Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 klarč
#146087
Živjo,

Naj že takoj razložim, da ne želim povročati nobene panike ampak samo v vednost, da previdnost ni odveč...

Prijateljica je tekla po PSTju smer Koseze-Brdnikova (to je ta cesta, ki se priključi na Večno pot in seka PST pred bio faxom) ob 18:30 (PST polna mamic, tekačev, sprehajalcev,...). Mimo ji priteče punca, vsa prestrašena in jo opozori, da je tam pri mostičku čez Glinščico en čudn blond tip, ki ji je zaprl pot in jo hotel zvlečt v tisti majhen gozdiček ki je zraven. Prijateljičin sedmi čut in prestrašen obraz dekleta jo pripravi do tega da ob poti pobere dva kamna (tisto nekaj, ko ti reče da je to dobr).
Kolegica zavije s PSTja na Brdnikovo proti semaforju na Brdo. Po nekaj korakih opazi, da ji sledi blond fant. Nadaljuje s hojo in si misli, pač še en tekač, me bo že prehitel ter hodi naprej. On za njo. Ona na drugo stran ceste, on tudi. Nakar jo dohiti in v sekundi, ko ni bilo nobenega avta in mimoidočega, jo pahne v jarek (saj veste, da je na obeh straneh te ceste jarek, naprej pa travnik). Potem sledi borba z norcem, kričanje, udarci,... in hvala bogu ji uspe s kamnom, ki ji je še ostal v roki tega tipa udarit v ramo, ga spravit s sebe in pobegnit.
Na policijski postaji je skušala identificirati napadalca s pomočjo fotografij moških, ki so osumljeni spolnih napadov (pa še to... teh fotografij je bilo nekaj več kot 350!!!) No, žal ga ni bilo v ,,albumu,, tako da je spisek izpirjencev spet daljši!
Lubice moje, bodite mal previdne, ker očitno ni odveč. Norci so povsod!
 MKC
#146088
predlagam, ampak brez heca, da komot s seboj nesete pepper spray(slozilz po domače). so legalni(nekateri), tako da brez skrbi.
Uporabniški avatar
 Tasko
#146090
:shock: :shock: :shock:
A to se res tudi pri nas dogaja... :!: :!: GROZNO!

Tudi jaz bi vam punce priporočal ali solzilec ali še boljšo rešitev, tek s kakšnim prijateljem/prijateljico ali vsaj psom, če pa nič od tega, je pa dobro teči po progah kjer je velika pretočnost ljudi. Toliko glede varnosti.

lp, Blaž
Uporabniški avatar
 ninchi
#146093
Jaz zelo veliko tečem po PST-ju in moram rečt da se res kdaj pa kdaj najdejo kakšni čudni tipi in moraš biti res pazljiv. Sploh proti večeru je tega lahko veliko pa še se mi zdi, da je bolje teči brez kakega mp3 (če si sam) da vsaj slišiš kaj se dogaja okoli tebe. Imela sem že nekaj slabih izkušenj, sploh z kakšnim "razkazovanjem decov" in mam pri sebi zmeraj nekaj za branit se. Tako kot MKC tudi jaz predlagam pepper spray pa te zadeve. Men je čisto vseeno (glede kake kazni) če je nelegalno ker takrat ko te kdo napade mislim, da je to najmanj pomembno. Naj še opozorim na predel kolesarske ceste od Bioteh. fakultete pa do Bajerja...ker vidim da dosti punc teče samih tam po tisti goščavi not in glede na mojo izkušnjo, tega res ne bi priporočala. Treba je paziti pa GLEDATokoli sebe. :?
ninchi
Uporabniški avatar
 Hojca
#146095
ninchi napisal/-a:Naj še opozorim na predel kolesarske ceste od Bioteh. fakultete pa do Bajerja...ker vidim da dosti punc teče samih tam po tisti goščavi not in glede na mojo izkušnjo, tega res ne bi priporočala. Treba je paziti pa GLEDATokoli sebe. :?
ninchi


Oj, hvala ninchi. Sem že ena tistih. Sem se prov zamisnla...Sej ne, da bi bla zdej cela panična, ampak mal več previdnosti res ne bo odveč.
 sephadex-75
#146097
Uf ja, tako opzorilo pa res nikoli ni odveč (jaz še vedno upam, da je pri nas na vasi malo bolj varno, čeprav so verjetno bolj iluzije).

Glede uporabe nedovoljenih sredstev in kazni pa... Ja, saj je v prvi vrsti res, da se moraš obraniti, samo podrugi strani je pa res, da sodstvo prav malo briga kaj se je zgodilo, ampak gledajo samo kakšne so posledice.
Uporabniški avatar
 pajo
#146098
Nič bomo pač probali v parih tečt pa bo. Sedaj do LJ maratona bo itak gužva po PST-ju.
Uporabniški avatar
 Sport Billy
#146115
Pozdravljeni
Moja želja je enkrat samkrat naleteti na takšnega psihopata. Da sem v bližini, ko se kaj takega zgodi... Če pa bi kaj podobnega naredil moji punci, bi ga prisežem iskal do konca svojega življenja in prekleto bi mu bilo žal, da se je kdaj rodil.
Punce, bodite previdne in ne tecite same, posebno, ko se prične mračiti. Ne bodite preveč pogumne in ne mislit, da se vam že ne more nič zgoditi.
Svet je prepoln izpirjencev, ničvrednežev in psihopoatov. Policija ne naredi ničesar in tu bi se morali vsi zamislit kam se potaplja današnja družba. Takšnega kaosa včasih ni bilo.
Lep vikend vsem
S. B.
 guc
#146118
ne bit neumne pa met kake spreje sabo... èe ne znaš tega uporablat bote to doble same v oèi pol boste šele imele probleme ker se bo napadalec res razjezil...
tud wannabe "samoobramba" vam ne bo pomagala (pozabte karate, ju jitsu, judo in ostale športe...) v poštev pride mogoèe le kakšna realna samoobramba (zelo malo klubov ki dejansko to trenirajo obstaja v SLO), kjer treba trenirat vsaj kako leto, minimalno par mesecov da se znaš obraniti.... dejstvo je, da je moška populacija dost moènejša in po defaultu bolša v pretepu ter agresiji...
pozabite tud na šokerje... namesto šokerjev in sprejev mejte sabo rinko s kljuèi... vsak kljuè daš med prste in maš hudo uèinkovit ošter bokser, idealen za reze po oèeh ali kje drugje (pa še ilegalno ni)...

zaènite teèt v skupinah ali s kakšnim bol robustnim kolegom, psom itd, pa bolj zgodaj ne sredi teme nekje po gošèavi...

popravil jezikovno izražanje zato da TAE-a ne bojo bolele oèi 8) :roll:
Nazadnje spremenil guc, dne 18 Sep 2008, 18:50, skupaj popravljeno 1 krat.
 klarč
#146124
MP3ji res niso najboljš, sploh če tečeš po takšnih potkah k je rekla Ninch. Boljše je brez, ker si pol bolj pozoren na dogajanje okoli sebe in lahk hitreje reagiraš.
Tale kolesarska med bio in Kosezam tudi men ni več všeč. Vsake tolk srečaš koga in kot nalašč je za kakšnega norca k čaka za drevesom!
Sploh pa prihaja čas, ko bo mrak kmalu popoldne, tako da punce moje očke na prežo, da ne bo neljubih pripetljajev...
 Igi69
#146129
No tale, da jo je hotel zvleči v "tisti gozdiček", je malo lovska. Gre za par dreves, pod njimi je klopca, oboje pa je od PST steze oddaljeno 3 metre. Ob 18.30 uri je dobesedno gužva tam mimo. Razen, če je bil mišljen kak drug gozdiček.
Uporabniški avatar
 zajc
#146130
No, niso samo taki manijaki na PST, lahko poudarim da avtomobilisti procentualno večkrat nastopajo v incindentih.

Ravno danes, ko sem zaključeval trening sem tekel po cesti tako kot vedno ker so pločniki zaparkirani (ne vem zakaj se po zakonih ne sme parkirati na pločniku, če tega ga nihče ne spoštuje :( ) in se najde en mladenič, ki je "pozabil" :( da me je prehitel in je zapeljal vame, da bi parkiral. Seveda sem v zadnjem trenutku komaj odskočil in seveda v jezi pobutal po šipi (bolje to kot na gobec). Seveda se je avtomobilist razburjal in trobil in nekaj bentil jez sem ga pa nap... nazaj in sem šel teči naprej on pa je še kar naprej nekaj trobil. V vsej zgodovini teka se mi je opravičila samo ena gospodična, za ostale pa sem seveda jaz kriv, ker nisem "oblečen" v 1,5 tone pločevine.

Pred dvema mesecema me je nekdo (kot ponavadi, saj sem že navajen) skoraj zbil na PST (na enem predelu na Polju imajo navado parkirati na PST), ker je šel rikverc in seveda je moral hkrati še telefonirati in seveda po PST ni žive duše - po njegovem. Bentenje tako in tako ni pomagalo, ker sem bil po njegovem jaz kriv ker sem bil na PST, saj je PST po novem rezerviran za avtomobile (območje Polje).

Prečkanje cest kjer ni semaforjev je živa mora. Kljub temu, da v pravilih piše, ko je pešec na zebri, da je treba ustaviti. Seveda to za voznike ne velja več (ne vem kdaj so ukinili to pravilo), ampak jaz se tega pravila držim. Seveda sem ob tem prečkanju redno deležen huronskega trobljenja in kazanja s sredincem.

Če malo pomislim, sem lahko srečen, da sem še živ oziroma nepretepen.

Matr sem jezen na avtomobiliste :evil:
 Maxy
#146134
Nekaj nasvetov glede varnosti iz knjige Complete book of women's running avtorice Dagny Scott:
1. Poslušaj svojo intuicijo - če imaš občutek, da je nekaj narobe, je verjetno res narobe.
2. Samozavesten odnos - napadalci ponavadi iščejo žrtve, ki jih lahko nadzorujejo in nadvladajo. Poglej človeka v oči, da ve, da si ga videl. Pozoren bodi na detajle in posebnosti.
3. Teci podnevi, izogibaj se osamljenih ali zaraščenih območij, teci s prijateljem, imej varnostno razdaljo med drevesi/grmičevjem/stavbami/parkiranimi avtomobili.
4. Nobenih mp3 ali podobnih zadev, zaradi katerih ne slišiš kaj se dogaja okoli tebe ali za teboj.
5. Domačim povej, po kateri poti boš tekel in kdaj približn se vračaš. S seboj vzemi osebni dokument in telefon.
6. Teci po znanih območjih, vendar dnevno menjaj proge in se izogibaj ustaljenih vzorcev (isti dan - ista proga - ista ura).
7. Ne nosi nakita.
8. Izogibaj oziroma ne odzivaj se na verbalne provokacije/nadlegovanje.
9. Teci v nasprotno smer kot gre promet, da lahko vidiš prihajajoča vozila.
10. Osebni alarm ali sprej.
11. Vsako sumljivo obnašanje ali dogodek prijavi policiji.

Toliko na hitro, s "home made" hitrim prevodom, ampak upam, da komu prav pride. :D Saj več ali manj se verjetno večina nas tega že drži.

Sama moram priznat, da sem glede tega kar malo zajčka, verjetno že po poklicnem defaultu. Tečem redno približno pol leta in do sedaj še nisem imela kakšnega neprijetnega dogodka, razen enkrat, ko naju je s psičko en voznik pa dobesedno skoraj povozil. No, izkazalo se je, da je dementni ata pri skoraj 80-tih doma sunil avto in se odpravil po poljskih poteh na cik cak potep. Hvalabogu mi je potem nasproti prišel traktorist, ga ustavim in povem, da mora biti nekaj hudo narobe (ata je avto že pošteno stolkel spredaj) in je traktorist potem za njim šibal in ga tudi ujel, preden bi prišel nazaj na glavno cesto.

LP
Uporabniški avatar
 niki
#146159
zajc napisal/-a:Prečkanje cest kjer ni semaforjev je živa mora. Kljub temu, da v pravilih piše, ko je pešec na zebri, da je treba ustaviti. Seveda to za voznike ne velja več (ne vem kdaj so ukinili to pravilo), ampak jaz se tega pravila držim. Seveda sem ob tem prečkanju redno deležen huronskega trobljenja in kazanja s sredincem.

Če malo pomislim, sem lahko srečen, da sem še živ oziroma nepretepen.

Matr sem jezen na avtomobiliste :evil:


Zame je vsakič ko grem čez cesto pri živalskem vrtu, pravi adrenalinski podvig. Pri nas je res slaba kultura voznikov.
Uporabniški avatar
 •erc•
#146234
če je kdo za kakšen sprehod po PST ki pozna tega blondija, se priporočam...

V tem primeru, nasilje reši vse... :twisted:

ps: Živjo vsem na forumu, pod svežim imenom...;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA