Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

da v bodoče ne bi prihajalo do takih zapletov bi predlagal organizatorju, da za drugo leto omeji število tekmovalcev na 888. Se pravi tisti, ki prej odda prijavo bo dobil svojo številko.
ravno zaradi tega se tudi nisem prijavil, ker sem vedel ,da bo gužva povsod.
No, soline smo povezali. Guzva na startu je bila katastrofalna, za zamudo pa se niti ne bi sekirala toliko, ce ne bi bila pri tistih, ki jih rado zebe. Moteca je bila tudi guzva med tekom je bila neprijetna: malce zaradi pohodnikov, ki so vcasih ustavili celo kolono, da smo se celo malce zaletavali, malce pa zaradi tistih tekacev, ki so tekli skupinsko in jih je bilo presneto tezko prehiteti.
Tisti hrib je bil tudi ubijalski, predvsem zato, ker sem bila prepricana, da je proga res ravninska. In sem se zagnala vanj, tekla in tekla, prehitela nekaj tekacev in tistih, ki so se odlocili, da ni vredno teci vanj, proti vrhu ze skoraj spustila duso, ampak sem ga premagala. :D
Potem sem na cilju se kaksnih dvajset minut blejala z ostalo mnozico in prisla do semaforcka, ko je kazal cas 1:07. :lol: Na sreco sem se dobila goody-bag s trikrat preveliko majico (sem pac bolj drobne postave) z lanskoletnega dogodka, ki mu nisem prisostvovala, ceprav rada rolam in, kar je najpomembneje, bonom za hrano, ki je nato nisem pojedla do konca, ker sem bila preznojena in precej prezebla.
TF-jevcev pa ne poznam ravno, ko sem cakala na hrano, sem videla okrog hoditi le spelo.
Bilo je zanimivo, malce smo nabili utrip (sel je najvisje doslej), vreme je bilo krasno. Ker sem slisala same slavospeve tej prireditvi, sem bila pa na koncu vseeno malce razocarana in mislim, da me prihodnje leto ne bo nazaj. Mogoce pa tudi.
naj se sam dodam par vtisov glede same pripreditve... na tem teku sem bil prvic, to je bil tudi moj prvi tek na kakršnokoli tekaški pripreditvi zato nisem imel pričakovanj in predhodnih izkušenj kako to zgleda, sam ocenjujem, da je organizatorja presenetila vsa ta množica na startu kar pa mene osebno ni motilo, imel sem tudi soliden cas glede na to da sem prvic 42:12, mi je pa moj garmin forerunner305 kazal dolžino 8650 m ob koncu....

no sedaj sem ze prijavljen za nedeljski sezanski maraton in bomo videli tam kako pa kaj naprej, ceprav je napoved vremena slaba upam da ne bo dezja
Saj sem se trudila, da ne bi komentirala, ampak moram. Ker sem hudo jezna.

Proga krasna, vreme tudi, pohodniki na progi me niti niso motili. Mogoče zato, ker nisem šla tečt z namenom, da postavim kak rezultat. Tudi čakanje na štartu in dodatnih 10 minut prezebanja me ni tako zmotilo. Smo se po svoje zabavali.

Cilj je bil pa katastrofalen. Eden zame najlepših občutkov, ki spremljajo tek, je prihod skozi cilj. Vedno stisnem zadnje moči, da pritečem v cilj z dostojno hitrostjo in dvignjenimi rokami. Tukaj pa sem se z dostojno hitrostjo zaletela v vrsto čakajočih 50 m pred ciljem. In potem smo prepoteni 20 minut čakali na vetru, da smo prišli skozi cilj. Sem omenila, da me peklensko boli grlo? Brigalo me je za vrečke, vino, olje, bobiče, sol... Hotela sem samo kozarec vode. To je to, kar jaz hočem v cilju. Voda.

Drugo leto pridem. Ker mi je proga res všeč. In je bilo vzdušje med tekom čudovito. Bom pa poskrbela za spremljevalno ekipo, ki mi bo pred ciljem priskrbela pijačo. In se bom pred ciljem obrnila kot večina srečnežev v nedeljo, ki je imela to možnost. Saj tako štejejo samo tekači na startu. A ne, Mojmir?
jericas napisal/-a:Saj sem se trudila, da ne bi komentirala, ampak moram. Ker sem hudo jezna.

Proga krasna, vreme tudi, pohodniki na progi me niti niso motili. Mogoče zato, ker nisem šla tečt z namenom, da postavim kak rezultat. Tudi čakanje na štartu in dodatnih 10 minut prezebanja me ni tako zmotilo. Smo se po svoje zabavali.

Cilj je bil pa katastrofalen. Eden zame najlepših občutkov, ki spremljajo tek, je prihod skozi cilj. Vedno stisnem zadnje moči, da pritečem v cilj z dostojno hitrostjo in dvignjenimi rokami. Tukaj pa sem se z dostojno hitrostjo zaletela v vrsto čakajočih 50 m pred ciljem. In potem smo prepoteni 20 minut čakali na vetru, da smo prišli skozi cilj. Sem omenila, da me peklensko boli grlo? Brigalo me je za vrečke, vino, olje, bobiče, sol... Hotela sem samo kozarec vode. To je to, kar jaz hočem v cilju. Voda.

Drugo leto pridem. Ker mi je proga res všeč. In je bilo vzdušje med tekom čudovito. Bom pa poskrbela za spremljevalno ekipo, ki mi bo pred ciljem priskrbela pijačo. In se bom pred ciljem obrnila kot večina srečnežev v nedeljo, ki je imela to možnost. Saj tako štejejo samo tekači na startu. A ne, Mojmir?

Pod vse to se podpišem. Bila prvič in drugo leto bom drugič ampak nič več čakanja v cilju. Še sreča, da je v cilju v vrsti med čakajočimi bilo kar nekaj znancev, ki so mi ponudili svojo vodo, ki so jo tudi dobili od mimoidočih. Zeblo me je pa k psa. Tisto čakanje je tudi meni pustilo zdravstvene posledice. Hvala bogu sem se takoj obrnila in odšla domov. Ma kakšna sol, olje...vseeno hvala Mojmir za izkazano dobro voljo...
Tkole se mi je zdelo :laola gužva že na križišču, pa smo zavili levo do kampa in se zrihtali ter šli proti prostoru z avtobusnim obračališčem. 3 minute pa smo narajmali prevoz :clap: ker nas je veliko želelo nanj smo se spravili kot EVA fileti
    http://www.youtube.com/watch?v=D1QeNY1SvQA&feature=related
, pa sem še eno punčko v naročje vzel Eva je bila - :lol: zanimivo..... tako smo pred štartom malo polavfali proti Jorasu :driver: nazaj grede pa kot zanimivost enega tam pod cesto ob vodi ga serje :oops: ...se je pač spraznit moral :rol:
Ker se je letalo prepočasi v zrak dvignilo, se je s štartom zamaknilo :mrgreen: ampak je pa bil začetek spektakularen, saj nas je avijon preletel in nam dal poleta :clap: :laola :clap:
Kratki začetniški koraki z intervalnim tekom in hojo je bil fenomenalen saj si se lahko soočil z trdimenzionalnim izbegavanjem pred seboj leteče tekačice in tekače :lol: dobro za koordinacijo vida v globino in širino.
Med potjo vzpodbujal pohodnike :clap: saj so le ti imeli polne rudzake in s tem težje delo :rol: na srečo so imeli bolj pogoste okrepčevalnice :toast: :piti: :beer: z primorskimi dobrotami narejenez :heart . Prav lepo jih je bilo videti :D
Pohvalno je bilo da so se naši policisti ukvarjali z prehodi na cestah :clap: :clap: :clap: hvala njim in ostalim ki so prisostvovali. Še dobro da niso avtobusarje pregledovali :oops: :oops: :oops: bi blo kazni še pa še... :--(

Najboljši je pa bil tisti Portoroški priljubljeni klanec :rol: :lauf: :hello: :juhuhu: pred tunelom....čisti užitek ga bilo odteči in obenem spodbujati :hello: :hello: :hello: :laola vse ostale tekače in pa tudi pohodnike, ki so ga morda z napačno usmerjeno glavo in mislimi pregurali :bum: :-(( in potem kot v onostranstvo prihod v belo svetlobo na koncu predora :lol: spust in še par ovinkov po ravnici okoli solin, kjer so nas tudi poškljocali tam ob potki :laola pa na koncu vse ostale dobrote :clap: :clap: :clap: mogoče kasneje je res premalo punc bilo za predajo vrečk :-(( .
Na podelitvi malo šale in heca za premostitev morebitnih zapletov :beer: :piti: :toast: pa slikanje z sodelavcem pol pa proti Postojni še na zaslužen priboljšek v želodček..s prijatelji.
:piti: :beer: tko je bila lepa hladno topla nedelja podelana. :clap:
Saj drugo leto boljše bo, če je kaj škripalo letos..
Vidim, da se je debata počasi zaključila. Torej je čas, da še jaz kaj povem.

HVALA vsem, ki ste se udeležili Povežimo soline 2010.
Bilo je enkratno, veliko ljudi, veliko prijateljev, dobro vzdušje in prijeten dan! :clap: :clap: :clap:

Res je na koncu nam je za nekatere zmanjkalo vrečk presenečenja. Predvsem se je to zgodilo zaradi navala pohodnikov, ki so prišli nenajavljeni. Vsem, ki ste ostali brez se OPRAVIČUJEM in obljubljam, da vam bomo kmalu sporočil način na kateri se vam bomo oddolžil!

Glede na to, da ste nekateri kar natolcevali se bom tudi sam malo poigral z vašimi izjavami.

- Gneča na štartu = no coment
- Kompliciranje pri prevzemanju štartnih številk =no coment
- Zamuda na štartu = bili smo vezani na avion in zamude je blo le 8 minut
- Gneča na cilju = a se je kdo vprašal zakaj je bila gneča? Nismo pobirali ne časov ne štartnih številk... gneča je bila, ker se tekači, ki so pritekli skozi cilj niso hoteli odmaknit od miz z vodo in sadjem. Nekateri so mislili, da je vse tisto samo za njih. Požrešnost ne pozna meja!

- niso mi dali vina, ker sem "VIP kartico" pustila doma = no coment
- 2000+ tekačev, na cilju pa dva para deklet, ki so delila vrečke... pa to že matematična logika pove, da ne bo šlo = saj zato jih je bilo več, da je šlo hitreje in kot povedano je bila gneča tudi takrat, ko vrečk ni bilo več

- Ker sta bila na dvigovanju številk 2 (z besedo DVA) diksija. = v prijavni službi je bilo 14 ljudi, 12 v Strunjanu in 2 v Portorožu za 150 ljudi. Diksiji ste mogoče v Ljubljani, tu pri nas imamo imena!

- Dva wcja za kulk? 2 jurja ljudi = v Strunjanu sta bila 2 kemična WCja + ogromen WC pri lokalu, na Seči pa je bilo 7 kemičnih WCjev
- Potem deset minut pred deseto nepregledna množica čakajočih na avtobus = no coment

- zadji avtobus iz pekla. Nujno bi morala biti tam vsaj dva redarja, ki bi zadevo imela pod nadzorom = pa še policaja s psom, da bodo normalne odrasle osebe vstopile na bus...

- Obi ti bi odlično primorsko pašto = pašto lahko ješ v LJ, MB, CE, NM v Strunjanu so bobiči, če ti pa ne potegnejo me prosim obvesti in drugo leto bo samo zate (ker si naš redni gost) pašta, kot je bila zelenjavna mineštra za vegije.

- ker ni bilo daril (vina olja in bona za malico). Organizacijo lahko opišem z eno besedo KATASTROFA! Edino kar mi je bilo všeč je vreme in lepa proga = vino je bilo le z bonom za stalne udeležence, olje je bilo za vse, bobiči so ostali kljub temu, da so jih delili brez bonov. KATASTROFA bi bila, če bi dva povozilo, če bi se eden izgubil... če pa ti nisi dobila vrečke presenečenja je zmanjkalo vrečk ne pa da je to katastrofa!

- Vabilo in navodila za prireditev so bila napisana tako nejasno, kot bi jih pisal osnovnošolec = res je dali smo jih pisat prvošolčkom, da jih bodo nepismeni lažje prebrali. V vabilu je vse, opisno in v alinejah in tudi piše, da VIPi dobijo buteljko vina in šment tudi tega ljudje niso razumeli. Ob spletni prijavi si na meil dobil točna navodila po korakih, kaj moraš narediti. Če ne verjameš klikni na http://www.skid.si/?soline in si poglej vabilo še enkrat. Arhiv vabil, vabilo 2010, 3. list

- Rešitev je zagotovo v čipih = čipov ne bo nikoli, ker je to netekmovalen tek, ne bo časov in ne bo rezltatov. Tako kot letos bodo tekači ob prihodu skozi cilj dobili kartonček z uvrstitvijo. Ure pa imate itak boljše kot mi!

- no če bi prišel pravočasno (s številko po pošti) v strunjan bi vseeno čakal vsaj 45 minut = zakaj pa si bil v Strunjanu in ne na parkirišču pred Marino??? Aja, ker so bila navodila slabo napisana...

Najlažje je kakat po organizatorju svoje napakice pa spregledat. Cel čas ampak resnično vse skozi povdarjamo, da je to poseben tek, da sta cilj in štart ločena, da je treba priti bolj zgodaj, ker potem bo gneča, da tisti s plačano štartnino gredo v Portorož... ampak tudi med tekači so taki, ki ne upoštevajo navodil!

In kako naprej?

1. Pohodniki definitivno odpadejo, časovno jih bomo premaknili.
2. Kljub temu, da ste nas popljuvali zaradi cilja ni nihče dal konkretnega predloga kaj narediti (to govorim za tiste, ki se učijo na napakah drugih...). lani je bilo isto, predvideval sem, da je to zaradi pobiranja časov in številk. Letos tega ni bilo in je bila gneča ista, ker se tekači ob vodi in bananah niso premikali (sem plačal 15€ in zdaj moram za 20€ pojest banani in popit sokov). Rešitev je enostavna. Cilj pomakniti 200m nazaj, proti vhodu na parkirišče in vodo pustiti tam kjer je bila!

3. Vsi tisti, ki ste tako razočarani nad to katstrofalno organizacijo vas prosim, da mi pošljete vaše naslove, da vam naslednje leto ne bom pošiljal vabila.
4. Drugo leto bo vabilo enako, ker je tako že 4 leto in vsako leto prav to vabilo pripelje 100% več udeležencev!

In čisto na koncu!

Če bi se v cilju, ko ste nekateri ostali brez vrečke obnašali malo bolj kulturno bi bili vsi, ki so bili tam dosti bolj zadovoljni. Organizirali smo prireditev na kateri je sodelovalo skoraj 3000 in 10 težakov brez vrečke nam je pokvarilo dan. Pokvarilo v toliko, da nekateri nočejo več niti slišat da bi pomagali!

Mi se zavedamo naših napak! Kaj pa udeleženci?
se dve stvari znajo nanašat na moj zapis, pa bom...

"Ker sta bila na dvigovanju številk 2 (z besedo DVA) diksija. = v prijavni službi je bilo 14 ljudi, 12 v Strunjanu in 2 v Portorožu za 150 ljudi. Diksiji ste mogoče v Ljubljani, tu pri nas imamo imena!"

DIKSI so uni kemični vecerji. In pomoje so diksiji diksiji tako v ljubljani, kot pri nas na štajerskem kot pri vas na primorskem. In če je sta zate 2 diksija (oprosti, kemična veceja) dovolj za 2.000 ljudi dovolj ...

"no če bi prišel pravočasno (s številko po pošti) v strunjan bi vseeno čakal vsaj 45 minut = zakaj pa si bil v Strunjanu in ne na parkirišču pred Marino??? Aja, ker so bila navodila slabo napisana..."

Dobil sem številko po pošti, prišel sem PRAVOČASNO (9:10) in čakal do zadnjega avtobusa.
Torej bi moral parkirati pred marino, in na avtobus, pridet v cilj itak moker, potem pojest bobiče in še enkrat v avtobus in v marino? se pravi avtobus, lauf, avtobus. Namest avtobus in lauf. Torej kazen zato da se pravočasno prijaviš in dobiš številko po pošti. fajn fajn. Zato pa pravim da so krožni teki najboljš :)
Sej ti ni treba priznat, ali ipak navodila so bila glupo napisana, ker so bile noter pač kao neke fore. Fore so kul. Ampak navodila morjo bit pa jasna.

Prijavljanje na dan prireditve je bedarija. Tist, ki ima namen pridet se bo itak prijavu. Podpiranje lenobe folka. Potreba po angažiranju novih prostovoljcev. Poleg tega tvegaš kaj bo če bo slabo vreme in ti noben ne bo prišu.

Drugače pa vrei, sploh ni blo švoh. Proti kakšnem ptujskemu maratonu je to amerika :)

Mi je všeč, da se zavedate svojih napak ampak stavek:
"Vsi tisti, ki ste tako razočarani nad to katstrofalno organizacijo vas prosim, da mi pošljete vaše naslove, da vam naslednje leto ne bom pošiljal vabila."

kaže pa na rahel odziv užaljenega...

velik sreče v naprej
No, Mojmir... čestitke... očitno na predavanjih Lisac&Lisac ni bilo besede o CRM (Customer Relations Management). Ker je očitno po tvojem mnenju praktično vse, kar je šlo narobe krivda (na nekulturi) tekačev, predlagam, da organizirate tek brez njih... pa problemov sploh ne bo...

Sicer pa, Mojmir... narobe si razumel kritiko... Tek ni bil organizacijska katastrofa sam po sebi.... ampak v primerjavi z drugimi teki po Sloveniji... Ljudje hodijo tudi kam drugam in vidijo, da se da.... (precej) bolje.

Lep pozdrav, nekulturni, ki se nič ne vpraša.... Gregi

P.S. Glede cilja... So požrešni tekači postavili mize z Bananami in vodo takoj za cilj? So požrešni tekači angažirali zgolj dva para delilk vrečk tik za cilj? Se mi je morda mešalo, da se mi po 20 minutah čakanja in prehodu čez cilj ni bilo treba gužvati za kos banane in kozarček vode?
Mojmir Kovač napisal/-a:Vsi tisti, ki ste tako razočarani nad to katstrofalno organizacijo vas prosim, da mi pošljete vaše naslove, da vam naslednje leto ne bom pošiljal vabila

sicer se na organizacije tovrstnih dogodkov ne spoznam, bi pa vseeno prosil, da mi ( če mi že moraš ) ne pošiljaš več kot eno vabilo, ker kot samooklicani nesobnotemperaturni IQ-jevec pač razumem stvari tudi, če se povedo manj kot dvakrat. v tem primeru sem se pripravljen tudi uradno prijaviti.
res nekatere na tem forumu ne razumem, sam sem bil na solinah prvic, sicer sem iz goriskega konca in me je maljiva trasa in moja ljubezen do morja prepricala, da se nisem udelezil teka v panovcu ampak sem sel na obalo...

mojmirju nekaj ocitate pa brez resitev, to ni konstruktivna debata,... dejte predlagat kaj pa kako bi VI to spremenili in potem bo lahko se gospod mojmir vsaj zagovarjal. tako se pa tezko ker same napake iscete...

dejte predloge in resitve pa bo boljse za vse...
:oops: :oops: :oops: dixiji :lol: :lol: :lol: :--( :--( :--( ke bruka :lol: :lol: :lol:

Gregi midva sva se že razumela, kajne?

Pajo je lepo prišel po teku k meni, mi povedal stvari. Lepo sva se zmenila in stvar bomo nekako rešili. Le tako se lahko stvari rešujejo...

tataslo samo zate

Povežimo soline 2010
Nedelja, 14.3.2010
Predprijava: na http://www.skid.si velja le z vlačilom štartnine na TRR 1010 0003 6852 817 (škid, Obala 47, 6320 Portorož) do 8.3.2010 štartnina je 15€, namen tek ali pohod + IME udeleženca!!!
Prijave: v nedeljo, 14.3.2010 med 8.00 in 10.00 na plaži hotela KRKA v Strunjanu štartnina je 15€
Dvig štartnih številk: v soboto, 13.3. med 14.00 in 19.00 v turistično informativnem centru Portorož v centru Portorža. V nedeljo, 14.3. ŽE PLAČANE ŠTARTNINE na parikrišču pred Marino Portorož, vsi ostali v Strunjanu ob prijavi. Da se izogneš gneči lahko dobiš štartno številko tudi po pošti, ta luxus te bo stal 1€
Trasabus: med prijavnim mestom in štartom je organiziran prevoz z busi, s štarta na cilj je organiziran prevoz opreme, prevoz bo tudi s cilja proti avtomobilu.
Prosim te, da se takoj, ko dvigneš štartno številko odpraviš z busom na štart. Zadnji bus proti štartu odpelje ob 10.15. Veliko bo udeležencev, zato ti svetujemo, da dvigneš štartno številko med prvimi.
Z lastnim avtomobilom dostop do štarta ne bo mogoč!!!
Štart pohoda: štart pohoda je drseč, med 9.00 in 10.15, vsak pohodnik dobi žig na štartu
Kategorije: netekmovalen tek z moško in žensko kategorijo
Štart teka: ob 11.00
Bobiči party: od 12.00
Podelitev nagrad in žrebanje okrog 13.00
Nagrade: najhitrejša (M+Ž) postaneta neuradna državna prvaka v povezovanju solin ter kraljica in kralj roda Povezovalcev ter oljčni venec. Prvih 10 M+Ž prejmejo taperine
Štartnina: priznam podražali smo štartnino a s tem pridobiš le ti! Kaj je všteto v ceno: butelka vina, steklenička olivnega olja, bobiči, avtobusni prevoz, certifikat pripadnosti rodu Povezovalcev, eko torba, voda, sadje, štartna številka...in sodelovanje na POVEŽIMO SOLINE 2010
Prireitev je zavarovana pri AdriaticSlovenica
Vsak udeleženec sodeluje na lastno odgovornost. Za poškodbe ljudi in stvari ali odujitve lastnine udeležencev organizator ne odgovarja. Prireditev bo v vsakem vremenu. Letos bo toplo in sončno.

Prosim preberi še enkrat vse informacije o prijavi, dvigu štartnih številk in o prevozu na štart.

Za vse informacije sem ti na voljo na http://www.skid.si 041 72 42 62 najboljsi@gmail.com

Mimogrede
Če se teka ali pohoda ne moreš udeležiti, te kljub vsemu prosim, da o naši prireditvi obvestiš tvoje prijatelje.
Tega bi jaz bil zelo vesel!!! Hvala!

Ne pozabi!
Z VIP vabilom imaš prednost pri prijavi, dobiš buteljko vina. S certifikatom, da pripadaš rodu Povezovalcev se boš lahko udeležil-a tudi »solin«2011. Povabi prijatelja in mu podari buteljko vina. Pohiti s prijavo, ker tvoji prijatelji so že prijavljeni. Sodeluj v licitaciji
saj gre ves zaslužek v dobrodelne namene. Čaka te 1 tona soli. Čim hitreje se odpravi na štart, tam bo dovolj časa za pogovor s prijatelji. Prijava je le do 10.00 zato pridi prej. Štart teka bo točno ob 11.00 in ne bomo čakali nikogar! Tekačem ne pripadajo dobrote na štandih. Obleči si nekaj zelenega. Preberi še enkrat vse informacije. Hvala!
Za vse informacije smo ti na voljo na http://www.skid.si 041 72 42 62 najboljsi@gmail.com

Pridi, skupaj nam bo lepo!
Eh, Mojmir, ne vem, zakaj ob mojih pripombah napišeš "no comment". No, saj ti v bistvu niti ni treba komentirati. To in to je pač bilo slabo, povedala sem pa tudi, kaj je bilo po moje dobro. Tako da razumi kritike, vsaj moje, kot kontruktivne. Veš, da Soline niso bile moj prvi letošnji tek pri tebi, tako da ... če bi mislila, da je vse zanič, me ne bi bilo tolikokrat na vašem koncu.

Drugače pa nekaj predlogov je že padlo v tej temi:
- omejitev števila tekačev (lani je bilo to obljubljeno, a neuresničeno)
- če je bilo WC-jev premalo (jaz ne vem, ker sem izkoristila WC v kafiču v portoroški marini), je rešitev nekako logična ... :D
- gneča v cilju po moje ni bila posledica nažiranja z bananami, ampak to, da je bil ciljni koridor zelo ozek, ker so pač tam na koncu razdeljevali listke z uvrstitvami - predlog, naj bo prehod v cilj po celotni cesti, mizico, kjer se bodo razdeljevala darila, pa postavi nekje drugje (in da uvedeš sistem: tekač vam štartno številko, vi njemu vrečko ali kar koli že)
- dvigovanje štartnih številk si zakompliciral ti, in to tako, da smo bili v bistvu kaznovani tisti, ki smo se na tek prijavili prej in tudi prej plačali štartnino - mi smo namreč morali številko prevzeti v Portorožu, kar je dlje od Strunjana, kjer so se prijavljali vsi drugi, poleg tega nismo imeli avta v cilju - ampak ker so avtobusi vozili redno in ker vsaj pri meni v nobeno smer ni bilo nobene gneče, tu niti nimam posebne kritike)
- razpis teka bi lahko občutno skrajšal - veš, da se ljudem ne ljubi brati vsega, poleg tega pa se tako izgubijo najpomembnejše informacije (kdaj, kje, kaj)
kaj je samo zame? to da si kopiral prijavo? Vau, dol sem padu.

Res, to pojasni zakaj sta bla 2 weceja (diksija če se še spomneš) za 2.000++ ljudi. Za naslednjič ti kopiram normative:

K načrtovanju vsake večje prireditve sodi tudi skrb za zadostno število sanitarijev. Obstajajo potrebni standardi in normativi, načeloma pa velja:

* dolgoročni najem: 1 WC za 10 oseb - tedensko vzdrževanje;
* prireditve: 1 WC za 80 oseb - dnevno vzdrževanje.

pri teb je blo pa kulk? 1 WC na 800 ljudi?

Zakaj me je to razkurel? Ker sem hodu od začetka strunjana do cilja in potem čaku 20min na fraj wc. Mar bi scal za grmom kot vsak pravi moški, ane? No to so organizatorji verjetno pričakovali. V bistu z vsakim vnosom sem bolj prepričam, da sem organizatorja napačno dobro ocenil. Kar pa niti ni važno, itak je to zgolj moje subjektivne mnenje. Izbire je pa na srečo vedno več, če ne že preveč. Srečno vnaprej.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA