- 26 Jun 2007, 21:21
Še moje pozno poročilo, sem se ravnokar vrnil z regeneracije v pravem pomenu besede - z morja
Po več kot enourni
vožnji iz Preddvora v Železno Kaplo, sem zmajeval z glavo, če bom sploh lahko pretekel progo, ker še nikoli nisem "zares" tekel v hrib. Počasi smo začeli. Na 10 km sem izračunal, da imam tempo hitrejši kot 5 km in sem se spraševal, kdaj bom "crknil" (slabi spomini iz lanskega LM), tolažilo pa me je, da me čaka 26 km "dolspusta"
Skoraj do vrha me je "šlepal" matej-jethro, tik pod vrhom pa me je prehitel kasnejši zmagovalec v kategoriji od 50-59. Držal sem se ga kot klopa do 29 km, ko so mu popustile moči. Seveda je bilo vprašanje časa kdaj bodo tudi mene zapustile moči. To se je zgodilo na 33 km, vendar ne pred mano ne za mano ni bilo nobenega tekmovalca in sem lahko zmanjšal tempo. Na okoli 37 km me je prehitel kasnejši zmagovalec kategorije od 18-29 let. Ker so tudi njemu zelo verjetno popustile moči, sem z "lahkoto" (v resnici pa sem dihal na "škrge") tekel okoli 15 m za njim in ga 500 metrov pred ciljem z zadnjimi močmi le uspel prehiteti in osvojil (Tae bi rekel "nehvaležno"
) 7. mesto v absolutni razvrstitvi. Zadnjih 10 km sploh nisem gledal na uro in šele na cilju sem ugotovil, da sem izboljšal svoj osebni čas na maratonih za skoraj 9 minut
Posledica izboljšanja PB pa je bila velika izčrpanost in sem potreboval kar nekaj časa, da sem prišel k sebi. K sebi sem prišel šele doma, ko sem spal uro in pol. Po tem sem bil čisto OK, brez "musklfibra", nič utrujen... To mi je nabolj pomembno, da ne bom en teden "nepremičen"
Čestitam vsem, ki ste prišli do konca, ker je bilo resnično težko. Zahvaljujem se tudi vsem, ki ste me spodbujali ob progi (in me zalagali s hladno vodo) in na progi.
Prijetno je bilo tudi srečati TF-jevce.
Drugače mi je bil tek zelo všeč in napovedujem, da se bom drugo leto vrnil.
Ali te nisem prehitel na 8 km?

Po več kot enourni

Posledica izboljšanja PB pa je bila velika izčrpanost in sem potreboval kar nekaj časa, da sem prišel k sebi. K sebi sem prišel šele doma, ko sem spal uro in pol. Po tem sem bil čisto OK, brez "musklfibra", nič utrujen... To mi je nabolj pomembno, da ne bom en teden "nepremičen"

Čestitam vsem, ki ste prišli do konca, ker je bilo resnično težko. Zahvaljujem se tudi vsem, ki ste me spodbujali ob progi (in me zalagali s hladno vodo) in na progi.
Prijetno je bilo tudi srečati TF-jevce.
Drugače mi je bil tek zelo všeč in napovedujem, da se bom drugo leto vrnil.
MARIOLINO napisal/-a:Zanimivo je še to, da pred sabo nisem videl nobenega tekaèa v dresu TK.
Ali te nisem prehitel na 8 km?