Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Fotr
#4347
Kljub temu, da nisem tako daleč od Bohinja, pa okoli jezera še nikoli nisem tekel. :cry: Mogoče bi bilo dobro, da se forumovci neformalno dogovorimo za en izlet v Bohinj, k jezeru, najbolje takrat, ko ne bo veliko ljudi. :shock: V izlet pa bi spadal tudi tek okoli Bohinjskega jezera. :D Ker imamo forumovci različne hitrosti teka, bi nam ozka steza na drugi strani jezera ne predstavljala nobenih nevšečnosti, saj bi se kmalu razporedili v gosjem redu. :D Ker so krave že skoraj stalni spremljevalec naših tekov, :evil: tudi v Bohinju ne bomo motili eden drugega, pa tudi smejale se nam ne bodo. :D :D Pa še kaj bo treba napisati o kravah! :wink:
Uporabniški avatar
 H2O
#4352
tko kot pravi primus, od ukanca do ribčevga je potka nastlana s kamenjem & koreninami & kravjeki :shock: , vijuga gori in doli, krave firbčne 100 na uro, bog ne daj, da imaš v roki še kakšno plastenko, ker takoj računajo da imaš še drink za njih, v najslabšem primeru jo potegneš gor po pašniku pa skok čez leso :shock: tja čez molijo samo še firbčne glave :shock:
če boste dirkal tam okrog avgusta vam jaz pomaham z belim robčkom al dol iz šije al dol iz triglavskih jezer. mogoče pa iz vogarja....
Uporabniški avatar
 sbojan
#4353
Okrog Bohinjskega jezera sem tekel 3 x vendar zmeraj v obratni smeri od urinega kazalca (najbrž zato, ker sem levičar :) ). Zanimiva se mi zdi razdalja; povsod je navedeno 11 km, vendar sem za krog vedno potreboval skoraj uro in pol. Res je ob desnem bregu (gledano od Ribčevega laza) treba teči malo počasneje (nekaj korenin, skal) ampak vseeno... Sumim, da ne poznam kakšne bližnjice pri Zlatorogu in zato naredim preveč km :o. Zato se mi zdi Fotrova ideja o skupnem teku odlična, bomo vsaj vedeli za pravo pot.
Uporabniški avatar
 H2O
#4354
pri zlatorogu ubereš pot čez vejevje hehehe
zdaj pa čist resno vprašanje, vas berem in berem, nikjer pa nisem zasledila, da bi kdo od vas s seboj vlačil kakšnega mladiča. moje noge so mal zvezane, z mano vedno en fantiček, če je pot "normalna" me spremlja z biciklom, če je trasa gori doli naokoli pa čez korenine moj mali biciklist tega ne zmore. vašega tempa pa midva, jasno, ne moreva loviti.
torej - ste tu sami solisti ali lahko kdaj računam tudi na koga, ki bi mojemu spremljevalčku delal družbico? sama brez njega ne grem nikamor, z njim pa izgleda vam ne morem parirat :( torej sem obsojena na izolacijo.... :? :? :? :? :?
 Nataša
#4362
Kolk je pa star tvoj biciklist? jest ga na žalost še nimam...mogoče bomo kej naročil... :D

loh si pa enga sposodim, sam je mal majhen še :cry: ...lih da zna hodit. čez par let...
Uporabniški avatar
 primus
#4363
vse se da zmenit ! (pa (tokrat) ne mislim na naročanje... :D )

Moji mladički sta včasih zraven, včasih prideta kasneje, včasih pa sploh ne. Odvisno od vremena, koliko časa je za čakat, gremo še kam itd. Če smo v kompletu sploh ne bo problem za družbo.

Če prav razumem, bomo kmalu imeli TF - vrtec :!: :D :!:

primus
Uporabniški avatar
 H2O
#4364
nataša, 8 jih ima, sej šiba revež kolkor lahko, ampak več ko tolk pa spet ne more :( pol pa nej uskladim svoje želje po teku z njegovim biciklom pa zmožnostjo laufanja njegovih nožic....skratka....najboljš, da se še naprej sukam kar v kulinaričnem kotku :? :? :? :?
Uporabniški avatar
 H2O
#4365
primus, ne bi blo švoh, če bi kdaj še mladiče združil, se včasih počutim ko tepka, ko svojega fantalina povsod s sabo vlačim, vi pa vsi tam na 21 km pa 30 km pa 40 km.....midva se lahko sam zabarikadirava nekje ob jezercu, nogce namakava pa ribce futrava :D
 Branka
#5663
Če boste šli tečt okoli jezera, pa le javite na forumu. Če bom imela čas, bi se vam pridružila.
Ali lovsko stezico, ki se začne pri plezališču Pod skal'co, konča pa pri spodnji postaji gondole na Vogel, poznate ?
Uporabniški avatar
 Filipid
#5700
Tudi jaz sem pred dvemi leti tekel okoli Bohinjskega jezera v smeri urnega kazalca. Proga je do Ukanca kar lepa, saj se teče po makadamski potki ob glavni cesti. Ko pa prideš v Ukanc in zaviješ na nasprotno stran in se obrneš nazaj pa pot ni ravno idealna. Najprej prečkaš en potok in moraš preskakovat skale kakor en kenguru, nakar se teče ob jezeru in moraš ves čas gledati pod noge kam boš stopil, če ne lahko kaj hitro zviješ nogo. Poleg tega na tem delu kar težko prehitevaš sotekmovalce. Takrat je v razpisu pisalo da je okoli jezera 12 km. Žal pa je zadnje leto proga speljana samo do Ukanca in nazaj po isti poti. Sem pa tudi tekel že okoli Blejskega jezera za trening. Če bi se kdo zdramil in organiziral tek okoli Blejskega jezera bi bil to lep tek. En krog meri približno 5 km. Večina poti je asfaltirane, je pa tudi nekaj lepega makadama. Jaz osebno bolj priporočam tek okoli Blejskega jezera. Meni se zdi lepši in še filing je boljši, pa še manj nevarnosti je da se poškoduješ kot pa v Bohinju. Je pa res da je tu veliko več sprehajalcev kot pa v Bohinju.
_______________
Filipid
 Nataša
#5735
helou

opažam, da sem ratala mal zasvojena s forumom, tri dni me ni blo gor pa sem se kar tresla, ko sem prejle prižigala računalnik...
moje "odmaranje" v Bohinju je blo uspešno, v petek sem zarad boleče ahilove tetive lepo lenarla, v petek sem obtekla jezero, včeri sem pa naredila turo od Boh.Bistrice do jezera pa čez Staro Fužino in Srednjo vas spet nazaj v Bistrico. kar se tiče teka okoli jezera - pri Zlatorogu se res kar mal zgubiš in nabereš dodatne metre, smotana pa je tud pot ob jezeru, sploh v tem vremenu je bla pošteno off-road, z obilo blata in podrtih dreves, tko da sem se počutla k une tekačice k zmer na začetku grozljivke čez kakšen drn in strn laufajo pa jih kšn pol ubije al pa najdejo kšnga mrliča...hmmm...ampak strah me pa ni blo, to pa ne!!! :roll:

obakrat sem promovirala TF, obenem pa ugotovila, da mi trebuh nekam čudno raste in bo treba vseen mal manj jest pa več tečt. če pa dodam, da sem se uspela tud izognit vsemu delu za službo, ki sem ga prinesla s sabo, je bil vikend skrajno zadovoljiv.

se vidmo na cooperju!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA