Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 anima
Mene pa zanima, če je pot pri koseškem bajerju osvetljena? Sem revica brez naglavne lučke. In imam že probleme in pripombe, ko tečem od živalskega vrta po pločniku do poti v Mostec; celo mesto se sveti od lučk, tam pa ne morejo uredit, da bi svetile... No, nočem bit tečna. Resno. Če mi lahko kdo pove, če je tam osvetljeno, da ne hodim tja in se potem obračam, ker po temi mi pa ne gre najbolj. Hvala!
 mercury
Živjo,
Kolesarska steza od Biotehniške fakultete pa do bajerja ni osvetljena. Od bajerja dol po PSTju pa tudi ne.
Vseeno ponoči srečaš kar nekaj tekačev brez lučk, tako da če je volja, se da...

L.P.
 luzr
Saj ne rabiš naglavne svetilke, dovolj je kakšna baterijska ročna...

Od Mosteca do Kosez je razsvetljeno vse razen okoli Bajerja in PST-a.
Tečeš po lahko po pločnikih od Bajerja v smeri proti terasastim koseškim blokom. Tisti del PST je osvetljen vse do Celovške.
Prijeten tekaški krog je tudi do avtoceste med hišami.
Če te seveda ne moti civilizacija.

Pojdi kdaj na torkov K-Rožnik :wink: . Imajo lučke, deloma ke osvetljeno, prijazni so, okolje prijetno.
Uporabniški avatar
 bobr
Piši božičku naj ti prinese eno tikko in bo svetlo. Seveda če si bila pridna :lol:.
Uporabniški avatar
 Oli R
:D Spomladi te jaz rekrutiram za reden lauf okoli Rožnika po temi; ko si enkrat 10 minut v temi, gre vse lažje (če seveda vmes ne pogledaš direkt v kako luč ali žaromet od avta :D ). Edini problemčič nastane, če se vmes kako drevo spomni, da te spotaknilo s korenino... :lol:
Uporabniški avatar
 Damijan
O, Oli is back...

Kje pa je una "Yes it is" <-> "No it isn't"?
Uporabniški avatar
 pajo
Občasno se pojavi še problem z pasjimi drekci - se prav lepo zabašejo v podplat in če doma ne pogledaš dobro je možno, da te zjutraj zadane smrad za bruhat. Je dobro, da mal vidiš kje tečeš. So pa res lepe poti za tek tukaj okoli samo žena ni preveč pri volji za kakšne daljše teke. Oven pač.
Uporabniški avatar
 anima
Hvala za odgovore in namige. Dedku Mrazu bom seveda pisala, samo je toooooliko stvari, da ne vem kaj naj napišem, ker nočem bit preveč zahtevna :oops: Saj vem, da se v temi tudi da, ampak ja, me motijo korenine, da o pasjih drekcih ne govorim. :x
Oli, hvala za ponudbo, bom imela v mislih, ampak saj veš, kako pravi pesem: Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj..., pa takrat tudi ne bo več takega problema s temo :wink:
 ton
Anima, tanaglavne lučke so dandanes zelo poceni zadeva, posebej odračunavši razne poškodbe in zvite gleženjčke in bližnja srečanja s tekači, pasjesprehajalci in kolesarji.
Uporabniški avatar
 matec
naglavne lučke so od 20-50 evrov dobiš zelo dobre
:D kupijo naglavno lučko ker je poceni in zelo uporabna :D
Uporabniški avatar
 anima
Bom nabavila lučko. Saj ni tak problem v tej lučki, zdi se mi pač, da bi morda lahko bila Ljubljana malo bolj osvetljena tudi po tekaških poteh, če smo tudi sicer tako potratni z elektriko :wink: Ampak seveda se vse da, če se hoče. Ne bomo iskali in delali problemov tam kjer jih ni; si bom pač nabavila lučko in tekla po bolj naseljenih poteh. Evo, problem rešen. :)
Uporabniški avatar
 bobr
Ne pozabi na K-Rožnik vabilo, zagotavljam bo dovolj svetlo 8).
Uporabniški avatar
 anima
Ne bom pozabila in mogoče se vam res enkrat pridružim. Ampak zaenkrat še ne, ker trenutno res rada tečem sama :oops: Vseeno, hvala za povabilo. :)
 luzr
zdi se mi pač, da bi morda lahko bila Ljubljana malo bolj osvetljena tudi po tekaških poteh, če smo tudi sicer tako potratni z elektriko

Ob priliki bom povprašal kako je z nujno potrebno osvetlitvijo (razsvetljava na javnih površinah) v Ljubljani. Razen kritičnih točk (prehodi za pešce) se mi zdi dovolj osvetljena. Tudi predel o katerem je govora.
Že tako je postavitev ene obcestne svetilke na javni površini boj (z mlini na veter).
Realno gledano bi bilo potrebno osvetliti kaj bolj življenjsko pomembnega.
Druga stvar je osvetlitev zasebnih ali javnih objektov in poti.

Novoletna razsvetljava je zaradi turistov, atmosfere, ker jo imajo tudi druga mesta in dovolj učinkovitega lobiranja pristojne osebe za ta projekt.
Uporabniški avatar
 veter v laseh
Dan in noč. To je tema, ki ima veliko pogledov. Zanimivo je kako se odločamo za tek ali kakšno drugo aktivnost, ki jo želijo izvesti. Nekomu paše dan, nekomu noč, odvisno od danosti (beri: službe, drugih obveznosti,...) Osebno mi paše iti tečt čez dan, vendar so pogoste službene obveznosti, ki tega ne dopuščajo. Tako, da tudi noč ni nič preseneljivega, vendar je to le izjema.

Se pa strinjam s tistimi, ki pravijo, da je oko tisto, ki se navadi vseh pogojev ter adaptira posameznim pogojem. Komur pač paše teče čez dan, drugi tudi čez noč, je pa treba pri tem uporabiti določene pripomočke (lučke, baterije), ki preprečijo nastanek kakšnih neprijetnih in neljubih poškodb.

Sem tudi proti pretiranemu onesnaženju s svetlobo, pretirani potratnosti,...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA