- 31 Okt 2006, 11:11
Evo z malo zamude poročilo z letošnjega beneškega maratona.
To je bil moj 4. maraton, tako da sem še vedno začetnik in na vsakem naslednjem maratonu
doživim nove stvari. To pa je tudi draž vsega skupaj. Ko se bodo začele stvari ponavljati bom
končal z maratonsko kariero.
Ne bom kaj veliko težil ampak bom samo naštel pozitivne in negativne strani maratona,
brez navijanja za eno ali drugo stran, tako da si lahko vsak ustvari svojo sliko o tem mataronu,
torej najprej slabe novice...
Negativne strani maratona:
To bi bilo to, če sem kaj pozabil pa se še oglasim
bye
To je bil moj 4. maraton, tako da sem še vedno začetnik in na vsakem naslednjem maratonu
doživim nove stvari. To pa je tudi draž vsega skupaj. Ko se bodo začele stvari ponavljati bom
končal z maratonsko kariero.
Ne bom kaj veliko težil ampak bom samo naštel pozitivne in negativne strani maratona,
brez navijanja za eno ali drugo stran, tako da si lahko vsak ustvari svojo sliko o tem mataronu,
torej najprej slabe novice...
Negativne strani maratona:
- - Visoka štartnina, 70€
- Višja štartnina za tujce, kot za Italijane, zakaj???
- Štart in cilj nista v istem kraju, ampak sta oddaljena drug od drugega 42 km
- Zadnje 4 km ko se teče v Benetkah se teče preko 14 mostov, čez enega celo po stopnicah!!!
- Trasa na teh zadnjih 4 km je zelo ozka, ponekod se teče po kockah, ki so lahko od morske vode zelo spolzka
- - Ustrezen termin, letos je bilo oblačno in okoli 15 stopinj, idealni pogoji za tek
- Za Slovence dovolj blizu, od Celja točno 3 ure vožnje z avtom
- Negativna višinska razlika med štartom in ciljem, (nimam točnega podatka, štart je na okoli 60-80 m, cilj pa na 0 m)
- Zadnjih 8 km ko se teče čez most in potem po Benetkah je bil zame do zdaj najlepši trenutek na maratonih.
- Vsak tekmovalec ima na štartni številki natisnjeno svoje ime in državo (ne nalepka ampak prav natisnjeno z velikimi črkami)
- Organizacija dobra začinjena z Italijanskim šarmom
- Ob progi veliko skupin z živo glasbo
- Navijačev ob progi prvih 25 km bolj malo potem pa zelo veliko
- Ob dvigu številke dobiš cel kup stvari + nahrbtnik za prtljago
- Okrepčilne postaje dobre, na cilju voda, energijska pijača, sadje, maserke

To bi bilo to, če sem kaj pozabil pa se še oglasim

bye