uradni Poletov program vadbe v letu 2003 za začetnike in za tekače, ki so že pretekli 21 km (povzeto po magazinu :polet, avtor Beno Piškur)
Uporabniški avatar
 ero
#334
2. teden - vadba za začetnike

četrtek
tečemo počasi 5 minut. Nato imamo 1 minuto odmora v obliki hoje, to ponovimo vsaj petkrat. Pred začetkom teka lahko nekaj minut hodimo.

petek
odmor

sobota
športne aktivnosti, vendar ne tek.

nedelja
Začnemo s 5 minutnim počasnim tekom, nato imamo minuto odmora v obliki hoje. To ponovimo vsaj petkrat. Hitrost teka naj bo pri vseh petih ponovitvah enaka.

ponedeljek
odmor

torek
Začnemo s 5 minutnim počasnim tekom, nato imamo minuto odmora v obliki hoje. To ponovimo vsaj petkrat, kar pomeni 30 minut aktivnosti, od tega 25 minut teka.

sreda
odmor


2. teden - vadba za tekače, ki so že pretekli 21 km

četrtek
odmor

petek
neprekinjen kros na 12 kilometrov s spreminjanjem tempa; tečemo tako, da med tekom zvišujemo hitrost. Dvakrat spremenimo ritem. Po teku opravimo gimnastične vaje.

sobota
odmor

nedelja
neprekinjen srednje hiter kros na 12 kilometrov v nekoliko hitrejšem tempu, če je mogoče, po razgibanem terenu. Gimnastične vaje.

ponedeljek
kros na 10 kilometrov v obliki daljšega počasnega teka. Nato 3000 metrov ponavljalnega teka.

torek
odmor. Lahko druge športne aktivnosti, vendar ne tek.

sreda
15 minut ogrevanja. Gimnastične vaje. Intervalni teki 7 x 1000 metrov. Med teki so 3 minute odmora. Na koncu nekaj minut lahkotnega teka.

povzeto po :polet #4, 30. januar 2003
avtor: Beno Piškur

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA