in sicer bi se odločil za 21 km, bom videl kako bom pripravljen takrat, morda bom prvič ubral 10km
Enako :)
Uporabniški avatar
 lojze
#357447
Sem iz Izole in večino tekov začnem od doma(Livade), vse trase so posnte in objavljene na endomondo https://www.endomondo.com/home, prijavi se, najdi kot prijatelj Alojz Padar in boš videl vse trase, sam zelo rad menjam smeri , tako da so proti Gažonu, proti Šaredu, proti Piranu. Izbiram poti , kjer je zelo malo prometa v dolžini od 10 do 20 Km.
 srx
#357455
Za krozne poti imas precej idej na tej strani:

http://map.portoroz.si

Osebno se izogibam asfaltu, ce imam cas se zapeljem na bliznji kras (glinscica, napoleonica, kokos). Drugace pa je moja standardna iz centra Izole proti strunjanu/baredom, naprej po navdihu :)
 primoz75
#358077
thag napisal/-a:Sam včasih zaradi časovne omejitve se odločim kar za "tek doma" torej Malija - Šared - Korte, ali do Gažona.

Na polar flowu, žal redkokateri javno deli svoje teke, tako, da novih idej tam je bolj malo.


ho fajn. Še en Maličan, ki teče. In še na Polarju je :) kak username imaš tam?
 thag
#358093
Hm, tecem ja, zdak sem zaradi raznih izgovorov zabusaval prevec casa, sem se zredu, in izgubil se uno malo kondicije ki sem imel. Danes sem ponovno zacel, sem sel malo naprej od Kresalove, sem skoraj umru, se ta asthma me spet.. in je jeba.
Kakorkoli, mislim, da me najdes pod Arian Godnič
 primoz75
#358094
thag napisal/-a:Hm, tecem ja, zdak sem zaradi raznih izgovorov zabusaval prevec casa, sem se zredu, in izgubil se uno malo kondicije ki sem imel. Danes sem ponovno zacel, sem sel malo naprej od Kresalove, sem skoraj umru, se ta asthma me spet.. in je jeba.
Kakorkoli, mislim, da me najdes pod Arian Godnič


sem te dodal. Ah, saj jaz sem daleč od idealne forme, ma recimo da počasi migam :)
 thag
#358096
Sem te sprejel, ma ne morem jaz tebe sledit, ker imas privat profil.
Sigurno si bolj v formi kot jaz, ma si z Malije anka ti?
Vazno, da migamo, pocasi ali hitro, vazno, da se nekaj dela !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA