Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
Obivankenobi, kljub temu, da letos zaradi nama znanih razlogov manj treniraš, je do Sežane še tri tedne, v tem času se da še marsikaj narediti. V Sežani je menda težja proga, kot je bila v Gorici. Jaz ne bom šel na svoj rekord ampak te bom teral, da boš ti postavil svojega. Tega si že sedaj sposoben, verjemi mi in verjemi vase. Potrudil se bom, da boš tudi ti deležen teh občutkov, ki sem jih jaz sedaj.
Uporabniški avatar
 tae
olson napisal/-a:Čestitke :clap: Tae,tudi z moje strani,vedel sem,da boš nekega dne tudi ti začel rasturavati,čestitke tudi vsem drugim TF-jevcem. :juhuhu: :juhuhu:
lp OLSON :lol:

Pa kje si ti olson, nič te ne vidim, nič te ne berem, dedek sem videl še nisi, sem že mislil, da si zamenjal šport (vendar je pri najboljšem sosedu sledilo poročanje iz prve roke, kako je s tabo).
Za sebe sem sicer res raztural, vendar mislim, da tvojega polmaratonskega rezultata še nisem ujel, torej so potrebna še leta in leta.
Hvala za čestitke, morda bo spet čas, da udariva kakšen skupni trening.
Uporabniški avatar
 tae
milkec napisal/-a:Aja... Tae: jaz sem ti pa fovš, a veš ;) ;) :twisted:
Vsekakor čestitam!

milkec, zdaj vem. Verjamem pa tudi, da je to pozitivna fovšarija. Torej je vseeno pomembno tudi tekmovanje in ne le sodelovanje. Danes si občutil na svoji koži. Tudi tebi čestitke za osebni rekord.
[quote="tae"] Pravzaprav niti nimam želje, ker se moram spet bolj posvetiti 5ki in 10ki.

Zakaj nimaš želje, saj menda greš še v Sežano. Sicer je tam verjetno res težja proga, toda, kje je pa tvoja tekmovalnost?
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 Radolca
tae napisal/-a:
Radolca napisal/-a:Kolega mi je rekel, da ne verjame, da je to ravno 21 kilometrov!? Naj mi kdo, ki je že večkrat tekel ta maraton potrdi, da to je 21 kilometrov!

Radolca, jaz sem bil danes sicer tu prvič. Ura Garmin Forerunner 50 s footpodom mi je namerila 21,37 torej 21 km in 370 metrov. Če upoštevam še odstopanje po kalibraciji, mora biti to dejansko to. Med samim tekom glede na km oznake, pa mi je včasih na km zapiskalo prej, včasih kasneje, vendar je bilo razlike v + in - za nekaj 10 metrov, kar se na koncu nekako "zgliha." Je pa spet odvisno točno kako je merjena razdalja in točno kje si tekel ti (razlika je, če tečeš na sredini ceste, ob robu, sekaš robove ipd.) o tem sva pred tekmo debatirala z Erotom.

Hvala tae za potrditev razdalje, tko da vem da sem začel "razturat" že na začetku sezone! Kaj bo šele na koncu! :shock:
Uporabniški avatar
 RoKo
Idealno. Pogoji odlični. Škoda da se nisem odločil za napad na PB. Na koncu sem brez nekega naprezanja odtekel pod 1:35, le 13 sekund počasneje od jesenske Palmanove. Na progi nobene krize, ki sem jo pričakoval po 10 km, da se bo pojavila vsak km. Zadnja dva km v 8 minutah. Z začetkom sezone sem zadovoljen. Lani sem v tem času z muko odtekel MKM skoraj 9 minut počasneje.
Pa poizkusimo še Panovec v nedeljo.
Uporabniški avatar
 RoKo
Da ne pozabim. Bravo Tae :laola in vsi ostali.
Uporabniški avatar
 RoKo
Radolca napisal/-a:Kolega mi je rekel, da ne verjame, da je to ravno 21 kilometrov!? Naj mi kdo, ki je že večkrat tekel ta maraton potrdi, da to je 21 kilometrov!
:roll:

Če tečeš hitreje kot ponavadi, so tudi kilometri krajši. :wink:

Regularni metri za mali maraton, ostalo odvisno od izbrane smeri.
vencelj napisal/-a:Zakaj nimaš želje, saj menda greš še v Sežano. Sicer je tam verjetno res težja proga, toda, kje je pa tvoja tekmovalnost?

vencelj, to sem sicer že omenil, pa naj še enkrat. Bistvo moje udeležbe na polmaratonu v Sežani je, da pomagam Obivankenobiju izboljšati svoj osebni rekord, ker je moj prijatelj. V cilj bova pritekla skupaj, pa naj bo to 1:25 ali pa 1:30. Poleg tega vsaka tekma ne more biti ciljna. Naslednji preizkus na polmaratonu imam potem spet maja v Trstu.
Čestitke vsem, ki ste tekmovalno štartali v novo sezono.
Še posebej čestitam vsem, ki ste postavili osebne rekorde že na začetku sezone.

tae napisal/-a: ..... Bistvo moje udeležbe na polmaratonu v Sežani je, da pomagam Obivankenobiju izboljšati svoj osebni rekord, ker je moj prijatelj. V cilj bova pritekla skupaj, pa naj bo to 1:25 ali pa 1:30. Poleg tega vsaka tekma ne more biti ciljna....

Še posebne čestitke tebi Tae za rezultat in tudi za zgornja razmišljanja. Če ti prijatelstvo (pomoč pri teku) postaviš pred tekmovalnost, je to res spoštovanja vredno. Upam, da tudi Obivankenobi to jemlje kot pozitivnen pritisk. Tudi sam ne dvomim, če ne bi prišlo kaj vmes, da bosta končala Sežano skupaj v željenem času. Edino, kar je treba upoštevati, Sežana je za nekaj minut (recimo po moji skromni oceni 2-3 min) počasnejša od popolnoma ravninskih polmaratonov (klančki in makedam). Da ne bosta prestroga do sebe.

Posebne čestitke tudi Lauferju za odličen štart v novo sezono (glede na količino zimskega treninga).
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 03 Mar 2008, 08:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tae
RoKo, kje si se ti skrival, da te nisem nič videl. Saj nas je bilo več v TF uniformah, nas nisi videl? Dejansko je bilo celo povpraševanje po tebi.

Drugače pa hvala za čestitke.
tae napisal/-a:
vencelj napisal/-a:Zakaj nimaš želje, saj menda greš še v Sežano. Sicer je tam verjetno res težja proga, toda, kje je pa tvoja tekmovalnost?

vencelj, to sem sicer že omenil, pa naj še enkrat. Bistvo moje udeležbe na polmaratonu v Sežani je, da pomagam Obivankenobiju izboljšati svoj osebni rekord, ker je moj prijatelj. V cilj bova pritekla skupaj, pa naj bo to 1:25 ali pa 1:30. Poleg tega vsaka tekma ne more biti ciljna. Naslednji preizkus na polmaratonu imam potem spet maja v Trstu.

Ja, Tae hvala že vnaprej za velikodušno pomoč, upam, da bom uspel vnovčiti to pomoč in dosegel svoj cilj, saj po dveh neuspelih polmaratonih, ko sem dvakrat tekel daleč pod svojimi resničnimi zmožnostmi je čas, da zadeve postavim na svoje mesto. Zavedam se, da je Sežanski tek malo težji kot nekateri ker sem ga tekel pred dvemi leti...
Vsekakor upam, da je to pozitiven pritisk, kot se je izrazil razy in da bom dosegel optimalen rezultat glede na svojo tekaško kondicijo! :lol:

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
 Radolca
RoKo napisal/-a:
:roll:

Če tečeš hitreje kot ponavadi, so tudi kilometri krajši. :wink:

Regularni metri za mali maraton, ostalo odvisno od izbrane smeri.

Tako je, uporabil sem tudi vse bljižnice, kar se jih je dalo :juhuhu:
Tole je pa pol najbolj pasalo :toast:
Uporabniški avatar
 milkec
tae napisal/-a:
milkec napisal/-a:Aja... Tae: jaz sem ti pa fovš, a veš ;) ;) :twisted:
Vsekakor čestitam!

milkec, zdaj vem. Verjamem pa tudi, da je to pozitivna fovšarija. Torej je vseeno pomembno tudi tekmovanje in ne le sodelovanje. Danes si občutil na svoji koži. Tudi tebi čestitke za osebni rekord.

Eh Tae... vse to je bilo mišljeno kot šala!

Drugače pa konec koncev, vsak skriva v sebi vsaj malo tekmovalnost, čeprav tega ne bom nikoli priznal :D :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA