mi se zdi, da me Old Shatterhand, moj beli brat, kar dobr nadomešča pr pisanju poročil
men je blo vse ok, samo tista "ajevsevredu" zdravnica me je mal nervirala, ker mi je motila mojo zen meditativno kljusanje v prvi plamenici štafete HR-MD-PR. Pridem na okrepčevalnico, si lepo na izi vzamem v vsako roko po dva kozarca, potunkam glavo v vedro z vodo, skratka, si vzamem cajt, ona pa skoz okol mene kot en brencelj: ajevsevredu, ajevsevredu...
Ok, si rečem, ženska ne bo dala miru, dokler ne rečem ja, vsevredu! in dvignem glavo iz vedra in rečem ja, vsevredu. gremo dalje.
za naslednjim ovinkom pa počasi dajem desni žmigouc in zavijam v žbunje (beri na glavo v reko in vmes še lulat), pa spet una vsa divja mem z avtom: AJEVSEVREDU?! ja, rečem in maham, da sem ok, še nasmeh sklanfam skupi pa mal hrbet zravnam, korak usmerim simetrično, ma k kurirček sem k je nesu torbo titeku...a ona me še zmeri gleda zaskrbljeno iz avta: AJEVSEVREDU? na, pošten čljovek še lulat ne more

Ko se končno odpelje naprej, si naredim eno pošteno okrepčevalnico.
na tem mestu naj omenim, da pred sabo in za sabo že kar nekaj časa ne vidim več nikogar. Pa tudi sence je bore malo glede na to, da se zaganjamo nekam proti goram in je to kao gorski svet in so drevesa in to in naj bi po vseh fizikalnih zakonih metala senco, mar ne?!
skratka, komaj se spet sestavim na cesto in odzenam naprej, ne boste verjel, ampak AJEVSEVREDU mi vozi tik za ritjo in vpije, ne boste verjel, AJEVSEVREDU.
pismo, še dobr da je blo teh kilometrov enkrat konc, ker vso vročino človek še prenese, ampak tole nadlegovanje je blo pa tu-mač!
potem pa na bus.
joj, kako se mi je Klaudi smilila, ko sem vidla, v kakšne serpentine grize. Res, moj poklon, super si bla

in enako Alja, ki so jo na cilju komaj ustavili, tko je spustila po klancu navzdol.
še posebej pa poklon vsem, ki ste pretekli maraton po tej vročini in v te klance.
in hvala gospe AJEVSEVREDU - res je dobr skrbela za nas :wink. da ne bi kdo mislil, da mi je res šla na živce
morda samo to: v taki vročini ne bi bilo nič narobe, da bi vsaj vodo postavili na 2.5-3 km. sicer pa odlična organizacija.