Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

TONEK
V okviru evropskega prvenstva (ki še traja) je bila včeraj tudi tekma za amaterske gorske sladokusce. Trasa tekme je bila po progi, ki jo prehodim vsaj 50x na leto. Štart že ob osmih še v vedrem vremenu, zadnjo tretjino me je namočilo. Blagor tahitrim, ki so bili v cilju že pred prvimi kapljicami. Ni mi najbolj jasno, zakaj je bila slovenska udeležba tako borna (zahtevnost, cena, druge tekme??), saj je Dušan cenjen organizator tekem in je bilo tudi tokrat (kljub izredno slabemu vremenu) za potek tekme in po njej dobro poskrbljeno. Parking, odvoz prtljage, oznake na progi in kar tri okrepčevalnice. Malica, podelitev, prevozi (sedežnica, nihalka, avtobus) tudi na nivoju. Marsikomu so bile najbrž tudi všeč tablice z oddaljenostjo do cilja. No, jaz jih tu ne bi rabil, saj traso prehodim miže :D Kljub 'nevremenu' sem še malce postal v cilju in spremljal mladinke, ki so štartale s Kisovca, kako so te punce požrtvovalno pritekle v cilj. Vsaki tretji so morali pomagati zelo agilni reševalci da je prišla do sape, nekaj so jih v šotor prenesli z nosili. No, če bi bil jaz tako požrtvovalen kot te punce (in fantje), bi zagotovo videl cilj prej kot v uri in tričetrt. :drink Naj dodam, da sem še v torek opravil zahtevnejšo hribovsko turo s skoraj 3.500 višinskimi metri, kar je bilo za moje noge dva dni počitka vsekakor premalo.
Spletna stran tekmovanj Evropskega prvenstva je dobro urejena, lahko si ogledaš program tekmovanj, rezultate....žal naši (vsaj včeraj) niso prav blesteli.
https://www.offroadrunning2026.si/sl/

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA