- 09 Maj 2016, 21:44

pretekel sem 23 polmaratonov - 1:21:36 (2015), 41 maratonov 2:58:17 (2016), 4 gorske maratone (<42km) in 3+4 ultre
https://www.etsy.com/shop/AquaGraphics
Leto je spet naokoli in spet smo se odpravili v Trst. Mislim, da je bila tokrat rekordna udeležba po številu maratoncev, žal je Slovencev iz leta v leto manj. Včasih nas je šlo za cela avtobus, letos štirje. Že drugo leto je zdaj start v Lipici, po 9km se prečka državno mejo in potem prek Bazovice in Opčin do Sv.Križa, (brutalno) strm spust v Miramar in grande finale ob obali. Meni osebno je bila prejšnja trasa bolj všeč, več je bilo razgledov in manj vzponov/spustov. Plan sem imel odteči nekje pod tremi urami, v optimalnih pogojih okrog 2:56. Vendar je bilo že zjutraj precej toplo in sem se raje kar držal zajčkov za 3:00. Nekje na sredi proge sem jim ušel za kakšno minuto, pa so me na strmem spustu ujeli. Tokrat sta za razliko od prejšnjih let zajčka tekla dokaj konstanten tempo in vseskozi spodbujala tekmovalce. Je pa res, da nas je bilo iz kilometra v kilometer manj. Kake 3 km pred ciljem sem ostal sam z njima in imel sem še dovolj moči. Ko smo tekli mimo oznake za 40.km smo imeli čas malo čez 2:50 in sem že vedel, da bo šlo pod 3:00, ker zadnja 2,2km pa res ne moreš teči več kot devet minut in pol
.Na dvojnem ovinku pri glavni železniški postaji sem še malo pospešil in v cilj prispel 26s za svojim osebnim rekordom.
V cilju se je pa kalvarija pravzaprav začela. Če na organizacijo na sami trasi nimam pripomb - vse označeno, ceste zaprte, dobro založene okrepčevalnice - pa v cilju nihče ni imel pojma, kje prevzamem svoj goodie-bag. Po dveh krogih po celotnem ciljnem prostoru, mi je končno nekdo povedal, da se to dobi v hotelu, 300m nižje ob obali. Tudi avtobusov, ki naj bi nas peljali nazaj v Lipico ni bilo od nikjer in nihče ni imel pojma odkod naj bi vozili. No na koncu se je vse srečno izšlo - za naslednje leto si bo treba omisliti kakšen rezervni plan.

V cilju se je pa kalvarija pravzaprav začela. Če na organizacijo na sami trasi nimam pripomb - vse označeno, ceste zaprte, dobro založene okrepčevalnice - pa v cilju nihče ni imel pojma, kje prevzamem svoj goodie-bag. Po dveh krogih po celotnem ciljnem prostoru, mi je končno nekdo povedal, da se to dobi v hotelu, 300m nižje ob obali. Tudi avtobusov, ki naj bi nas peljali nazaj v Lipico ni bilo od nikjer in nihče ni imel pojma odkod naj bi vozili. No na koncu se je vse srečno izšlo - za naslednje leto si bo treba omisliti kakšen rezervni plan.

pretekel sem 23 polmaratonov - 1:21:36 (2015), 41 maratonov 2:58:17 (2016), 4 gorske maratone (<42km) in 3+4 ultre
https://www.etsy.com/shop/AquaGraphics