Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Citiram iz današnjih ''Slovenskih novic'': Gojko Zalokar, direktor organizacijskega odbora je dejal, da bodo v naslednjih letih štartno - ciljni prostor verjetno preselili na Gospodarsko razstavišče, traso proge, ki se je izkazala za zadetek v polno, pa bodo ohranili.

Majčken ''catch'' je v besedah ''naslednjih letih'' in ''verjetno''. Drugače pa pozdravljam to idejo.

LP
Matjaž
še jaz ....

premagala prvi mali maraton v času dveh ur in slabih pet minut.
:laola meni.
po letos, pretečenih treh tekmah (desetkah), sem se odločila, da poiskusim izpolniti še drug cilj (kljub vsem zdravstvenim zapletom) in tako, trmasta kot sem, sem se prijavila na LM.
med osmim in desetim kilometrom me je zgrivalo. a sem zmogla. po desetih km upočasnila (prvih 5 km sem pretekla v 27 minutah, deset pa v 56), predihala bodeč, in zagrizla v progo in v naslednjih 10 km. med potjo sem si predstavljala, po katerih znanih celsjkih trasah tečem.
tako sem nasmejana in zadnjih 200 metrov prav po šprintersko s prijateljico pritekli v CILJ. premagali sva, tisto mejo, katero sva v začetku leta imeli za nepremagljivo.

brez publike bi mi bilo težko. hvala vam. veliko krat ste me dvignili, in korak je bil lahkotnejši.
brez okrepčevalnic, ki so bile odlično obložene, ne bi šlo. tako, da dehidracije nisem utrpela. hvala organizatorju.

in take male maratone si želim tudi v bodoče. z nasmehom, z še energije, da lahko čvekam, se smejim in popijem kaj dobrega v cilju in imam lep dan še naprej.

uživajte! kakor koli že!

nini
Najprej pozdrav vsem forumovcem :D !!
Včeraj sem prvič tekla na organiziranem teku, in sicer na rekreativnem. Tečt sem začela pred tremi meseci in sem čist navdušena nad novim hobijem :clap: .
Včerajšnja izkušnja je bile fenomenalna in sem danes kar malo žalostna, da bo že zima in s tem konec takih dogodkov...
Vzdušje je bilo enkratno, rezultat odličen, občutek ob koncu za zjokat od sreče :D .
Še posebej the best je bilo pa potem 3 ure viset pri Parlamentu in navijat za vse junake, ki ste tekli 21 in 42- bili ste res pravi navdih!! Pravi užitek vas je bilo gledat in zato za vse: :laola :laola :laola :laola :laola :laola .
Vesela sem, da sem bila del tega dogodka :clap: :clap: :clap:
Rollback napisal/-a:
klatez napisal/-a:
Druga zadeva je to, kar smo opazili zajci v zadnjih letih.
Tisti, ki nas spremljajo od začetka, običajno ne zdržijo in na po 30 km popustijo.
Tisti, ki pa so pripravljeni za določen čas, pa začnejo hitreje od nas in jih potem polovimo.
Potem tudi ti običajno ne zmorejo več ciljnega tempa in ne nadaljujejo več z nami.

Tako pridemo v cilj več ali manj sami oz. z naključno ujetimi posamezniki, ki na koncu uspejo stisniti zobe.
Večina tekačev nas je pač zelo optimističnih in plačamo davek prehitrega začetka...

Mislim, da ni problem toliko v tekačih kot v ... maratonu samem :!: :D

42 km pač ni razdalja, ki bi jo večina zmogla preteči v enakomernem tempu. Po 30km, ko nastopijo krize in bolečine, je padec tempa čisto logična posledica. V primeru vremenskih neprilik pa je to še bolj opazno. In to se ne dogaja samo rekreativcem, tudi najboljši podležejo temu (poglej rezultate najboljših na letošnjem LM, pa boš videl, da so prav vsi popustili v drugem krogu). Bržkone bi tudi vsi zajci, če bi jih spustil, da tečejo lasten tempo, štartali bistveno hitreje in v drugem krogu zgubljali minutke... :wink:

Morda bi za zajce v prihodnjih letih veljalo razmisliti, da le-ti v prvi krog štartajo nekoliko hitreje, kot je ciljni tempo in tako vkalkulirajo zaostanke in popuščanja v drugem? Upal bi trditi, da bi bile skupinice okrog zajcev do konca potem večje... :arrow:

Se kar strinjam - še več:
- če sta zajca vsaj dva za določen čas, lahko tečeta različno (eden enakomerno, drugi s pospešenim prvim krogom).
ajdica napisal/-a: Edino kar me je pa res zmotilo je bilo pa to, da je bila tabla s km vedno postavljena samo enkrat in je pač takrat držalo, tabla za 21km pa je bila postavljena 3x in reees potem že nisem vedela kdaj je zares konec

točno to sem jaz rekla možu, ko sem že tretjič na razdalji nekaj desetih metrov brala tablo 21 KM :? :evil:

pa smo jih vseeno! :--
V sluzbi so mi nekaj govorili, da so zajca 3:30 odpeljali z resilcem. Ali kdo kaj ve kako je bilo z miroR, ali je bil se kak drug zajec na 3:30, ali pa v sluzbi samo bluzijo?
metkamarjetka napisal/-a:
ajdica napisal/-a: Edino kar me je pa res zmotilo je bilo pa to, da je bila tabla s km vedno postavljena samo enkrat in je pač takrat držalo, tabla za 21km pa je bila postavljena 3x in reees potem že nisem vedela kdaj je zares konec

točno to sem jaz rekla možu, ko sem že tretjič na razdalji nekaj desetih metrov brala tablo 21 KM :? :evil:

pa smo jih vseeno! :--

Krhem... tisto je bil 'razcep' (21 levi koridor, 42 desno), res pa je bila podoba znaka preveč podobna kilometrski oznaki.
Letošnji tekaški praznik je vsekakor popolnoma uspel, vzdušje čudovito, navijači ob progi (še posebno tisti s posebnimi nalogami :drink ) so še dodatno prispevali k lažjemu koraku ... Meni se je za prvi nastop na 42 km vse izteklo po najbolj optimističnih načrtih, sploh ker sem namerno izzival usodo s prehitrim prvim krogom (1:31:09), s tem spotoma za 11s popravil osebni rekord na 21km in na koncu s 3:22:10 dosegel svoj realno pričakovani rezultat (na 23km je bilo veselja konec in začela se je borba). Kljub temu, da se zavedam, da s svojim pristopom kršim vse teorije in nekoliko tvegam, se kar strinjam z Rollbackom, saj sam lahko kakšen presežek naredim predvsem v začetku teka (ne glede na razdaljo), proti koncu je pa tako ali tako nekaj krize in tempo pade.

Kar se tiče razvrščanja na štartu, dejansko vlada precejšen kaos, kar nekaj rezerve v zvezi s tem pa je tudi na strani organizatorja. Sam sem štartal na začetku cone B, ob polmaratonskem času, ki spada nekam proti drugi polovici cone A (maratonskem za prvo polovico cone B), pa sem do konca polmaratonske razdalje stalno prehiteval počasnejše tekmovalce pred seboj. Sploh na začetku ni šlo brez teka po drugem voznem pasu, po pločnikih ... Nekaj bi se sigurno dalo narediti z boljšim in predvsem bolj aktivnim obveščanjem tekmovalcev. Eden lažjih in mogoče vsaj deloma učinkovitih načinov bi bilo mogoče pravočasno in večkratno opozarjanje po ozvočenju in mogoče redarji v/ob samih boksih. Nekaj bi sigurno naredili tudi z jasnimi oznakami pričakovanih časov za posamezne štartne pozicije. Ob sedanjih oznakah meni niti ni bilo takoj jasno ali se ob tabli cona A začne ali neha, s tem da sem se vsaj dobro zavedal, da cone obstajajo. Tipičen primer neobveščenosti je bila skupina Nizozemcev, ki zagotovo niso vsi tako nekulturni, da ne bi razumeli, da ne morejo štartati vsi skupaj na koncu cone A, čeprav jih večina tja niti slučajno ne sodi. Tudi ob idealni obveščenosti pa se bo težko povsem izogniti raznim preskakovalcem/kam ograje ... Pri splošnem neredu s postavljanjem v primerne bokse pa je še najbolj problematično to, da na koncu nihče več ne verjame, da se sploh kdo drži reda in vsi nekoliko bolj ambiciozni še dodatno rinejo naprej. Sicer ima pa tudi marsikdo z začelja svoj mali osebni cilj, pa ga bo težko postaviti ravno na njemu idealno pozicijo, zato se je pri vsem skupaj verjetno še najbolje držati »mednarodnih standardov«.
AMELIE napisal/-a: sem danes kar malo žalostna, da bo že zima in s tem konec takih dogodkov...

To sploh ne drži. ;) Ves november in december se vrstijo tekaške prireditve. In s tem ne mislim gorskih tekov ali česa ekstremnega...
Čisto prijetni, lahko pa tudi bolj zahtevni, teki od približno 8 do 20 km. Večinoma brez čipiranega merjenja, večina pa z uradnimi meritvami (bruto) časa. :)

Malo pobrskaj po forumskem koledarčku prireditev. ;)
vse super sam prostor za na koncu za okrepčilo bi pa lahko naredili malo večji ali v bodoče morajo to preseliti saj je bilo veliko negodovanja okol tega pa še punce ble počasne k bi se jim sanjalo dosti tekačič je kar reklo da gredo one strežt he he :laola :laola :laola
To sploh ne drži. ;) Ves november in december se vrstijo tekaške prireditve. In s tem ne mislim gorskih tekov ali česa ekstremnega...

No, saj prireditve res so, ampak to bo moja prva tekaška zimska sezona, pa še ne vem, kako bom kaj tekala...Zadnjič sem šla tečt, ko je bilo 5 stopinj, pa je bilo kar scary- zame že kar ekstremen šport :D .
pementos napisal/-a:
ris9 napisal/-a:
bruno napisal/-a:*Garmin 405 mi je pokazal 21.4 km. :?:*

Zanimivo, tudi meni je Polar pokazal za vsak krog 300m vec, prav tako kolegu na Garminu!?
Po mojem se taka napaka ne more pojaviti nakljucno!
Kaj pravi organizator?

Tudi meni je Garmin pokazal 21,4 km in mislim, da tukaj ni napake. Cilj so iz prvotno pred Namo prestavili na pred parlament, kar je ravno toliko. Kenijcu naj dajo 20000€ ker so ga ogoljufali za cca. 600m. Aja meni so pa mal živcov požrli ker sem zacel "šprintati" prezgodaj in nato težje prišel v cilj ;) ...

Moj Garmin je pokazal 21,290, mislim, da je definitivno več kot 21.0975 km.

Izgleda, da so ga res nekaj zašuštrali z razdaljo, tud men je Garmin pokazal 21.4 km....sem že večkrat tekel na izmerjeni razdalji in in ni bilo nikdar večjih pogreškov napram podatkom organizatorja (mogoče 10-20m na 10km).
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA