Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Naj še jaz natipkam par stavkov-vtisov iz Istre...No imeli smo to čast po 23 letih videti sneg na morju-v Istri,(pa še snežene može pred nekaterimi lokali) sploh pa mraz, ki pa ni bil tak kot na gorenjskem (-17), bilo je nekaj pod ničlo na startu v Savudriji. V Bujah, od koder sem startal, pa je bilo kasneje še bolj prijetno-znosno, :) še snežinke so nam občasno delele družbo v kombinaciji z oblaki in soncem - zares pestro vreme, no zelo vesel sem pa bil, da ni bilo vetra oz. burje in zame je bil tek kar prijeten znosen, pa tudi tempo sem imel zame kar soliden-povprečje 12km na uro, 30km v 2h in 30min. Nekaj cm snega na progi, sploh pri spustu iz Grožnjana pa je omogočal, dober tempo, zaradi boljšega blaženja koraka, tako sem rajši tekel po celem snegu(nekaj cm), če se je le dalo, tudi po dolini reke Mirne, in tudi nisem imel kaj dosti problemov z spodrsavanjem, le noge so bile nekoliko težke zadnjih par km...Tudi jaz sem imel nekaj problemov v Novigradu, kjer nisem vedel, kje je cilj, tako sem bolj po naključju zadel cilj....Zelo je pasal topel čaj in kuhano vino, pašta...njam... :D
Torej ni mi žal, da sem bil v Istri in doživel to zimsko preizkušnjo(generalka-trening za Medeo-30km)..., le škoda da smo se morali kmalu raziti zaradi mraza po teku...
Lp Mirosan
Pozdrav še z moje strani in kratka analiza.
Tekel po pričakovanjih, če ne bi bilo problemov z želodcem (beri prehladitev želodca z mrzlo pijačo), posledice tudi danes, bi bil zadovoljen.
Sedaj pa malo trpim, dokler se ne pozdravim skupaj z želodcem vred. Roko hvala, da si me vlekel, razen na koncu si mi malo ušel nisem bil vesel:).
Rezultati so tudi že na strani.
http://www.maratonumag.hr/Results/Cup_I ... _Istra.htm
Mene so sicer postarali za cca. 15 let, ostalo pa mislim, da kar drži.
Sem mislil, da nas je več teklo, pa zgleda, da odštekanih le ni bilo tako veliko.

pozdrav vsem skupaj.
Ivica Pedišič
Sicer sem danes že napisal poročilo, pa se je zaradi moje nerodnosti izgubilo,- kdo ve kam!
Tudi jaz sem se s prijateljico Vesno odpravil na "Training day," ker pa imam določene težave s zdravjem in nisem več kot en mesec nič treniral - razen sprehodov, sem se odločil da progo prekolesariva -tudi Vesna verjetno ne bi zmogla preteči cele proge.
Na pot smo se celo odpravili organizirano s kombijem - bil naj bi poln,pa so nekateri zadnji trenutek odpovedali,pa nič zato,trije pogumni smo vseeno odšli na lep preiskus vzržljivosti in kljubovanju vremenskim razmeram.
Kako drugačno je zimsko kolesarjenje,sem spoznal že prvi km,ko sem padel na ledu - no padlo je bolj kolo,jaz pa sem se ulovil na roko,ter si jo tudi malenkostno poškodoval. Med padcem sem ramišljal,kako dobro je,da sem obul dvojne nogavice in so mi bili kolesarski čevlji preozki,res ne vem kako bi se pravočasno odpel.
Proga je bila lepa,čisto "drugačna," kot prejšna leta, vzel sem si tudi čas, da sem se ustavil in opazoval pokrajino,ter udeležence teka,predvsem lepši spol.
Ker pa je Vesno že pred Grožnjanom pričelo rahlo "pobirati," sem se odločil da imava v Grožnjanu dovolj,zato sva se usedla v "naš" kombi in odpeljala v Novi grad.
Tam smo pojedli odlične testenine,ter popili vroče dobrote, zaploskali nekaterim tekačem,ki so prispeli v cilj, ter se nato odpeljali domov.

Ker smo se pripeljali od zelo daleč smo seveda prispeli prvi na start,malo poslikali,ter nato odšli za kakšno urico v bližnji lokal,kjer smo predelali vse o teku, kolesarjenju in "ribičariji," ter se imeli fino.
Tudi na prireditvi sem se imel lepo,saj sem prvič kolesaril v resnično "krutih" ramerah,prav zadovoljen sem,da sem imel lahko tako izkušnjo.

Seveda se bom še udeleževal teh prireditev,saj sem obljubil noni na okrepčevalnici pri Dragonji, da se drugo leto zopet vidiva!
Upam samo, da organizator ne bo izgubil volje za organizacijo!
Miro
MATE napisal/-a: Roko hvala, da si me vlekel, razen na koncu si mi malo ušel nisem bil vesel:).
Rezultati so tudi že na strani.
Mene so sicer postarali za cca. 15 let, ostalo pa mislim, da kar drži.
Sem mislil, da nas je več teklo, pa zgleda, da odštekanih le ni bilo tako veliko.
Ivica Pedišič

Žal nisem se smel preveč ustavljati, izkušnje od lanskega leta(prezebel sem ku pes)so še preveč sveže. Res jih je kar nekaj končalo v Bujah ali Grožnjanu.
Prijavil sem se za progo Grožnjan-Novigrad in odtekel v času 2 03 30 po moji uri.
Za daljše razdalje nisem še dovolj pripravljen, zato tistim, ki so pretekli 53 km gre
vsa pohvala.Nasledje leto pridem spet.

Vlado lp
Pa da še jaz kaj napišem. :hack:
Želja, da pretečem Ultra maraton v Istri se je dolgo v glavi porajala grem, ne grem, grem, ne grem, grem,....... :?: vse je bilo odvisno od mojega gležnja. Prijavil sem se pred 1. 12. in upal, da bo noga v redu, :) teden pred tekmo sem odtekel en daljši trening in se je bolečina spet pojavila. :( Cel teden sem stavil glinene obkladke in upal na najboljše.

Kljub rahli bolečini sem se odpravil na start. :D Že na startu se je čutilo veliko pozitivne energije med tekači. :clap: Nisem se obremenjeval z bolečino, tudi zato ne ker je šla Marjana z mano (hvala) na tekmo in me spremljala z avtomobilom, tako da sem lahko končal kadarkoli. In res nisem pretekel cele trase, le do Buj, nekaj čez 24 km. Bolečine so postajala močnejše, a to se še nekako potrpi, a problem je v tem, da mi ob močnejših bolečinah začne klecati noga. Skratka nisem hotel ponoviti LM, ko sem ga pretekel v težkih mukah. Pa tudi tako velik iziv mi ni bil ta tek, zato sem raje končal. Čez en mesec me čaka Medea 30 km in še veliko drugih tekov, zato mislim,da je bil ta prvi moj odstop pravilna odločitev. Je pa malo čudno, ker končaš tek in nisi nič utrujen. :roll:

Je pa drugače to zelo lep tek, le vreme ni bilo najboljše, pa vseeno boljše kot v soboto. To je res en lep tekaški praznik, sploh zato ker na njem teče veliko članov TF. Ta dan sem tudi praznoval svoj rojstni dan in se zato še posebno veselil druženja v cilju. Skupaj z Marjano sva pripravila nekaj piškotov in pijače. Piškoti so šli v promet, a žal pijača zaradi mraza ne. Tudi za nekatere tekače je zmanjkalo časa za nazdravit, saj so malo pred 17h prihajali v cilj in se jim je mudilo na avtobus. Škoda da ni bil odhod kakšno uro pozneje in da nismo bili v zaprtem prostoru, kjer nam bi bilo topleje.

Drugo leto pa spet pridem. Hvala zajcu za družbo v avtu, žal je na teku za družbo prehiter zame. Čestitke za tretje mesto. Sem se pa zajcu v cilju nasmejal :lol: ob izjavi: "ne vem kako je to možno, bil sem pred vencljom, nikjer me ni prehitel, jaz njega pa". :shock: Stvar je bila v tem, da je ene grupo zgrešila traso in s tem skrajšala pot. :D

Skratka čestitke vsem, ki ste sploh prišli v nedeljo na start in odtekli kolikor km ste pač zmogli in hoteli. :clap:
Čisto v redu je blo včeraj v Istri, če ne drugega je bla fajn družba, dober (predvsem res težak) trening in če bi ostal doma, v tem mrazu mogoče ne bi niti nosu pomolil ven, ne da bi še kaj tekel...vse skupaj neprecenljivo.
Čestitke vsem, ki ste zbrali pogum in se podali na progo!
ROSI, hvala za "prejete dobrote"!
Uroš, hvala za družbo na vožnji in med tekom!
...
Moj tek...ja, 35 solidnih km v takih razmerah je pač moj domet glede na količino treninga, kaj več bi bilo iluzorno pričakovati. Ko smo se spustili v dolino Mirne, so se pričeli pojavljati krči, Uroša sem "poslal" naprej (bravo za dober tek!), jaz pa v kombinaciji hoje in teka počasi do cilja. Gorenjska trma je vendarle naredila svoje in s končnim časom 4 ure 48 min ter 10. mestom sem navsezadnje tudi lahko zadovoljen.

LP, vencelj
Vsem, ki ste tekli vse čestitke, tudi sam sem dvakrat tekel, pa vem, da ni z rožicami poslano vi ste pač imeli sneg. Mitja, Mare kaj sta pa te vidva za eno pivo pila? :toast: Ja to, pa ni Barsa ali Amdam. :drink Super ste glavno,da ste našli cilj. :clap: :clap: :clap:
No,jaz sem svoj cilj dosegel...štartal v Savudriji in končal v Novigradu.

Za čas se sploh ne sekiram...glede na konfiguracijo proge in izgubo cajta pri iskanju prave poti in cilja (nekje v Novigradu)...sem zadovoljen.
Popolnoma sam sem tekel vsaj 50 km...premišljeval "vse živo"...spominjal se časov ko sem v takem obdobju zbiral vžigalnike po gostilnah in kričal natakarici naj da še eno rundo.

Ne bi rad grajal Predraga...je dober človek in vsaka mu čast ker se lotil tega projekta kakor tudi organizacije drugih simpatičnih tekaških prireditev po Istri...ampak določene stvari mora spremeniti.

Konkretno v primeru -Istre-:

-proga je bila pomanjkljivo označena (dodati kakšno puščico,km-označbo,kakšen redar več...) veliko tekačev je zablodilo...nekateri so pa "šibali" po krajši poti...in pdb .

-okrepčevalnice so bile bolj"žalostne" (lahko se doda kaj toplega,cedevita,banane...)

-cilj (če se le da) vrniti na nogometno igrišče...kot lani (je vsaj voda za umivanje in garderoba ter lepši prostor za druženje).

-počakati na vse tekmovalce da pridejo na cilj (ne pa po 6-ih urah zganjati paniko,kje so se izgubili...pač tečejo počasneje kot tisti izkušeni ultramaratonci ki so zasedli prva mesta in se premagujejo po lastnih močeh).

Naj to ne zveni kot iskanje "dlake v jajcu" ampak kot dobronamerna kritika.
Če bo treba bomo tudi mi priskočili na pomoč...in naredili -Istro-še lepšo...brez pripomb.

Ker iz vsake tekaške prireditve "izvlečem" kaj dobrega za sebe...sem tudi v tem primeru najdel nekaj tega.
Premagal sem samega sebe...spoznal nove prijatelje in se družil z že znanimi...tekel po snegu (kar je poseben občutek).

Ultra promo Istra ...je res lep tek...PRIPOROČAM
MATE napisal/-a:Rezultati so tudi že na strani.

Rad bi pripomnil, da je moj "neuradni" čas 15 minut slabši. Organizator se je odločil, da mi bo "korigiral" čas, ker sem edini izmed 3.-8. mesta tekel po "uradni" poti. V resnici sem pretekel še več in sicer med 55-56 km. Meni osebno bi bilo bolje in tudi pravilno, da bi zabeležili moj pravi čas in dali zraven npr. "zvezdico (*)" z obrazložitvijo: "volk sit in koza cela". Še rajši bi videl, da bi imel možnost teči s to skupino, saj sem v nedeljo pogrešal predvsem bitko, spodbujanje, petje, pogovor... tako pa se počutim kot "osmoljenec leta" :( Vseeno lahko "nagrado" za moje korigirano tretje mesto :? lahko razrežem na 6 delov in si jo razdelimo ali pa naslednje leto ponovimo in vidimo v resnici kakšen bi bil vrstni red :mrgreen:
Uroš Sobočan napisal/-a:
zajc napisal/-a: saj sem v nedeljo pogrešal predvsem bitko, spodbujanje, petje, pogovor...

:shock: zdaj te pa čist nič ne razumem... ko sem ti pa šlagerje pel pa si klel :mrgreen:

Stvari ponavadi pogrešamo šele takrat, ko jih ni več. :lol: Prej jih ne znamo cenit in so nam mnogokrat odveč. :lol:
Predragu sem že osebno povedala kar si mislim o tej "tekmi". Očitno kritike ni vzel dobro namerno kot je bila mišljena saj mi je zabrusil, da se z mano ne da pogovarjati... Pa sem mu hotela samo povedati tisto kar je Lonely napisal. Plus to, da bi bilo še nujno potrebno beležiti tekmovalce na progi. Tako se na primer sploh ni vedelo kdo je še na progi (ali se je izgubil, kje se je izgubil, itd.)...

Kakorkoli, za nami je - hvala bogu, želela bi se samo še enkrat zahvaliti:
1. "Gorenjskemu" Miru za vso podporo, spodbudo in pomoč pri moji končni pametni odločitvi. Če ga ne bi bilo bi bilo z mano precej hudo. Pomagal mi je preživeti en astmatično - paničen napad, me spravil v kombi in z ostalo družbo poskrbel, da sem prišla v topel apartma. Miro & co. super ste bili :clap: Hvala, hvala, hvala!
2. Rosiju in Marjani za spodbudo in piškote v cilju (Rosi še enkrat vse najboljše :toast:)
lonely napisal/-a:No,jaz sem svoj cilj dosegel...štartal v Savudriji in končal v Novigradu.

Za čas se sploh ne sekiram...glede na konfiguracijo proge in izgubo cajta pri iskanju prave poti in cilja (nekje v Novigradu)...sem zadovoljen.
Popolnoma sam sem tekel vsaj 50 km...premišljeval "vse živo"...spominjal se časov ko sem v takem obdobju zbiral vžigalnike po gostilnah in kričal natakarici naj da še eno rundo.

Ne bi rad grajal Predraga...je dober človek in vsaka mu čast ker se lotil tega projekta kakor tudi organizacije drugih simpatičnih tekaških prireditev po Istri...ampak določene stvari mora spremeniti.

Konkretno v primeru -Istre-:

-proga je bila pomanjkljivo označena (dodati kakšno puščico,km-označbo,kakšen redar več...) veliko tekačev je zablodilo...nekateri so pa "šibali" po krajši poti...in pdb .

-okrepčevalnice so bile bolj"žalostne" (lahko se doda kaj toplega,cedevita,banane...)

-cilj (če se le da) vrniti na nogometno igrišče...kot lani (je vsaj voda za umivanje in garderoba ter lepši prostor za druženje).

-počakati na vse tekmovalce da pridejo na cilj (ne pa po 6-ih urah zganjati paniko,kje so se izgubili...pač tečejo počasneje kot tisti izkušeni ultramaratonci ki so zasedli prva mesta in se premagujejo po lastnih močeh).

Naj to ne zveni kot iskanje "dlake v jajcu" ampak kot dobronamerna kritika.
Če bo treba bomo tudi mi priskočili na pomoč...in naredili -Istro-še lepšo...brez pripomb.

Ker iz vsake tekaške prireditve "izvlečem" kaj dobrega za sebe...sem tudi v tem primeru najdel nekaj tega.
Premagal sem samega sebe...spoznal nove prijatelje in se družil z že znanimi...tekel po snegu (kar je poseben občutek).

Ultra promo Istra ...je res lep tek...PRIPOROČAM

ALELUJA sem že mislu da sem jaz :bum: (da ne bo pomote to je od Dexi-ja)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA