Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

ROSI64 napisal/-a:
Carlito napisal/-a:Še 1x pa povem,da je polmaraton daljši za 50-60m(zadnji km je toliko daljši),maratonska razdalja je točna.
LP

Meni je Garmin izmeril polmaraton 21,1 km. :D
Bravo jaz, imam najbolj točen Garmin. :juhuhu:

Očitno ga nimaš :D
Jaz sem povedal realno,da je toliko daljša in ne,da je meni toliko ura pokazala.Meni je pokazala 20m premalo.
LP
Torej, ko se vas veliko zahvaljuje navijačem; evo, takole sem se drla jaz s pomočjo družine in prijateljev. :laola
http://picasaweb.google.com/lh/photo/93 ... directlink

S svojim tekom na 10 km pa se ne bom nič hvalila, tle ste sami resni tekači!
Sem pa izboljšala svoj rekord (hahahaha, rekord :lol: ) in tekla brez kakršnihkoli težav.
Lepo je bilo, še bomo prišli, upam, da premagovat daljše razdalje.
primož,skubic napisal/-a:
Vencelj; že dolgo nisva govorila, ne razumem, da tako izkušenega tekača kot si ti premaga misel v glavi, razen, seveda, če se ti je zgodilo kaj hudega, kajti tvoji rezultati so vselej fenomenalni....

Predvsem to ni stvar izkušenosti ali neizkušenosti tekača...vsi smo samo ljudje, razpoloženje niha, včasih smo vsega naveličani, nas zgrabi in traja malce dlje, pa vendarle še nekaj časa silimo naprej, dokler končno ne ugotovimo, da rabimo spremembe.
Tudi tokrat bi tekel pod tri ure, a niti pod razno nisem več dobil pametnega in dovolj močnega razloga, zakaj bi to naredil, pa sem nehal.

LP, vencelj
Vencelj, res je to, kar si napisal, dobro izhodišče za razmišljanje.
Evo, tudi meni je po včerajšnji katastrofi hudo padla motivacija, in namesto da bi razmišljala o tem, kako se lotiti treniranja do Palmanove, imam prej "slabo vest", ker se mi zdi, da ni pravega motiva za treninge in ker ne vem, če se mi bo jutri res dalo iti teč.
Ampak očitno celo vrhunskim športnikom včash upade motivacija. In celo zlati olimpijec Kozmus je za celo leto prenehal, pa se zdaj vrača. Tudi on je le človek.
bouge napisal/-a:Napol prazna darilna vrečka me niti ne preseneča, bi pa darilo bilo bolj uporabno, če bi (lahko) upoštevali velikost, ki sem jo napisal na prijavi. Torej: zamenjam moško majico velikosti M za večjo.

Mogoče bi pobrskal po ustrezni temi: viewtopic.php?f=14&t=16018
Če je bilo prav razumeti, so tudi na Timingu menjavali majice... če je šlo za njihovo napako pri izdaji pa sploh niso komplicirali.
Ekola, euforija se je polegla in bom se jaz kaj napisal. Po mojem lanskem prvem maratonu v Radencih in casu okrog 3:44, so mi izkuseni maratonci zagotavljali, da je LM precej "hitrejsi" in da grem lahko 3:30. In sem sel. 4:02 :-) Prvi krog smo se najprej guzvali, potem noreli, v drugem pa se je crkovina samo se vlekla od ene do druge okrepcevalnice.

Letos sem sel pa mal "kar tako" ker gremo glih vsi, pa ker sluzba placa, skratka iz samih hudo sportnih razlogov :-- Kaksnih prav posebnih treningov nisem imel, pac vsak dan tecem in to je to.

Start je bil OK in tudi guzve kot je bila lani na prvih 2 km nekako ni bilo. Je slo precej tekoce. Nekako sem se ustalil na tempu okrog 5:00/km in razmisljal, kdaj v drugem krogu me bo pobralo. Lani me je nekako na 25 km.

Ampak letosnji drugi krog je bila povsem druga zgodba. Je samo se letelo (za moje sposobnosti seveda). Od krizisca, kjer smo zapustili Trzasko pa do cilja me ni prehitel nihce. Resno. In to mi je iz km v km dajalo krila. In se koncni TF power boost tam na kriziscu pri Evropi :clap: :clap: Na koncu je bil 2. krog za cca 4 minute hitrejsi od prvega.

Izkupicek: 3:25:03 Cist noro.

G.
Evo še moje poročilce.
Letos sem vedel, da nisem pripravljen na maraton. V zbirki imam že veliko število "finišerskih" majic, pa vedno pravim, da nočem prekinjati zbirateljske serije in pridem na ta-dolgo. Tritedenski prehlad/ viroza in potem le en teden treninga, ko bi moral počivati, so mi močno znižali pričakovanja, tako da sem se postavil k zajčkoma za 4:00 ure. V posebno veselje mi je bilo, da sta bila to Nataša in ZdravkoC - legenda in Špartanski ultra zmagovalec.
Meni ni prav nič motilo, da smo začeli malo počasneje (zaradi gneče), saj je to tudi moje običajno maratonsko načelo, da se prve tri kilometre ogrevam.
Po petnajstem kilometru sem ZdravkotuC povedal, da maratona žal ne bom končal pred njim. V sedemnajstem sta mi zajčka dokončno pobegnila, kljub temu pa sem prišel na polovičko s časom, ki je bil za kakšne pol minute počasnejši od 2 ur.
Moram priznati, da sem za hip pomislil, da bi drugič v življenju odstopil. Enostavno sem bil brez prave energije. Potem sem se prepričal, da je je maraton lahko tudi dober trening za nabiranje kilometrov - za kaj že. Za Sladkih 6 ali za Palmanovo ali za kar koli.
Pokonci so me držali geli, ki sem jih prvič imel v veliki količini. Od 25 do 35 km me je mučila totalna kriza, tempo se je nezadržno bližal neslavnim 7:00 min / km ob nizkem (135 pulzu).
Na 33 km sem posegel po zadnjem asu - velikem koefeinskem gelu in pri 35 km se je zgodil čudež za Bežigradom. Zadnjih sedem kilometrov je šlo "z lahkoto"; tempo je bil zopet (kot na začetku) pod 6:00, pa tudi puils sem dvignil na 150. Zadnja dva kilometra je pa sploh letelo. Me je bilo kar malo sram, da sem "hinavsko" prehitel eno TF-jevko v finišu - sori.
Čas 4:13 je sicer pol ure za mojim OR, a sem se iz tega teka zopet kar nekaj naučil. Predvsem prilagoditi cilje svojim trenutnim zmožnostim.
Navijači in fotografi ste bili zlati. Tudi na cilju sem dobil natančno to kar sem rabi - pol litra vode in pol litra izotoničnega napitka, ki sta poniknila med sprehodom do avta.
Noge danes so OK. Plavanje je bilo za regenaracijo.
Maraton ti da toliko, kot vanj vložiš. Lahko gre slabše kot bi lahko, boljše pa ni verjetno.
Analiza jer uspela v celoti. Še boljše kot tek :-)
In med tem tekom se tudi doživi kakšne drobne trenutke. Morda napišem nekaj kamenčkov za mozaik, če bo za to čas, v nekem drugem poročilu, v neki drugi rubriki.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 26 Okt 2010, 08:34, skupaj popravljeno 5 krat.
tae napisal/-a:Vencelj, čestitam ti za pogum o objavljeni zgodbi.

Priznam, jaz ga še nisem zbral in ne vem niti če ga bom.

To mi pa res ni noben problem. To, kar se je zgodilo, ne štejem kot kako slabost, smo pač ljudje. Navsezadnje je bilo (glede na psihično stanje) pričakovano, a je bilo za sam odstop treba poguma...

LP, vencelj
Čestitke vsem tekačem, navijačem, fotografom :!: Moj drugi polmaraton in luštkan flop. Do prve okrepčevalnice prijeten tek v zavetrju Lenči in Tatjane (hvala dami :!: ), potem sem jih izgubil. Na Aljaževi skok za živo mejo, takrat pa omenjeni dami mimo mene. Torej ju nisem izgubil, ampak sem jima pobegnil. Spravim se nazaj na cesto in tja do 14 K gre kar v redu. Od tam, pa do cilja pa samo bogo vlečenje od table do table, od postojanke do postojanke. Na Dunajski ''pod štreko'' čisti deja vu od lani. Ujameva se z Vidkulom in se skupaj odvlečeva do cilja...
Včeraj opravil nekaj K izteka, prevetril misli in počutim se dobro. Drugo leto bo bolje.

Še kar se razdalje trase tiče. Proga ima IAAF certifikat, kar pomeni 42195m ali 21098m + - 10 metrov, pa če se mi vsi skupaj še tako na ''prašnike'' mečemo.

LP
Matjaž
TF navijači so zakon :laola
Ob bučnem navijanju me je kar poneslo proti cilju maratona in na koncu sem zmogla še nekaj, kar naj bi bilo podobno ciljnemu finišu :wink: .
S časom 4:08:08 super zadovoljna :juhuhu: , tek mi je bil v užitek, brez težav, brez krize :,....no, dva krvava žulja sta vse, kar me danes spominja na maraton, ampak po nečem se je 4 ur tekanja pač treba zapomniti :--

LP, Daša
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com