Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pozdravljeni ultraši in ostali člani TF!

Lep vikend je(skoraj) za nami... tudi za mano!

Včeraj(ponoči) sem se podal tekaško čez Kozjak ( Maribor-Dravograd).

Bilo je enkratno!

Cca 85 km dolga pot s cca 3700 mvr gor in prav toliko dol je bila presenetljivo primerna za tek in hojo. Pričakoval sem, za ta letni čas, "več blata in več snega", dejansko pa je bilo bolj ugodno, kot marsikdaj spomladi. Topla in jasna noč in še bolj topel in sončen dan sta še bolj prispevala k res lepim vtisom. Škoda, da se mi ni kdo pridružil.

Prilagam FOTO trip:

http://picasaweb.google.com/zvonko.mezga/KozjakJan11Tf

Lep pozdrav! Zvone
Nazadnje spremenil zvone, dne 10 Feb 2011, 17:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Vencelj, Rajko, David, ZdravC in Leon!

Hvala za javljanje in čestitke. Upam, da bodo fotke pomagale, kako tistim, ki ste to pot že naredili (za ponovitev), tako tistim, ki je še niste (da jo naredite).

Vsekakor priporočam.

Bo pa sigurno še priložnosti...

vencelj napisal/-a::clap: :clap: Zvone! Čestitke za opravljeno pot! :cast:
Lepe fotke!

LP, vencelj

Hvala Vencelj! Poskušam (tako kot ti) "ujeti" delček lepega in to tudi "podeliti" z vami...

Vreme napisal/-a:Že samo fotke vlečejo :laola

Hvala Rajko! Upam, "da dovolj", da se tudi ti podaš na to prelepo pot...

AVI napisal/-a:Zvone bravo.... :D :clap: ...slike pa povedo vse.... :D

Hvala David! Te "že vidim" na tej poti...

ZdravkoC napisal/-a:Lepa pot, bravo Zvone.
Opažam, da se za nekaj resneg apripravljaš to leto :juhuhu: :clap:

Hvala ZdravC! Vem, da bi "bil zraven, če bi lahko... kot kaže tvoj današnji uspešen vzpon na Pohorje, bo to kmalu...

Ja, če bo po sreči, bom tudi letos "ušpičil kaj novega"...

semjul napisal/-a::D

zopet si pot delal sam in jo uspešno sklenil. :clap: BRAVO Zvone! Prav rad bi se ti pridružil, vendar tvoja hitra odločitev za pot, ni bila v skladu z mojimi načrti, žal, resnično mi je žal, da nisem mogel s teboj, saj se mi že pošteno toži po Kozjaku.

Hvala Leon! Verjamem, da bi se tudi ti z veseljem pridružil, če bi lahko. Lepi spomini na pred leti odtečeno pot so sigurno še zadosti močni za "ponovitev".

Kot najbrž opažate, se jaz odločam hipoma, dan-dva pred startom, ki je praviloma v petek/soboto, nedelja pa je za počitek. Vse pa je odvisno od "vremenske napovedi za vikend" in mojega "razpoložljivega časa" (tega pa, žal ni veliko ( ampak dovolj, da grem, "ko mi teče čez rob" ( beri, ko imam vsega dovolj)). Če se mi pri tem pridruži kdo od vas - toliko bolje.

Lep pozdrav in uspešen delovni teden vam želim! Zvone
klas napisal/-a:prva liga Zvone :clap:

pravi termin, prava destinacija, pravi mož - vse je bilo na svojem mestu :)

lpklas

Hvala Jože!

Upam, da se mi boš kdaj "pridružil"!

lp. Zvone
Čestitke Zvonko :D

A lahko opišeš Kakšne so razmere pod Košenjakom in v kotanjah pod Sv. Jernejem( blato, snežne kotanje, kje kaj ledenega )? Tisti mostiekč pod Sv- Jernejem čez potok a je leden ?

Hvala,
Prijeten dan,
tek_v_snegu napisal/-a:Čestitke Zvonko :D

A lahko opišeš Kakšne so razmere pod Košenjakom in v kotanjah pod Sv. Jernejem( blato, snežne kotanje, kje kaj ledenega )? Tisti mostiekč pod Sv- Jernejem čez potok a je leden ?

Hvala,
Prijeten dan,

Hvala Ivan!

Do višine cca 1300 mvr snega in ledu - NI! Tudi v nižjih kotanjah (mostiček pod Sv. jernejem - Ne ( je pa mostiček moker in spolzek- pozor!)).

Prve zaplate (v sencah) snega ( in tu in tam ledu ) se pojavljajo šele pri vzponu (v gozdu) na Košenjak ( veliko pobočja pa je tudi brez snega, zaradi redkega gozda (vetrolom pred leti)). Cca 10 cm zmrznjenega snega pa je šele nad lovsko kočo ( nad 1400 mvr).Torej, kar se snega in ledu tiče - NI KRIZE ( dereze niso potrebne, le dober profil in palice, saj se ledenim zaplatam da izogniti, ker je sneg trd in pomržnjen, in se po njem lahko hodi).

Blata (in vode) je bilo bistveno manj, kot po navadi spomladi (npr. aprila), tako da so pogoji kar dobri.

Vsekakor priporočam preden ponovno zapade sneg (ali dež)!

Lp. in lep dan! Zvone
Hvala Zvonko za opis razmer.

Ja zgleda da je jutri zadnji lepi dan, v sredo je ohladitev.
Tako da bom verjetno jutri zjutraj krenil iz Dravograda proti MBju in si podaril za rojstni dan se nekaj toplega vremena pred sredino fronto.

Prijeten dan,
tek_v_snegu napisal/-a:Hvala Zvonko za opis razmer.

Ja zgleda da je jutri zadnji lepi dan, v sredo je ohladitev.
Tako da bom verjetno jutri zjutraj krenil iz Dravograda proti MBju in si podaril za rojstni dan se nekaj toplega vremena pred sredino fronto.

Prijeten dan,

Super!

To bo res "pravo darilo za RD"!
Lep jutrišnji dan in varen korak ti želim!
Uživaj!

lp. Zvone

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA