Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 vinkop
#364598
zanimivo, sam sem mnenja da so startnine vsaj za polovico prireditev previsoke....zato je po moje tudi glavni razlog upadanja...ce k temu dodamo se strosek prevoza, tekasko opremo in ostalo, so zneski kar hitro nad 50€ za vsako slehrno tekmo....place ali penzije pa vemo koliksne so.....
#364609
vinkop napisal/-a:... sam sem mnenja da so startnine vsaj za polovico prireditev previsoke....ce k temu dodamo se strosek prevoza, tekasko opremo in ostalo, so zneski kar hitro nad 50€ za vsako slehrno tekmo.....

danes je startnina pod 50 eur še samo na domačih maratonih in na tleh Yuge pa še Italija ... sicer so startnine brez ostalih stroškov .... :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
 Taubi
#364613
Sam se prireditev ne udeležujem več predvsem zaradi nenormalno visokih štartnin in ker to ni več to kar je bilo včasih.
Včasih smo res veljali za vesoljce v pajkicah in smo bili pripravljeni celo plačat, da trpimo. Tudi danes sem pripravljen plačat samo več kot 25€ za tek recimo po ulicah Škofje Loke je pa vsaj zame preveč. Pa ne rabijo mi dajat vrečke in notri brezveznih reklam. Vem pa tudi, da verjetno organizacijsko vse skupaj dražje, ker so občine videle možnost zaslužka.

Danes sem mi zdi je pa vse skupaj ena modna revijo. "Pravih tekačev" je zelo malo.
Uporabniški avatar
 pajo
#364903
Zgornji limi na LJ maratonu dosežen sedaj sledi padec. Razlogov je več bol ali manj znanih. Eden glavnih je cena in velika gužva. Z bratom vsako leto praviva samo še letos... ja bova tudi letos poleg teka trojk inteka po Zagorski dolini. Včasih pa auuuu tekov. Mam raje nove superge.
 spela*
#364914
zz topka napisal/-a:Mene prav za gvišno ne bo. :D


No, jaz pa pridem. :)

Se mi zdi pa smešno, ko ljudje hodijo na maratone v Tokio, Chicago, New York ... potem jim je pa Ljubljanski maraton predrag. Kdo je tu nor? :lol:
 spela*
#364916
zz topka napisal/-a:Mene tudi v Tokiu, New Yorku.... za gvišno ne bo. :D
Edino Adi Smolar prizna, da je ubogi, ubogi, ubogi nor :lol:


Saj nisem imela tebe v mislih. :)
#364918
No, sam na maratone ne hodim več in to predvsem zaradi gužve. Se spomnim prvega (za mene) maratona katerega sem se udeležil v Ljubljani. Eden je bil 100 metrov pred mano, eden 100 metrov za mano in to je bilo to. Danes pa nenehno paziš da koga ne pohodiš, predvsem me pa moti surovo, brezbrižno ravnanje nekaterih tekačev, ki so polni sami sebe in to ti tudi nenehno kažejo. Grem še na kakšnega gorskega, kjer je manj ljudi in le ti se mi zdijo v večini bolj normalni. Kot je že nekdo napisal, modne revije in FB tekači res niso za mene :)
Cene pa kakor vzameš. Res so visoke, če pa razmislimo, koliko denarja porabimo na leto za razne traparije, ki jih nikakor ne potrebujemo, se mi pa nekaj 10 evrov preplačila za kak maraton ne zdi preveč... Pač, kot vse ostalo, je to postal posel, od nas pa je odvisno ali to podpiramo ali ne :)

Bojan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA