Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Mojmir, me veseli da si se oglasil, saj sem bil kar malo presenečen, ko sem videl da ob takšnih komentarjih vse do včeraj nisi reagiral. Si verjetno počakal, da se glave malo ohladijo kajne? Pametno.
A zdi se mi, da se tvoja še ni ohladila, pač pa se je na podlagi vseh teh komentarjev šele ogrela. Se motim?

Sam se bil letos na solinah prvič in imam vsekakor namen sodelovati tudi v bodoče. Ena od stvari, ki me je k tej prireditvi pritegnila je bil tudi tvoj pristop k celi zadevi. Ves čas si na vprašanja tekačev tu na forumu odgovarjal redno, v prijetnem, spravljivem tonu, nam dajal vse potrebne informacije, vse to si vedno znal začiniti tudi s humorjem.
Zdaj po teku, pa si me pa kar presenetil s precej drugačnim tonom v tvojem odgovoru. Mogoče bi si kdo celo mislil "zdaj ko smo že plačali, mu je pa vseeno". Sam si takšnega razmišljanja ne bom dovolil, saj še vedno pri tej prireditvi vidim več pozitivnega kot negativnega, vidim tudi da se zavedaš pomanjkljivosti in upam, da bo naslednje leto tek še bolje organiziran. Sam si tvoj skoraj oster odgovor razlagam v smislu, da si v prireditev vložil toliko truda, potem pa naletiš na takšen odziv, ki te je kar malo razjezil, če priznaš ali ne. Verjamem, da je to zdaj preteklost, saj vidim da že pripravljaš ideje za spremembe. Sam sem na tovrstnih prireditvah novinec in ti ne bom solil pameti, a dobro veš, da je tu na forumu veliko izjemno izkušenih tekačev, ki ti bodo prav gotovo znali dati marsikatero dobro idejo.

P.S.1: Verjetno si že opazil, da je tudi v Sežani letos prijavljenih več sodelujočih kot lani, zato upam, da naslednje leto ne bo spet tekme v smislu "naj nas bo več kot v Sežani", pač pa se bosta bolje uskladila organizacija in število udeležencev (ali prvo okrepiti ali drugo zmanjšati).

P.S.2: Eno idejo pa imam. Povdarjaš netekmovalen tek, a vseeno se na koncu razglasi zmagovalca. Zakaj? Kako je lahko nekdo zmagal na netekmovalnem teku?
Po mojem mnenju je prav, da rezultati so, saj čeprav smo večinoma rekreativci, nas na koncu vseeno zanima rezultat in uvrstitev. Ure res imamo sami, kot si zapisal, a radi imamo tudi pogled na celoten končni vrstni red.
Tu je poceni ideja kako to narediti brez čipov. Ciljno črto in mize s hrano in vrečkami imaš že tako namen razmakniti na večjo razdaljo, ob tem pa predlagam še razširitev vstopa v cilj. S tem so izpolnjeni pogoji za normalen prihod v cilj, brez gneče in prerivanja. Kaj če bi ob ciljno črto postavil kamero ali dve (nič profesionalnega, pač pa kakšno tako napravico, ki jo ima marsikdo med nami doma)? Te zadeve prav lepo snemajo, hkrati pa na posnetku vidiš tudi čas. Prvih nekaj tekačev (5 ali 10) organizator popiše takoj za potrebe uradne razglasitve in podelitve nagrad, razvrstitev ostalih pa se naredi kasneje ob ogledu posnetka. Če nimaš prostovoljca zato, verjamem da bi ti to naredila dva študenta, če jima daš po 100 €, pa imamo uradne rezultate.
Dejstvo je, da se bodo vedno našli kritiki, menim pa, da ni vsaka kritika kritikantstvo. Te, ki so v tej temi so v veliki večini konstruktivne, večinoma plod večkratne udeležbe na podobnih prireditvah, tako da bi jih veljalo upoštevati.

Celo menim, da bi lahko tekaški forum igral aktivnejšo vlogo. Zakaj se ne bi zbralo par interesentov in oblikovalo svetovalni odbor ali kako drugače poimenovano skupino, na katero bi se lahko amaterski organizatorji obračali za nasvet v zvezi z detajli organizacije športnega tekmovanja. Mislim, da bi se dalo vrsto organizacijskih spodrsljajev vnaprej preprečiti. Na lastnih napakah se sicer učimo, še bolje pa je, da jih sploh ne napravimo. Za tovrstno svetovanje bi potem nadobudni organizator ali skupina plačal neko simoblično (ali pa raje neprofitno) ceno in se izognil očitkom in konstruktivnim kritikam.

Organizator prireditve, torej Mojmir, če te že vsi kličejo po imenu bom pa še jaz :),bo pač moral izluščiti nekaj ključnih nasvetov in si to pribeležiti za naslednje leto, da ne bi vmes že pozabil, kaj je treba popraviti. Kot berem, je to že storil. Da pa ni edini, ki ima težave, lahko beremo v drugih postih, saj smo kritizirali npr. tudi Ljubljanski maraton zaradi preozkih grl ipd. V glavnem pa je treba reči bobu bob, prireditev zaradi števila udeležencev ni več na nivoju hobija in je prerasla one-man-band tip organizacije. Sam bi oblikoval širši tim z jasno porazdeljenimi nalogami (oprosti, če sklepam napak; ampak iz spletne strani "jaz sem najboljši" izhaja, da gre za eno osebo).
Moje mnenje je, da ne glede na to, da so organizartorji (baje) sami prostovoljci je bilo tole tekaško druženje razen lepe narave in vremena precej pod kritiko. :(

Razlogi:

1. Če ne morete kvalitetno organizirati prireditve za tako veliko ljudi, se raje tega ni treba iti ali pa omejite število na 500 tekačev in 500 pohodnikov. Za toliko ljudi menim, da je namreč pri taki organizaciji in geografskim danostim zgornji limit.

Zakaj?
2. Neorganizirano parkiranje ob prihodu. Zato smo tisti, ki smo v Strunjan prišli okrog 9.20h hodili do cilja po štartne številke cca 20min, potem pa nazaj do avtobusnega postajališča, da bi potem lahko tam čakali 1 uro na avtobus :)
3. Le zakaj moramo prevzeti štartne številke čisto na cilju. Kaj pa tam kjer so avtobusi pobirali ljudi ali pa na vhodu v Strunjan???
4. Premalo avtobusov in kombijev za tako veliko ljudi.
5. Nikjer nobenega varnostnika-redarja, ki bi organiziral vstopanje na avtobuse.
6. Premajhen štartni prostor.
7. Premalo ljudi na cilju, ki so dajali darilne vrečke, zato je nastala velika gneča tekačev, ki so pritekli do cilja (raztek ne pride v poštev).
8. Za sladico na smetani - Neorganiziran odhod>30 min smo ob odhodu domov čakali v vrsti avtomobilov, da smo prišli do semaforiziranega križišča v Strunjanu :clap:
Veste, včasih je treba le enega policista ali pa redarja postaviti v križišče, da malo usmerja promet, pa gre...

Torej, da podam tudi predloge:
- Omejite število prijav ali pa organizacijsko pristopite k zadevi kot je potrebno ali pa zaključite z zadevo. :?:
- Razmislite o tem, da bi izpeljali tek od Strunjana do Sečovelj, kjer bi obrnili in tekli v Strunjan nazaj> 1x daljša razdalja, vendar organizacijsko lažja mar ne?
- Pred vodilnimi tekači bi se lahko peljala dva kolesarja in z opozorilnimi znaki opozarjala pohodnike, da bi se začeli umikati. :?:

Sicer pa je vsak lahko zračunal koliko je 15€ x 2547 udeležencev 8) . Upam, da v tem ni razlog, da sprejmete tako veliko ljudi, če se že vnaprej ve, da ne bo šlo.

Škoda je, da smo nekateri na koncu slabe volje, ko pa v tako prelepi naravi pričakuješ le sproščujoč tek v družbi sotekačev.

Pa lep tekaški pozdrav in brez zamere!
Pred leti sem se tudi sam nekaj pritoževal čez organizacijo. :argue: Ampak sedaj sem "dozorel" in tale tek jemljem predvsem kot okolijsko prijazno, spomladansko toplo, tekaško tekmovalno ogrevanje in druženje. Pri tem se Mojmir res trudi in pri tem mu lahko vsi s kančkom dobre volje še kaj (pri)pomoremo. Nič hudega, če nas je (pre)več in se malce drenjamo s pohodniki, če nas kakšen turist na plaži (ali pa mi njega) malce ovira...Štante z okrepčili bomo že premaknili in ciljni prostor razširili! Sam sem že tretjič prireditev izkoristil za daljši trening - zakaj bi čakal na avtobus iz Strunjana ali celo le iz Portoroža? Odtečem najprej do starta v Sečovljah in potem spet skupaj s sotekači nazaj na cilj v Strunjan! In se potem družim na toplem soncu na pomolu. :D Zato Mojmir, prepričan sem, da boš z vsemi posebnostmi, ki jih kar ohrani in izboljšavami, ki so ti jih svetovali, drugo leto še boljši! :clap: Jaz zagotovo pridem!Tekmovali bomo pa v nedeljo v Sežani! :laola
Udelezila sem se pohoda. Proga je simpaticna, stojnice z dobrotami super. Na startu pa manjka kaksna tabla v katero smer se pohod zacne ... ali pa redar z zastavico.
Na cilju smo se najedli in nasoncili, poslikali soline in solinarje in se odpravili domov.
V gneci smo zelo pogresali kaksnega redarja, ki bi umerjal promet ... cela kolona se nas je morala umikati na zelo visok robnik, ker se je sofer proti prizoriscu vozecega avtobusa odlocil da ima on prednost, kjub oviri (koloni parkiranih vozil) na njegovi strani.
V splosnem, kulinaricni pohod je super, vreme je bilo super, na celotni trasi pa manjka se nekaj usmerjevalnih tabel/oznak/zastavic in precej redarjev za usmerjanje prometa.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA