Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Junc
Ja, veliko tekem je bilo na razpolago ta dan, ker pa imam družinske obveznosti, se moram udeležiti lokalni tekem. No, glede na naziv tekme "županov" si ta tek ne zasluži organizacijsko kakega naziva. Mislim, da je vsaka vaška tekma bolj organizirana. Moram pa priznati, da tudi tekači nismo kaj organizirani, ker se ne znamo niti na štart postaviti (vsakoletno). No, organizatorji si gredo lahko naslednji teden pogledat na Brdo medicinski duatlon in tek, da bodo videli, kaj je organizacija.
Na tekmi je bilo nekaj TF-jevcev in na splošno je bila udeležba kar velika (sicer ne vem zakaj), saj na koncu niti piva ne morš kupit. Ampak važen je dober namen (odvisniki od drog). Vreme je bilo idealno z rahlim rosenjem, proga deloma blatna ampak še bolje, ker se ni udiralo na svežem nasutih delih. Tek je bil kar hiter in osebno sem precej izboljšal svoj rezultat.
Glede na čudno organizacijo (ne vem, kako si upajo dat vse štarte istočasno - pohodniki, tekači,...) pa je bil važen tek in zbran denar za fundacijo.
Uporabniški avatar
 vizi
Po tem teku sem zadovoljen in hkrati pomirjen. Zadovoljen z rezultatom, in ker sem srečal nekaj znanih fac, pomirjen pa, ker sem končno :) pozdravil poškodbo, ki se je vlekla kar pol leta...ufff.

Alešu se še nisem uspel zahvalit, da je narekoval tempo v zadnjem delu proge, hvala :) Po teku sem se razgledoval naokoli, če vidim kak znan TF dres, pa so zgleda že šibal dalje...bomo poklepetal ob novih priložnostih!

Lep pozdrav, pa se srečamo na teku okrog Brda!

Miha
Uporabniški avatar
 tekačica
Ja res je bila kar gneča na štartu... sem imela že drugo leto zapored občutek, da me bodo pohodil. Drugače se je pa kar dalo odteči, samo blata je pa bilo.
Pri županovem teku več kot pogrešam tudi rezultate, ki se bodo pojavili na internetu kdo ve kaj... no sej po svoji strani razumem, da nas je bilo veliko, ampak... sej imajo računalnike :roll:
Organizacija na tem teku je res polom... ampak sej njegov namen tako ali tako ni tekmovanje, ampak pomoč odvisnikom :D.

Če ne drugega, saj nisem bila cel dan doma, pa sem sprobala teren za naslednji teden (upam, da se bom lahko udeležila teka :D).
 Benady
No no, ni bilo vse tako črno!

- parkingov je bilo dovolj, v varovanem območju
- ob prijavi si lahko izbral velikost mikice
- listki s številkami na vrvici okrog vratu (bolje kot plakat na prsih)
- za zmedo na štartu smo krivi tekači in pohodniki sami, enostavno tistih nekaj gasilcev/redarjev noben ni jemal resno
- proga lepo označena in urejena
- idealno hladno vreme in malo vodnega hlajenja iz megle
- v cilju si takoj dobil v roko plastenko z vodo
- pasulja s klobaso, ledenega čaja in žemelj je bilo dovolj za vse (vsaj upam)
- prehitel sem župana.

Grajal bi pa:
- preslabotno ozvočenje (pred štartom nismo slišali večinoma nič)
- razdaljo so merili v miljah ali kako? Krepko čez 9km mora biti
- samo en štacjon z vodo na progi.
Uporabniški avatar
 ales
Meni je Garmin nameril 9.3 kilometra, kar je ob doseženem času malo pod 37 minut kar v redu. Žal sem med tekom izgubil kartonček s številko, tko da verjetno sploh ne bom uvrščen med uradnimi rezultati.. Tudi na kaj takega organizatorji očitno niso bili pripravljeni, sploh pa mi je ostal neprijeten spomin na zelo osorno reakcijo časomerilcev. No ja, Garmin je zabeležil čas in zame je to dovolj.

Drugače pa zelo primerno vreme, le jaz sem se v četrtek odločil, da grem Brdo enkrat preizkusit z lažjimi Skylonkami, kar pa na blatni poti na vzhodni strani ni bila ravno najboljša izbira. Pred tekom so me malo motile počasne vrste ob prijavi, a očitno je kranjskim občinarjem prireditev zrasla čez glavo. Saj se trudijo, a množičnost in podpora dirkačem gresta kar malo težko skupaj. Najmanj kar bi lahko storili je ločen štart na krajši in daljši progi.

A za dober namen pozabimo na vse, tudi na oni kilometer, ki sva ga z Mitjem opravila v iskanju B vitaminov po teku...

Zmagal je županov sin Domen, sicer reden gost ovala, po moje ima skupaj s kolesom 60kg, v zmernih 33ih minutah. Zame nedosegljivo, oni k bi ga pa lahko nažgali so pa doma gledali v nebo al kaj?!
Uporabniški avatar
 SasoP
Meni se zdi, da je bil tek kar dobro organiziran, če seveda ne štejemo kaosa za, pred in ob štartni črti. Prireditelji so se sicer trudili, da bi tekače in pohodnike spravili za črto, vendar v tem še zdaleč niso bili uspešni, delno tudi na račun že omenjenega slabega ozvočenja. Sekunde po štartu so tako minevale v izogibanju starejšim gospem z dežniki, mamicam z malčki..., naprej pa je vse teklo dokaj gladko.
Proga kot vedno lepa, vreme idealno, rezultat pa 43.40, kar je pomenilo večminutno izboljšanje glede na leto 2003. Uradni rezultat bo nekoliko slabši, saj sem tudi jaz izgubil :? "štartno številko" in jo kasneje, ko sem se popraskal po hrbtu, našel ter jo ročno odnesel prijazni gospodični, ki jih je zbirala v cilju.
Po odlični vodi, ki so jo delili v cilju sem si zaželel nekaj bolj gostega (konkretnega), vendar je žal ostalo le pri željah, saj na prireditvenem prostoru ni bilo možno :toast: na meni ljub način razdreti kakšne kosmate.
Uporabniški avatar
 tekačica
Benady napisal/-a:- ob prijavi si lahko izbral velikost mikice)

no ja meni je kljub temu, da imam najmanjšo številko majice, dolga skoraj do kolen :oops: :roll:
Benady napisal/-a:-listki s številkami na vrvici okrog vratu (bolje kot plakat na prsih)

Teli listki so veliko manj praktični kot številke... sem tekla nekoliko bolj zadaj, pa sem kar precej števik srečala na tleh v blatu... sojo sem pa uspela varno prinesti do cilja... sem imela pa cel trebuh moder od flomastra s katerim je bila napisana številka :lol:
 Benady
tekačica napisal/-a:
Benady napisal/-a:- ob prijavi si lahko izbral velikost mikice)

no ja meni je kljub temu, da imam najmanjšo številko majice, dolga skoraj do kolen :oops: :roll:

Evo, še en svetlo zelen pas, pa 'maš oblek'co za na morje zvečer za v mesto :rol:

tekačica napisal/-a:
Benady napisal/-a:-listki s številkami na vrvici okrog vratu (bolje kot plakat na prsih)

Teli listki so veliko manj praktični kot številke... sem tekla nekoliko bolj zadaj, pa sem kar precej števik srečala na tleh v blatu... sojo sem pa uspela varno prinesti do cilja... sem imela pa cel trebuh moder od flomastra s katerim je bila napisana številka :lol:

Hm, nesposobni zavezati vrvico na kartonček? Ne premočno, seveda? In nato vrvico okrog vratu? Taborniki imajo tudi šnel-kurze glede vozlov, sem slišal.

P.S. aja, da si ti tekla bolj zadaj? :roll:
Uporabniški avatar
 tekačica
Benady napisal/-a:Evo, še en svetlo zelen pas, pa 'maš oblek'co za na morje zvečer za v mesto :rol:

Na žalost ne nosim oblekc... vedno in povsod hlače... :roll:
Ja nič bo pač še ena majica več za spanje :wink:

Benady napisal/-a:Hm, nesposobni zavezati vrvico na kartonček? Ne premočno, seveda? In nato vrvico okrog vratu? Taborniki imajo tudi šnel-kurze glede vozlov, sem slišal.

Niti ne tako nesposobni, ker se je vrvica ves čas odvezovala sama od sebe (se jo ni dalo prav dobro zavezat)... zato sem jo pa jest zataknila za pas :D [/quote]

Benady napisal/-a:P.S. aja, da si ti tekla bolj zadaj? :roll:

No ja kakor se vzame... moška populacija me je kar dobro prehitevala... nakoncu sem se zmazala čez progo pod 50 minutami :D ... s časom 49:56 :roll: . Mislim da sem ostala kar za vsemi iz foruma (no ja za dva vem, da sta bila pred mano :lol: )
Uporabniški avatar
 SasoP
Benady napisal/-a:Hm, nesposobni zavezati vrvico na kartonček? Ne premočno, seveda? In nato vrvico okrog vratu? Taborniki imajo tudi šnel-kurze glede vozlov, sem slišal.

Sam se jo zavezal točno tako, kot si napisal. V cilju sem imel štrik okoli vratu, listek pa prilepljen nekje na hrbtu. Očitno je znoj opravil svoje. :D
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Razočaran sem glede organizacije, ker to še nisem vidu;; stare mame z marelo pa mame vozički,.... sam na štartu sem zgubu kake dve minute zaradi slabe organizacije,... Nimam besed :bum:

LP

Mario
Uporabniški avatar
 tekačica
MARIOLINO napisal/-a:Razočaran sem glede organizacije, ker to še nisem vidu;; stare mame z marelo pa mame vozički,.... sam na štartu sem zgubu kake dve minute zaradi slabe organizacije,... Nimam besed :bum:

Vsako leto ista pesem :?
 Benady
Ejga, to je treba predvidevati in se že takoj postaviti malo na stran, potem pa ko se redarji brez uspeha trudijo nagnati bojevite mam'ce pod štartni balon nonšalantno, s pomočjo komolcev postaviš pred njih in voila, že si pred vsemi.

Tako bom jaz naredil drugo leto. Z bojevitimi mam'cami z dežniki ni dobro češenj zobati. Lahko še dobiš kako čez zobe :roll:
 Zob
LP!
Hja clovek ta start je res malo cuden...Samo stvar je taka da z izkusnjami se tut znas tako postavit, da te mame in ati ne ovirajo. SM imel isto tezavo lansko leto (biu 12),k sm se postavil za startno linijo, no letos sm se pa mal znajdu pa sm par korakov pred njo startal pa biu 4.
:o Tko da res par min zgubis, kar pa se na tako hitri progi tut pozna.
Mislim, da bi morali sej ksno ograjo narest do zunanje ceste tako da se vsi postavijo za start in pohodnike spustit 5 min za tekaci...sam mislim da bi ble tut takrt ksne pritozbe.
Ce potegnm crto sm kr uzival v teku, se posebej k ni blo vroce, tko da nasledn let ce se le ne bo spet tek pokrival z Radenci se ponovno vidimo!!!
8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA