Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 miciM
Ali kdo mogoče ve kolikšna je višinska razlika na maratonu (42km), glede na to , da moramo tolikokrat gor-dol tekat......verjetno se nabere kar nekaj več kot samo razlika med krajema Mozirje-Logarska.

:wink:
 MKC
Meni je Garmin za 75km pokazal 1.194 m, v kar pa nekoliko dvomim. Menim, da je manj.

EDIT: popravki višine so omogočeni :)
Nazadnje spremenil MKC, dne 03 Sep 2012, 14:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ugor
MKC napisal/-a:Meni je Garmin za 75km pokazal 1.194 m, v kar pa nekoliko dvomim. Menim, da je manj.

Potrebno je "omogočiti" poravke višine (Garmin Connect).
Uporabniški avatar
 miciM
MKC napisal/-a:Meni je Garmin za 75km pokazal 1.194 m, v kar pa nekoliko dvomim. Menim, da je manj.

No meni je nekaj čez 900m, pa mi je bilo sumljivo :lol: . Da vidimo kaj pravijo še .........ostali, ki imajo ta podatek :D

Uporabniški avatar
 gasperd
Moja druga 75-ka zapored.
Lani smo se učili, letos je bilo že vse lažje. Prvih 33km sem odtekel v eminentni družbi Mira Režonje, saj sem vedel da bo tekel okrog 7h, tam nekje kot sem tudi sam potiho želel. :lol:

Od Mozirja naprej sem večinoma tekel sam, sem ter tja se mi je pridružil kak padalec od zadaj ali kak s krogom zaostanka. Kilometri so lepo minevali, Alenovski je že zdavnaj zbezlal naprej.
Pogoji so bili res 1a, tako da sem pricepal na cilj v 6h 56min ali drugače 45 min hitreje kot lani. Hm, drugo leto pa pod 6h :lol: :lol:

Skratka, edinstvena prireditev, krasna proga, dobra organizacija. Družba pa itak fenomenalna. Bravo muc, 5r002, Alenovski :arrow: respect :!:

Prihodnje leto pa spet :--
Uporabniški avatar
 5r002
Čestitke vsem ki ste se v soboto odpravili v Logarsko! :clap:

Kapo dol predvsem našim najizkušenejšim tekačem (ki so jih imeli krepko čez 70) in pa dvojici vandrovec - samostojni!! :cast: :cast:

Ob pogledu na letošnje rezultate lahko ugotovimo da so taprvi dobr letel! Več info o zmagovalcu, ki je popravil rekord najdete na http://www.pure-run.de.
Naše tahitre ki sledijo pa že poznamo! :lol: Tokrat se jim je z odličnim krstnim nastopom pridružil še muc! 8)

Sam sem o svoji prvi Logarski razmišljal že po supermaratonu Zagreb-Čazma. Za pripravo je bilo treba odlaufat nekaj več km v času dopusta. :)
Glede na pretekla poročila (hvala vsem ki ste jih pisali) sem se prvič odločil za svojo suport ekipo.
Cilj pred štartom - prvič prelaufat vsaj 70km brez večjih težav.

Že na štartu je bilo dosti znanih obrazev, nekaj pa povsem novih. :D Nekateri so se ob poku zagnali kot bi šlo za 10km tek, sam pa sem na srečo začel bolj v sredini in tekel v svojem tempu. Kmalu dohitim Bukija, s katerim sva z ramo ob rami prelaufala več kot 50km! V dobri družbi so km ob klepetanju hitro minevali. Okrog 55km pa se je želja po klepetu zmanjšala... :lol:
Kljub temu mi je uspelo priti v cilj brez večje krize. :D Še najtežje mi je bilo basanje z bobi palčakmi in žitno ploščico po 60.km! :lol:
V cilju pa zasluženo :beer: in vroč tuš - neprecenljivo! 8) Po tem pa še nekaj regeneracije... :toast:
Rezultat pa seveda nad vsemi pričakovanji!! :D

Hvala mojima spremljevalcema, Bukiju in njegovi ekipi za družbo in dobro voljo! Brez njih bi bilo na progi precej težje!!

Ob in na trasi je bilo kar nekaj navijačev, ki so pridno navijali in fotografirali! Hvala! :clap:

Zahvala tudi organizatorju in osebju na okrepčevalnicah in v cilju, ki so se trudili kljub dežju! :laola
Meni je Garmin iz Mozirja nameril 970 višincev,najmanjša višina 330m in največja višina 790 m.Dolžina 42 km in 180 m.To je to!
Uporabniški avatar
 natasa
5r002 napisal/-a: Več info o zmagovalcu, ki je popravil rekord najdete na http://www.pure-run.de.

Če imaš v mislih rekord trase se motiš :D ... še vedno ga drži legendarni Stane Barber. Nisem pa prepričana, če je tole pravi čas 4.58, 21 iz leta 2001..... Upam,da nas Stane še vedno prebira, bo sam povedal :D .

Uporabniški avatar
 5r002
natasa napisal/-a:
5r002 napisal/-a: Več info o zmagovalcu, ki je popravil rekord najdete na http://www.pure-run.de.

Če imaš v mislih rekord trase se motiš :D ... še vedno ga drži legendarni Stane Barber. Nisem pa prepričana, če je tole pravi čas 4.58, 21 iz leta 2001..... Upam,da nas Stane še vedno prebira, bo sam povedal :D .

Ups, ne vem kje sem slišal ta podatek. :oops:

Tudi jaz upam da se naša legenda javi! :)

No, v kolikor je bila trasa takrat drugačna (letos je bila baje nekoliko podaljšana) lahko napisana trditev vseeno drži... :P
Uporabniški avatar
 jan_jan
natasa napisal/-a:

Rekord Staneta znaša 4 ure 52 minut in je iz leta 1993 :cast1:.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA