Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 žine
Spet se mi je zgodilo, da sem iz vsega grla lahko zavriskal in zavpil: "UAUUUU....KAKO JE DOBRO!" Ker je bilo res noro dobro, 2. športni dan v Hrastovljah, gorsko kolesarjenje in potem kasneje tek, oboje pa povezano v duatlon. Glede na veliko število ogledov in odlično promocijo dogodka, s profiloma in potekoma obeh prog, je bilo pričakovati soliden obisk. In ker se vse skupaj dogaja še v tako čudovitem koncu sveta je bil to še razlog več, da sem pričakoval na startu kar nekaj gneče. Tokrat sem se dobro zmotil. Očitno so masovka v Radencih, ter pokalni tekmi v Suši in Hotedršici pobrale vse potencialne obiskovalce. Torej: zbralo se nas je približno 20 kolesarjev, kakšnih 6 se nas je odločilo nadaljevati v duatlon, tekačev pa je bilo nazadnje, mislim da 10. :D
Pričakalo nas je praznično vzdušje, saj je cela prireditev uvod v večerno fešto ob prazniku svete Trojice, ki je pravzaprav danes (brskam po googlu...praznik je vedno 40 dni po Veliki noči), in dobro razpoloženi organizatorji. Na štartu kolesarjenja je nekdo nekajkrat potegnil na harmoniko, štarter je s pištolo splašil konjsko vprego, ki nam je služila za štartni boks, pa tudi nas kolesarje, da smo se zagnali vzponu na kraški rob naproti. Vozili smo se proti Podpeči, po fantastičnih poljskih poteh, med nežno ozelenelimi trtami in že zelo visoko travo. Tu se pomlad že umika poletju in sonce nam je izvabilo potočke znoja :D tako, da se je spremstvo mobilne okrepčevalnice res dobro prileglo. Za morebitne defekte pa sta skrbela in tudi poskrbela spremljevalna mehanika, ki sta oskrbela strgano verigo enega od kolesarjev. Same plus točke torej :D Na najvišjem delu trase, smo se duatlonci obrnili navzdol proti Hrastovljam, ki so se od tam videle kot iz letala. Tabor s cerkvico je od tu res lepo videti. Po kar malo adrenalinskem spustu smo prišli na start teka skoraj na minuto točno in ker so nas bili redki preostali tekači voljni počakati, smo štartali 15 minut bolj pozno. Tek je bil po kolesu kar zanimiva izkušnja. 8 km precej gor - dol proge, pa fantastična, razgibana trasa, vse je opojno dišalo po razgretih borovcih, le noge so bile malo trde :D Okrepčevalnica na polovici je bila tisto pravo, da smo lahko prišli do cilja, pripravljen je bil celo refoškov liker :D vendar je v tistem trenutku imel popolno prednost rižanski biser :D
Same pohvale, entuziastičnim organizatorjem, ki napovedujejo da bodo s prireditvijo nadaljevali vsako leto in....tudi nevidni sili, ki me je vodila, da sem šel namesto v Radence - v Hrastovlje :D
lpŽ
Uporabniški avatar
 mb
Dobro si to predstavil žine. V hrastovljah je bilo res enkratno. Morda si pozabil še na mušin pozdrav. Kmalu ob prihodu na štart nas je pozdravila prava lepotica - Margerita. Oslička, ki je bila maskota cele prireditve.
Kočijaž je bil tisti, ki je postregel z novostjo, ki bi jo bilo dobro prakticirati tudi na drugih prireditvah. :D
Možnost, da bi se tekmovalci in tekmovalke, tekači in tekačice, kolesarji in kolesarke popeljale S KOČIJO po progi, ki so jo pretekle ali pretekli je res dopolnitev ponudbe, ki si jo privoščijo le najboljši.
Tudi maserji in maserke so bile novost prireditve, ki bi jo morali uporabiti tudi na ostalih prireditvah. Saj tako paše, da ni za povedat, napisati še težje. Pohvalna poteza organizatorjem.
Tisti, ki smo ostali do konca smo lahko ob srnjakovem golažu s polento in ritmih glasbenika prisluhnili še koncertu domačinke Mateje in njegove malenkosti Denisa :D kar je dalo prireditvi še kulturni pridih.
Ob refoškovem likerju se je prilegel še pjat pršuta in nekaj mediteranskega melosa, ko so se na plesišču zavrteli tudi domačini, ki so očitno še bolj kot lani prireditev sprejeli za svojo.
No in še kaj bom dodal, samo da se spomnim, za ta zaključek pa
"Kogar ni bilo v Hrastovljah naj mu bo žal. Nam je bilo lepo. KE DOBRO ****
Uporabniški avatar
 copic
No pa začnimo... SUUUUUUUUUPPPPPPPPEEEEEEERRRRRRR...

no..pri meni je bilo nekako tako. Moj največji "vzpon" je bil kolesarjenje od manžana do žusterne :oops: in ker moje kolo ni nič kaj slabo sem se 10 min. pred štartom od doma odločil, da poleg tekaške opreme v avto vržem še kolesarsko in seveda kolko... moje kolo... hmmm... ne bomo govorili o popuščenih vilcah pa slabi zadnji bremzi pa hecnem menjalniku, prav? (na srečo je bila tam vedno pripravljena ekipa B-POINTa , ki mi je pomagala (kolikor se je pomagat dalo) ... no... gremo naprej...

Ko sem na hitro pogledal okoli so se mi vsi kolesarji zdeli pravi profesionalci in sem se takoj obrnil proti Milanu (saj vsi vedo kdo je to :D ) in mu zašepetal : "ti... vi ste vsi neki profesionalci... kaj čem js delat med vami :oops: " ...on pa : "dejjj..ne sekiraj se...tle ni nobeden profesionalec... tle bomo malo šli gor..pa malo dol pa smo že nazaj" ... hehe... tako nekako je bilo... na začetku je izgledalo vse ql pa se je začel vzpon do Podpeči (ojooj :shock: ) ... tistega klanca ni in ni bilo konec in ni niti kazalo, da bo prišla kakšna sapica vetra... je bla že kruta in sem se malo usedel (pol minutke) pa znova naprej..pridem do podpeči (živ in zdrav) in prva okrepčitev (yeeees) .. malo vode (dve flaški za sabo) in greeeš... no pa sem že naprej na poti in na srečo ni bilo več asfalta in je bilo malo bolj razgibano ...(pa malo senčke) ... (aja... na postojanki se je ustavil nekdo, ki mu padla "ketna" - tako da moje kolko je bilo še dokaj ql) ... počasi počasi..po vzponih pa majhnih (res majhnih) spustih sem "pricapljal" do najišje točke na trasi..kjer je bilo (uganite kaj?) 2. OKREPČITEV! hehe... no..prejšnja voda je že šla tako da sem pil še en x (pa sem imel tudi uro "priden kolesar v hribih" - pa naj kdo potem reče da niso profesionalci :) ) ... po nekaj minutah postanka se nas je zbralo enih 5 ali 6 in smo kot majhna grupca turistov z Milanom nadaljevali pot. Počasi, "turistično"... No... na to je nastopilo najbolj zanimivo.. Jaz ... zadnji v kolkoni sem se malo preveš spustil in so mi noge zbežale s pedal... in seveda sem v ovinku šel ravno...v kratki paniki sem stisnil malo preveč sprednjo bremzo in se poigral... za nekaj sekund sem postal "mali akrobat" ... salto mortale in čuff na tla... sem se potipal - živ ... sem pogledal kolko - celo ... vse celo razen mojega mobitela v zadnjem žepu majice... se je razlilo stekelce :/

No...nič hudega... kmalu je bilo vsega konec...še en tunelček (šok, ker smo imeli temna očala 8) ..pa smo morali gledat tako :shock: ) in že smo bili pri cerkvici... hehe... šli smo se še zmasirat z enim ql aparatom, pa malo popit in pojest ter domov pod tuš...

no.. sedaj pa morem pod tuš... hehe..veste zakaj? toliko so me naudušili, s tem kolesarjenjem, da sem danes (kljub boleči zadnici) sedel na kolko in se spuščal in vspenjal po lepi gozdni poti, ki mi je bila do sedaj le za sprehode s psom...

HVALA! :oops:

p.s.: oprostite morebitnim pisnim napakam ampak je napisano na hitro

p.p.s. : še nekaj slik:

Slika
MARGERITA NAS JE PRIČAKALA

Slika
ZA TISTE KI SE JIM NI DALO KOLESARIT ALI TEČT

Slika
CERKVICA (CILJ)

Slika
JAZ NA CILJU :roll:

Slika
GLEJTE CERKVICO!

Slika
DOBER TEK

Slika
NAGRADA ZA SERVIS

Slika
DRUŠTVO ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE & MILAN REJEC

and thats all folks!
Uporabniški avatar
 Kunec
Za tale tek pa sem vam zelo fovš, čeprav je bila majhna udeležba, se je sodeč po slikah veliko dogajalo. Drugo leto se ga z veseljem udeležim, pa dudi če bojo ostali teki.
Uporabniški avatar
 bojanu
Veseli me, da se vas je nekaj kljub obilici prireditev v soboto odločilo za obisk Hrastovelj in spoznalo, da lanske hvale niso bile iz trte zvite. Nama žal letos ni uspelo, prideva pa zagotovo spet naslednje leto.
Še dva linka na fotografije:
- Marli-
- Tomi- ga je dal že Milan v eni drugi temi, a od viška glava ne boli :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA