uradni Poletov program vadbe v letu 2003 za začetnike in za tekače, ki so že pretekli 21 km (povzeto po magazinu :polet, avtor Beno Piškur)
Uporabniški avatar
 ero
#615
35. teden - vadba za začetnike

četrtek
za ogrevanje 15 minut lahkotnega teka. Gimnastične vaje in stopnjevani teki. Nato pretečemo 3 x 3000 m. Med tekoma odmor s počasnim tekom na razdalji 1000 m. Hitrost intervala je za 8 do 10 s/km hitrejša, kot je načrtovana hitrost vašega teka na 21 km.

petek
počitek

sobota
kros 18 km po nezahtevnem terenu. Tek naj ne bo prehiter, saj mora biti ta vadba teka najlažja v tem tednu. Po krosu naredimo gimnastične vaje in vsaj pet stopnjevanih tekov.

nedelja
počitek.

ponedeljek
počitek

torek
kros 10 km po zelo razgibanem terenu. Teren naj bo valovit in primeren za tek. Ekstremnim vzponom in spustom se izogibajmo. Bolje se je podati na daljše in položnejše vzpetine. Po teku naredimo gimnastične vaje in stopnjevane teke.

sreda
počitek35. teden - vadba za tekače, ki so že pretekli 21 km

četrtek
počitek

petek
za ogrevanje 15 minut počasnega teka. Gimnastične vaje in stopnjevani teki. Vadbo nadaljujemo z dolgimi intervali 3 x 5000 m. Hitrost intervala je vsaj za 1 do 1.30 min/km počasnejša od vaše načrtovane hitrosti na 42 kilometrov. Po teku gimnastične vaje.

sobota
počitek

nedelja
kros 32 km v počasnem tempu po nezahtevnem terenu. Hitrost teka je vsaj za 1 do 1.30 min/km počasnejša od vaše načrtovane hitrosti na 42 km. Po teku gimnastične vaje.

ponedeljek
počitek

torek
kros 10 km po nezahtevnem terenu. Tek v ogrevalnem tempu. Med počasnim tekom se lahko osredotočimo na tehniko. Nato gimnastične vaje in vsaj 8 x 100 metrov stopnjevalnih tekov.

sreda
za ogrevanje 15 minut počasnega teka. Gimnastične vaje in stopnjevalni teki. Intervalni teki 8 x 1200 m. Odmor med teki je 2 do 3 min. Če uporabljate merilnik srčne frekvence, lahko začnete teči naslednji interval, ko pade utrip pod 120 udarcev na minuto. Hitrost intervala je 15 sekund hitreje, kot je načrtovana hitrost na maratonski razdalji. Odmor med teki je v obliki počasnega teka, ne smemo pa stati na mestu ali hoditi.


povzeto po :polet #36, 18. septembra 2003
avtor: Beno Piškur

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA