Preden sploh začnem pisati se moram zahvaliti prijateljici Blažki, ( Mravljica ) za suport na kolesu in, da je "ubogala"vsako mojo muho med tekom

.
Za mano je moja tretja zelo uspešna "Logarska 75-tka" .
Ko sem pogledala na seznam prijavljenih preko spleta sem, ugotovila, da tokrat pač nimam šans za stopničke v absolutni kat., saj so prišle na štart kar tri nemke, ki sem jih letos že 2 x gledala v hrbet v Mnišku in Bielu in so tudi v ECU uvrščene pred mano. Morda sem ravno zato bila na štartu sproščena in popolnoma neobremenjena. Vedela sem, da sem pridno in dobro trenirala in da lahko "napadem" svoj PB.
Štart je bil zelo hiter in sem se kar težko držala nazaj, ko sem pri tabli 10km pogledala na uro sem videla 45 min

( sploh nisem vedela, da sem sposobna tako hitro teč, pa še na polno ni šlo

), malce sem spustila tempo in tekla naprej, kmalu se nas je naredila skupinica TF-jevcev ( AVI, gozdi ( vsaj mislim ) in Škorc ), ki smo v "prijetnem" dežju tekli skupaj do Mozirja, kjer sem se preoblekla v suha oblačila ter v superge Brooks ST racer 3, ki sem jih še prejšnji teden prodajala

in ni mi žal, da sem raskirala, saj so se izkazali kot odličen copat.
Tako sem pot nadaljevala sama do približno 63 km, ko sem dohitela Avija in sva tek nadaljevala skupaj. Vsake toliko sem Blažko vprašala, če od zadaj že "preti nevarnost"
( vedela sem, da sta dve nemki še za mano, zmaga je bila oddana že na štartu), saj sem pričakovala "nemški napad", vendar ga ni bilo

. Dobra 2 km pred ciljem se nama je pridružil Dare ( Ole ) in smo skupaj šibali, do cilja. Moram priznati, da sem dihala na škrge, saj sta diktirala "hud" tempo, ampak kot veste ženske smo trmaste in se ne damo kar tako

, zato sem zadnjih 100 m iz sebe iztisnila še zadnje atome moči in sva skupaj z Avijem zmagoslavno pritekla v cilj s časom 7:18,03 in za 18 minut izboljšala svoj PB.
Vedela sem, da sem blizu stopničkam, da pa stojim na njih pa nisem bila prepričana, zato je bilo veselje, ko sem videla izpisano diplomo še toliko večje

.
Najbolj od vsega pa sem bila ob progi vesela sinka Lukca

in hči Liu

, ki sta glasno navijala " DAJMO MAMI " in sta me"filala", da sem lahko drvela proti cilju.
Hvala še 1x Blažki , pa sotrpinom do Mozirja, pa Aviju, da me je "vlekel" zadnje kilometre in seveda Daretu za neverjetno veliko pozitivne energije in spodbudno in , da si ......Dare. Ne poznam te dolgo, ampak očitno si na tekih moj talisman sreče.

.
Vsega tega pa ne bi bilo brez mojega moža, ki vsako pomlad iza "rokava" potegne plan treninga s katerim me potem muči

. Včasih bi ga najraje s

, ampak brez tega ne bi bilo uspeha. Hvala

.
Zakaj toliko zahvale se sprašujete ??? Zato, ker sem izvedela, da sem v ECU osvojila 5.mesto med ženskami in 1. v kat.in zato sem hudičevo ponosna nase, ker če bi mi nekdo pred petimi leti rekel, kaj bom počela danes bi se mu verjetno v fris smejala in si mislila, da je malo čez les.
ČESTITKE VSAKEMU, KI JE ODTEKEL ALI PREHODIL CELOTNO PROGO IN SEVEDA ČESTITKE TUDI VSEM OSTALIM NA KRAJŠIH RAZDALJAH, ŠE POSEBEJ PA VSEM STOPNIČKARJEM

!!!
ČESTITKE TUDI ORGANIZATORJU ZA BREZHIBNO ORGANIZIRANO PRIREDITEV, PA GASILCEM, POLICISTOM...KI SO PAZILI NA NAS

.

!!!
IN VELIKAAA ZAHVALA NAVIJAČEM OB PROGI NA PROGI IN V CILJU IN HVALA LENČI ZA TVOJ "VEDELA SEM"!!!