uradni Poletov program vadbe v letu 2003 za začetnike in za tekače, ki so že pretekli 21 km (povzeto po magazinu :polet, avtor Beno Piškur)
Uporabniški avatar
 ero
#214
21. teden - vadba za začetnike

četrtek
za ogrevanje 12 minut lahkotnega teka. Gimnastične vaje in stopnjevani teki. 5x1000 metrov, med teki imamo tri minute odmora, ki je lahko hoja ali počasen tek.

petek
odmor

sobota
kros, 14 km po nezahtevnem terenu. Tečemo počasi po občutku. Po krosu naredimo gimnastične vaje in nekaj stopnjevanih tekov.

nedelja
odmor

ponedeljek
odmor

torek
tečemo počasi 12 km. Po teku gimnastične vaje in nekaj minut izteka, ki je lahko v obliki hoje.

sreda
odmor


21. teden - vadba za tekače, ki so že pretekli 21 km

četrtek
odmor

petek
10 km teka v hitrejšem tempu. Na koncu naredimo šest stopnjevanih tekov na razdalji 100 metrov in veliko gimnastičnih vaj.

sobota
odmor

nedelja
kros, 14 km v zmernem tempu po razgibanem terenu. Po teku gimnastične vaje in vsaj šest ponovitev stopnjevanih tekov. Lahko tudi nastopimo na tekaški prireditvi.

ponedeljek
odmor

torek
kros, 10 km po razgibanem terenu. Tek naj bo počasen. Tecimo po občutku. Po teku naredimo gimnastične vaje in 5x100 metrov ponovitev stopnjevanih tekov.

sreda
za ogrevanje 15 minut teka. Gimnastične vaje in nekaj stopnjevanih tekov. Intervalni teki 4 x 2000 metrov. Odmori med teki so dolgi 5 minut. Po intervalnih tekih nekaj minut izteka.


povzeto po :polet #22, 12. junija 2003
avtor: Beno Piškur

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA