Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 miro
#4516
OK.Najprej sem malo predahnu pregledal forum , odpeljal kuža na krajši sprehod, ter se ponovno vrnil za računalnik, da strnem vtise z maratona.
Zamislil sem si, da bi vtise napisal po več delih, tako kot mi bodo padale na misel,upam da mi bodo pri tem pomagali tudi ostali udeleženci, saj tudi oni berejo forum. Upam , da bo Vasja J poslal kaj fotk na galerijo , jaz žal nimam foto aparata , pa tudi ostali udeležeci ste lepo vabljeni , da pošljete fotke.O časih in štvilu vseh udeležencev ne bi pisal saj to lahko najdete na spletu.
Najprej to
Na maratonu nas je bilo iz Slovenije12 od tega dve dami. Skupaj organizirano nas je bilo 11, eden pa je prišel z letalom v soboto.
Toliko na splošno, sedaj pa o vtisih.
Uporabniški avatar
 miro
#4517
Naj najprej pričnem z gospo Kazimiro Lužnik slovensko maratonsko legendo, ki ne ve več koliko maratonov je pretekla. Med pogovorom mi je zaupala , daje že 20x preteklaNY maraton ,29 maratonov v Radencih,2x 60km Zagreb Čazma, pa še bi lahko našteval in ta "mladenka" je klub svojim letom pretekla maraton v Parizu malenkost čež 4 ure.
Vsaka čast gospe Kazimii.
Miro
Uporabniški avatar
 miro
#4519
Vsoboto nas je večina maratoncev pretekla tudi "breakfast run" vsaj tisti, ki nismo prišli popravljat osebnih rekordov.
Pred stavbo združenih narodov se je zbralo kar veliko tekačev nekateri tudi preoblečeni v razne like , veliko je bilo tudi zastav različnih narodov , kateri so sodelovali tudi na teku.
Slovenci sicer nismo imeli zastave imeli pa smo transpsrent SLOVENIJA, katerega sva s Tomažem prenela celo traso , ter ob tem prepevala slovenske pesmi, Tomaž je vmes tudi nekajkrat zavriskal.
Na koncu teka je s transparentom toliko časa mahal pred pevko,da nas je pozdravila s welcome Slovenija.
Pred tekači je kamionček vseskozi vozil ansambel "trubačev", ki so nam igrali v Bregovičevem stilu svetovne uspešnice.
Po teku zajtrk na prizorišču , nato vrnitev v hotel in ogled mesta.
Miro
Uporabniški avatar
 miro
#4520
Še nekaj o gneči na štartu.
Predstavljajte si množico 34500tekačev ,ločenih z dvema ograjama od gledalcev, navijačev , svojcev.
, ki navijajo za svoje , čakajo da jim ti dodajo opremo, malo pred začetkom saj je aprila zjutraj še vedno dokaj hladno.In ravno čez to množico sva se morala prebiti s kolegom ,ter nato preskočit oziroma preplezati ograjo, saj je bila druga visoka preko dva metra s špicami na vrhu.
Kar malo s strahom sem jih preplezal saj sem se takoj spomnil na ljubljanski maraton in moje koleno.Ravno zaradi tega strahu bi si kmalu strgal hlače , saj je bila ograja samo visoka , pa prav nič močne konstrukcije. Zadnji trnutek mi je pomagal eden od gledalcev , ter mi dvihnil nogo , da nisem strgal hlač , zato pa sem z njegovo pomočjo dobil lažjo prasko na desni roki. K sreči ni dolgo krvavela.
Verjetno bom moral trenirati skoke čez plot , samo žena zato ne bo smela vedeti, a ne!

Miro
Uporabniški avatar
 Bajsi
#4550
Helou!
Čestitam!
A pa bi mogoče, če bi se dalo, če ti ni nerodno, ali odveč, ali pa....
objavil kaj na temo časa, doseženega mesta,..
Iskanje rezultata na uradni strani je jako naporno, ker ne vem tvojega priimka, kljukci pa ne dajo iskanja po državah, itd.
Uporabniški avatar
 miro
#4620
Ta tema pa bo nekaj za ljubitelje kužev.Na neki okrepčevalnici sem videl tekača s kužem , kako mu je dajal vodo (ne vem kako uspešno) bil je neki mešanec večje rasti -malo večji od volčjaka. Potem sva nekaj časa tela vštric ,pa moram reči , da je kuža pri gledalcih vzbujal izredno navdušenje. Meni pa se je kuža zasmilil ,teči 42km po asfaltu in po kamnitih kockah ni mačji kašelj , kot bi rekel fotr.
In resnično , ko sem premagoval krizo na 39km ,sta me "tekača zopet prehitela , pa je imel kuža samo malo daljši jezik.
To je bolj tema za eelah meni se to vseeno zdi mučenje živali !
Miro
Uporabniški avatar
 miro
#4623
Še en dogodek ,ki se mi je globoko vtisnil v spomin in srce.
Izgleda , da je bil ta tek tudi za handicap-irane osebe, v prvih vrstah so tekmovale tudi osebe na invalidskih vozičkih , kar ni nič nenavadnega na večjih svetovnih maratonih.
Prehitel sem pa tudi nekaj slepih ,ki so tekli s pomočjo staršev , ali prijateljev , kar me je zelo presunilo. Nekateri so imeli napis na hrbtu , da so slepi drugi so imeli napis društva slepih-Retina in posebej slepi in posebej slabovidni. Videl oziroma prehitel sem štiri take pare.
Vendar to ni bilo prvo tako moje srečanje , eno tako srečanje sem imel že na olimpijskem teku v Kranju, vendar so me ta veliko bolj presunila.
To verjetno pomeni , da ima tek velik terapevtski učinek na vseh ravneh.
Miro

Ps-Pišem se Ražman-na seznamu Razman
Uporabniški avatar
 Car
#4626
hm..tole o mučenju...
...tudi pri živalih je vse stvar priprave...ko sva šla s pudlom na Triglav, sva bila z intelektualko tudi obtožena mučenja, a strašnemu pudlu takrat ni bilo nič pretežko (medtem ko je kritik izgledal kot "death man walking" - skratka izmučen občasni planinec, ki mu je edino Triglav motivacija), gor in dol je zlezel suvereno in brez kakšnekoli pomoči (ne iz Kredarice, temveč iz Planike)..
..pač.... pudl je imel kondicijo, midva pa zanj v rukzaku vse potrebno (vodo, brikete, mast za blazinice) hehehe..samoumevno..pojedel nama je vso čokolado...:-)....
.no...danes pudl ni več v formi in sploh ne želi več hoditi po malo resnejših hribih in raje začne trmoglaviti pa gremo nižje.........tako, da smo pasje hribovske podvige omejili na vrhove ala Ratittovec in nič več...

..če je bil kuža "ulaufan" in je navajen tekanja.....potem mislim, da mu ni bilo hudega....sploh, če je lepo pil in jedel vmes.....

sicer pa občudujem trme, ki zdržijo maraton...skratka čestitke za pretečenih 42 km.....
Uporabniški avatar
 miro
#4628
Ko že pišem o hendikepiranih neko društvo je posnemalo akcijo "Sonček"in TF, samo da so ti imeli posebne vozičke na katerih so vozili najstnike. To so bili posebno prirejeni vozički,katre so vozili štirje tekači -spredaj dva in zadaj dva ,zadaj pa so v špalirju tekli še kakšni štirje tekači , ter se menjavali na vsake toliko časa , vsaj predvidevam.Cela skupina pa je skandirala gesla , kar je bilo prav impozantno v nekem predoru, kjer jim je pomagala skandirati še velika množica tekačev.
Tekači so bili tudi vsi oblečeni v enake rumene drese s napisom pripadajočega društva.
Uspel sem tudi pogledati v očke enega od otrok , ki se je peljal na vozičku, v njih je sijalo miljone sončkov. Takoj sem se spomnil na Sežano in z novo močjo pospešil proti cilju.
Miro
 vasjaj
#4637
iz rezultatov...v oklepaju real time
673. Hvala Valter 3:18:11 (3:17:55)
3304. Maffi Ivan 3:13:38 (3:12:14
4003. Lekše Toni 3:17:05 (3:16:03)
4222. Zupančič Tomaž 3:18:22 (3:17:55)
5269. Vasja Jerčič 3:23:57 (3:23:21)
5288. Savič Vladimir 3:24:09 (3:23:08 )
6983. Miklič Mirko 3:31:57 (3:27:12)
12742. Ražman Miro 3:53:08 (3:46:45)
14196. Klemenc Tone 3:58:02 (3:51:39)
19179. Hočevar Mojca 4:16:07 (4:04:26)
28349. Lužnik Kazimira 5:21:15 85:09:34

p.s. Kazimira Lužnik je NYC maraton pretekla 11 x, drugače pa skupaj nekaj čez 70...bom kasneje še dodal kako fotko
Uporabniški avatar
 miro
#4665
Nekaj besed še o okrepčevalnicah. Bile so zelo dobro založene na obeh straneh ceste , kar je bilo zaradi množice tekačev tudi potrebno, potrebno pa je bilo uporabiti komolce , da si se vključil v reko tekačev.
Zakaj pišem ravno o okrepčevalnicah? Zato ker sem prvič opazil tudi okrepčevalnice za diabetike. Zelo pohvalno!
Miro
Uporabniški avatar
 miro
#4668
No napisal bom še en vtis , potem pa bom nehal utrujati!
Ne morem mimo izrednega števila glasbenih skupin, ki so poživljale prireditev. Največ je bilo "trubačev" - se pozna da Goran Bregovič živi v Parizu. Potem je bilo vsega po malem od Diksiea do Rocka, celo Inki so nas zabavali s svojimi piščalmi in melosom.Vse skupine so bile izredne , nič kaj prijetno ni biti kakšnih pet ur na razpolago sopihajočim tekačem.
Toliko o tem!
Stem sem tudi zaključil svoje podoživljanje Pariza.
Upam , da se bodo oglasili tudi ostali tekači, ter tudi oni dodali svoj kamenček k mozaiku pariškega maratona.
Lp
Miro

Ps: seveda pa sem pripravljen tudi odgovoriti na morebitna vprašanja.
Uporabniški avatar
 Filipid
#4681
Resnično si se potrudil Miro :D in naredil dobro poročilo o pariškem maratonu. Tudi jaz čestitam vsem udeležencem pariškega maratona in le tako naprej :lol: .
 vasjaj
#5354
Glede na odzive, ki jih prejemam, bom verjetno tudi drugo leto pripravil gostovanje...torej, priprave se lahko začnejo

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA