Moderator: ziga

Uporabniški avatar
 Miroslav
Tripla ali kompakt?

Ko po dosti prevoženih kilometrov z utrujenimi nogami priletiš v dolg strm klanec in z kompakt gonilko več ne gre in se po možnosti še ne izklopiš takoj iz pedal....

Sam vozim Focus Variado (890 EUR) s triplo in mi ni čisto nič žal. Tudi jaz nisem vedel, katero gonilko naj vzamem. Prodajalec mi je po daljšem razgovoru svetoval triplo.
Ker vozim ogromno po strmih klancih (po Halozah in Slovenskih Goricah), mi pride tripla na vsaki vožnji zelo prav. V določene klance vem, da s kompaktko ne bi šlo.

Od viška prestav glava ne boli.

Za nas rekreativce je dobro imeti v rezervi kakšno lažjo prestavo.

:wink:
Uporabniški avatar
 jesenko
:D malo gor malo dol :D samo ,da je veter v laseh :shock: vreme je lepo zato veselo na kolo-
Uporabniški avatar
 športnik
Sam sem nekaj let vozil triplo, in vkolikor se bom odločil menjati kolo pride v poštev samo compact gonilka. Sem imel možnost sprobat, pa mi nekoliko bolj odgovarja. A morda kdo vozi Focus Variado Expert? :)
Uporabniški avatar
 jesenko
:D :D ja ja moč je v nogah in ne v kolesu :D :D samo je pa razlika med vožnjo s karbonom in aluminijem
Uporabniški avatar
 javor-18
..in kakšna je razlika med vožnjo s karbonskim ali aluminijastim kolesom?
Uporabniški avatar
 jesenko
:D :D mislim,da mora vsak sam probat in sam ocenit-samo vožnjo 8)
Uporabniški avatar
 satriani
Sem imel možnost sprobat, pa mi nekoliko bolj odgovarja. A morda kdo vozi Focus Variado Expert?

Jest ga vozim, super kolo za ta denar.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Tripla ali compact... meni je precej pomembno da zvozim vse klance, recimo tudi Korensko sedlo iz avstrijske strani ali pa Zasavsko sveto goro... ne vem če sem tega sposoben s Compactom tudi že imam zadi verižnik z 29 zobi... Zato sem vzel triplo. Če bi imel možnost sprovat Compact na teh dveh klancih bi se potem lažje odločil.

Alu vs karbon, prihodnost je vsekakor na karbonu. Je malenkost lažji, predvsem pa s pravilno izdelavo lahko bolj tog (okvir) na drugem mestu pa bolje pobira visracije (vilice).
Uporabniški avatar
 jesenko
je ok kolo--za ta denar :D upam,da se kaj popravi vreme ,da bo veter v laseh :D :D
Uporabniški avatar
 dexi27
No jaz vozim specijalko IDEAL, jo imam zdaj že tretjo sezono, z kompakt gonilko, oprema pa komplet shimano 105.
Sem zelo zadovoljen, prevozil že malo pod 12.000 km, brez večjih težav, par gumidefektov, no pa zadnja guma, je bila potrebna menjave, pa par vtrganih naper, druga pa nič.
No za enkrat zvozim vse klance od Rogle, Boča, pa Mangart, Vršič itd.
Uporabniški avatar
 jesenko
ej dixi tebe pa je za pohvalt- :D jaz delam nekje 2000 km na sezono-se bo treba bolj potrudit :D :D
Uporabniški avatar
 iverson
Kater model Ideal pa imaš? Trenutno imam ogledan model Stage. Kot vidim se ti ta znamka dobro obnese. Drugih problemov praviš da ni
Uporabniški avatar
 dexi27
Ja točno stage-a mam tud jaz, nimam pripomb dober okvir, shimano 105 compakt, zavore shimano 105, obroči shimano WH-R500, plašči Vittoria zaffiro in sedež sele Italia, in kot sem rekel po slabih 12.000 km, zamenjan zadnji plašč, pa nekaj vtrganih špic na zadnjem kolesu, kar pa je posledica naših odličnih cest.
V glavnem priporočam :D
Uporabniški avatar
 elingr
ce si naredu ze 12 000 km, boj bi lohko tud ketno ze zamenov
Uporabniški avatar
 dexi27
OPS, sem pozabu omenit, ketno, pa em zamenjal 2x, bo vredu :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5