Glede na to, da sem z eno samo kritiko ene same prireditve zaslovela kot nekdo, ki se "pritožuje nad vsem", "išče dlako v jajcu" itd., in ker se mi zdi škoda, da bi pokvarila ta sloves, sem se že skoraj odločila, da se ne bom več javno oglašala. A organizatorji tega tega so se res tako potrudili, da si zaslužijo tudi moje javno priznanje.
Navsezadnje pa ... mi niti ni treba kvariti svojega slovesa. Kajti ne glede na to, da je bila tale tekma izvrstno organizirana

, se z dovolj truda tudi tu lahko najdejo pomanjkljivosti.
1. Ne razumem, zakaj organizatorju ni uspelo za tisto ubogo uro zatemniti sonca! Kaj se to pravi, sredi poletja, pa moramo teči v vročini! Pa a ni nek Sončev mrk napovedan v teh dneh? A bi ga bilo res tako težko prestaviti na dan te tekme?!
2. Spodobilo bi se, da bi pred tekom vsaj malo zravnali tiste klance! Vsekakor upam, da bodo naslednje leto že bolj položni! Ker mene zdaj noge bolijo!
3. Na tek sem šla tudi zato, ker so mu obljubljali, da se bom na vseh tistih gozdnih poteh izgubila. A glej ga, zlomka, proga je bila označena vsakih nekaj metrov - tudi z obilo prizadevnosti mi ni uspelo, da bi zašla!
4. Na progi so kontrolorji poleg usmerjanja še navijali in mi vpili, da sem druga med puncami (ja, točno tako so rekli, med PUNCAMI, ne ženskami

) – pa ravno takrat, ko sem hotela malo počivati. A človek ne more imeti malo miru, da bi šel ležat v senco!
5. Na koncu vode še preveč, pa še medalje smo dobili nekateri. Pa niti startnine nismo plačali! Kako si nam drznejo dati še medalje?!
Razen tega je bilo vse drugo super. Res pohvale organzatorjem, zelo ste se potrudili, hvala!