Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 raf
Sva na istem Loni. Tudi meni pušča iz vseh lukenj in sem celo uspel do pol enih spati in potem celo kosilo skuhati. Samo upam, da bo tole minilo do nedelje. :cry:
Uporabniški avatar
 Fotr
Navzlic vsemu se mi je posrečilo priti na Kras pozdravit jesen. 8) Še bolj me je privlačilo, ko so napovedali, da bo pihala burja. Kajti če greš na Kras, moraš občutiti burjo. A ko sem hotel opisati burjo, sem naletel na težave. Burja je tako vsestranska in toliko stvari lahko počne, da je praktično nedoumljiva. Ne moreš je razumeti, jo pa občutiš.
:shock: :(
Evo, nekaj primerov osnovne dejavnosti burje: burja brije okoli ušes, burja se zaganja, piha, vleče, burja piska, žvižga, prepiha do kosti, razpiha, žene in cefra oblake, burka morje, žene valove, silovito divja, grozovito razsaja, burja izpodnaša ljudi, močna burja hromi promet, burja joka okoli oglov, burja pleše, prevrača vozove, pometa ceste, meče sadeže z drevja, odkriva strehe, burja vleče, briše sneg, prhuta, buči, priklanja drevesa, razganja meglo, piha v sunkih, razgiba morsko gladino, razjasni nebo, raztepe oblake, burja je strupena, burja privrši, nosi sneg in dež, tuli okoli hiš, podira stebre in stolpe, burja je silovita, divja, togotna, burja vihra krošnje dreves, burja vije čez skale, vrtinči dim, zemete sledi, zbada v obraz, zvija drevesa, burja je ostra, mrzla. Burja je tudi vihrav človek ali burjasta ženska, celo izumlja besede, razburjenje prihaja pač od burje… A vidite zdaj? :!: :?:
:evil:
V Sežani je bila včeraj burja zelo nabrita. Pred začetkom teka je pihala, se zaganjala v nas, vihrala je zastave, hotela je prevrniti startne slavoloke, premikala je zasilne ograje ob cesti in nam dala vedeti, da nam bo na teku nagajala. Zato sem se preveč oblekel, kajti med samim tekom je pihnila samo nekaj močnih kratkih sunkov in se potem umirila. Poleg tega pa je posijalo še sonce, tako da sem tiste sunke komaj občutil. Bilo pa je kar malo prevroče.
:shock:
Sam tek je bil nepozaben, tako kot Kras, njegovi ljudje, njihova gostoljubnost in prijaznost. Organizatorji so se potrudili, da smo poleg litra terana s poreklom s Krasa, dobili še kape, da bi dobesedno lahko rekli, če bi popili ves teran, da smo ga imeli pod kapo. Ne spodnaša ljudi samo burja, tudi teran ima to lastnost, seveda, če ne bi poznali meje. A tekači smo znani po svoji zmernosti pri pijači, čeprav je treba kar veliko volje, da se ubraniš kraškega terana.
:D
Jesenski tek v Sežani, pozdrav jeseni na Krasu, vsebuje vse elemente, zaradi katerih se ga je prijetno udeležiti. Občutiš kanček izvirnega Krasa z burjo vred, tečeš po prijetni trasi do Orleka in nazaj, okusiš draž množičnega teka in prispevaš za dobrodelne namene. Kaj pa še hočemo lepšega kot teči v takem okolju in za dober namen. Dobro izkoriščen dan, ki dobi smisel in nam daje zadovoljstvo. :D
:shock:
Še pregovor o burji kot neka napoved vremena za pomladni kraški maraton: Če je vinotoka mraz in burja brije, prosinca in svečana sonce sije. Kar bi lahko pomenilo, da če je zgodaj mraz, je navadno tudi kmalu toplo. Marec drugo leto bo v teh krajih pravi čas za začetek novih tekov.
:D :D :D
 analuka
Pozdrav, včeraj sem se sam sprehodila po parkirišču pred štartom, nisem tekač, pač pa na teden prehodim z NH cc 30km, pa je zgledalo krasno vzdušje.
Seveda hodim po krasu, ker sem kraševka, včasih pa zavijem na italijansko stran, kjer je krasna pot Napoleonica ,na vrhu hriba z razgledom na cel tržaški zaliv, pa ko piha burja nosi okus po morju do tja gor.
Včeraj je bilo vreme krasno, toplo, sončno in skor nič burje.
kadar zares piha burja, je BURJAAAAA,da te odpiha.Zleze ti pod oblačila in prepiha vsako kost.Ker veliko hodim jo tudi čutim.Kras je res lep zdaj jeseni, no pravzaprav vedno.letos pa smo itak vsi obdarjeni z neverjetno lepo dolgo toplo jesenijo.
Sem dolgo iskala oblačilo za Nh, saj se , če pravilno hodiš spotiš kot pri teku, ma za tole našo burjo oblačila, ki bi te obvarovalo pred prepihom skor ni:))
Uporabniški avatar
 RoKo
Lepo, združeno prijetno (tek) s koristnim (humanitarni tek). Brez burje ni pršuta, pancete, terana in kraških tekov. Vsi ki v bodoče prihajate, bodite na to pripravljeni, da ne bo odvečnega nerganja.
Če greš na humanitarni tek, res ni potrebno gledat, kaj je v vrečki, še najboljše bi bilo, če jo ne bi bilo, bi več ostalo v namen, za katerega je bil tek organiziran. Škoda, da se kdo odloči, da ga več ne bo v Sežano.(mnenja na strani organizatorja)
Slovnična napaka na štartni številki organizatorju res ni v čast. Tečt se da pa ravno tako. Tek sem opravil z namenom zadnjega hitrega treninga pred Palmanovo, tako da se žal nisem mogel pridružiti tistim, ki so tekli počasneje in uživali. No saj užival se, ravno tako sem tudi kaj spregovoril vmes, tako da ni bilo preveč hudo. Naši olimpijci so tudi v dobri formi.
Uporabniški avatar
 lev-inja
Hja.... krašovcem, primorcem in njihovim pogostim obiskovalcem je burja znana in zelo blizu. Nam, ki prihajamo iz drugih delov, kjer se srečujemo le z vetrom, ki zapiha pred nevihto, je takle preskok kar šokanten. :?
bili smo zgodnji, prvi dvignili štartne številke, šklepetali z zobmi in upali, da burja potihne. To je bilo naše prvo srečanje z burjo, če odmislimo, eno poletno srečanje.
Prijetno smo bili presenečeni nad vsebino v vrečkah. Najlepše se je bilo sprehodit med stojnicami, srečat znance in tekaške prijatelje. :juhuhu: A burja je še kar vztrajala.
Z uspešno degustacijo Teranovega likerja :piti: in nakupom le tega, smo se opogumili, počasi začeli ogrevati in slačiti.

In potem štart. Seveda vsi preveč oblečeni. Po slabem kilometru se je začelo množično slačenje... A burja je še kar vztrajala... :rol:

Bilo je prelepo.... in seveda glasno :twisted: , ko sem zavila iz poti v gozdiček, da u miru in v zavetju pred burjo markiram.... Tole z lulanjem je bilo včeraj obupno. Nikoli konca.... :bum:
Ja in hvala vsem, ki ste mislili, da iščem bližnjice, da me niste spremljali... :cast:

Pritekla sem v cilj, kljub borbi z burjo. :twisted:

Hvala organizatorju, še se bomo vračali. :cast1:
Uporabniški avatar
 RoKo
Kaj sem zamudil. Tudi slačenje je bilo :lol: :wink:
res je, da burja + povečan vnos pijače pospeši delovanje in markiranje je neizogibno.
Uporabniški avatar
 Loni
RoKo napisal/-a:Kaj sem zamudil. Tudi slačenje je bilo :lol: :wink:
res je, da burja + povečan vnos pijače pospeši delovanje in markiranje je neizogibno.

Aha, a tebe tudi ni bilo? Kaj pa je zdaj to?
Uporabniški avatar
 RoKo
Loni napisal/-a:
RoKo napisal/-a:Kaj sem zamudil. Tudi slačenje je bilo :lol: :wink:

Aha, a tebe tudi ni bilo? Kaj pa je zdaj to?

Beri od začetka..........................
Uporabniški avatar
 Loni
Ok, se vidi, da so me virusi požrli, dala očala na nos in prebrala. Očitno si bil tako hiter, da si pol zamudil.
 nana
aisha napisal/-a: za konec še okusna jota in klobasa :D , pa čajček, juha, sadje, voda, ...

... pa jogurti, za katerega sploh nisem vedela, da ga je bilo mogoče dobiti, kajti ena ženska, h kateri sem prisedla k mizi, si je naredila dobro zalogo. Domov jih je odnesla kakšnih 10... :shock: Eni ljudje pa res nimajo občutka :roll:

Sicrer je bil pa tole za mene en lep pred-Palmanovski tek. Da se preveč ne prekurim. Organizacija ok, burja pa... ah, kaj bi o tem :D
Uporabniški avatar
 RoKo
nana napisal/-a:
aisha napisal/-a: za konec še okusna jota in klobasa :D , pa čajček, juha, sadje, voda, ...

... pa jogurti, za katerega sploh nisem vedela, da ga je bilo mogoče dobiti, kajti ena ženska, h kateri sem prisedla k mizi, si je naredila dobro zalogo. Domov jih je odnesla kakšnih 10... :shock: Eni ljudje pa res nimajo občutka :roll:

Sicrer je bil pa tole za mene en lep pred-Palmanovski tek. Da se preveč ne prekurim. Organizacija ok, burja pa... ah, kaj bi o tem :D

Sem videl, ja, nekateri so nosili po cele paketke, sem mislim da se da kupiti, jok., kdo prvi pride prvi vzame vse. Nema veze, itak mi niso dobri :oops: , jih ne bi vzel.
 nana
RoKo napisal/-a:Nema veze, itak mi niso dobri :oops: , jih ne bi vzel.

Ni bistveno... saj veva, v čem je poanta, a ne :D
Uporabniški avatar
 IRA
nana napisal/-a:
RoKo napisal/-a:Nema veze, itak mi niso dobri :oops: , jih ne bi vzel.

Ni bistveno... saj veva, v čem je poanta, a ne :D

Ja, ja tole podobo smo pa že na doninem teku opazili ...
Mogoče pa ljudje to "humanitarno" naravo mal narobe razumejo :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 m@tej
vse je blo fajn,

proga, množica tekačev, burja (ne prehuda), jota, teran, pa še on surf rock band je ful pasal zraven malice ;)

pohvale organizatorjem, pridemo spet !

( pa pohvale tud onim ki so jogurte talal, ego jogurti so zakon, jaz sem tud vzel dva ekstra :roll: )
 hitrohodec
Po vsem kar berem, mi je zares zal, da me ni bilo zraven toda ob isti uri smo imeli v Ljubljani letno druzenje Zveze atletskih veteranov Slovenije, kasneje pa se v hotelu Lev nagrajevanje AZS naj-atleta 2008. Za uteho naj mi bo, da ste me (tudi kdo od Vas prisotnih v Sezani) izbrali za naj-veterana 2008 (med zenskami Ida Surbek). Hvala in nasvidenje marca v Sezani na MKM 2009!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA