Čestitke prav vsem udeležencem!
Ne bom dolgovezil s poročilom, večina je bila že napisanega.
(sam pa svoja poročila pišem v svoj dnevnik... tokrat se je nabralo za 3 strani!! Toliko prostega spisa nisem napisal že od srednje šole...)Za Berlinski maraton sem oz smo se odločili že januaraja. Zadnji teden priprav je bil nekoliko neobičajen zaradi poplav v naših koncih, oz zaradi posredovanja ob poplavah.
V Berlinu sem bil bolj turist kakor tekač (glede počitka in prehrane pred tekmo). Tudi misli so bile večino časa drugje - Sparta, Robič, poplave...
Vreme je bilo za tek super, malo je zeblo le na štartu. Morda je med tekom občasno zmotil kak sunek vetra, kakšna luža, ampak teh sem bil v zadnjem tednu vajen.
Proga - hitra, ravninska s super navijači! Organizacija - nemško natančna. Brez vrst pri prevzemu štartnih številk (razen za rolkarje), brez vrst pri oddaji garderobe. Vstop v štartne boxe je bil možen le za enako hitre (veljalo je tudi za potencialne zmagovalce v starejših kategorijah); med štartnimi boxi varnostniki, s strani pa ograje... Posledično lahko tečeš v svojem tempu od štarta do cilja oz dosti manj prehitevanja v začetnih kilometrih zaradi počasnejših... neprimerljivo s katerokoli tekmo pri nas oz v bljižni okolici (vsaj glede na moje dosedanje izkušnje)! V cilju pa še moja prva masaža... sicer le cca 5 min, ampak super!

Pomaga pri regeneraciji...
S svojim tekom sem zelo zadovoljen, tekel sem po občutku. Na uro sem gledal zelo redko. Hitrost je bila skozi celotno progo dokaj konstantna (ugotovljeno po kasnejšem pregledu časov), čas v cilju pa precej boljši od pričakovanega!
Pravega vzroka za to sicer ne poznam... trening / dobro vreme / hitra proga / glava oz sproščenost / vse našteto? Omeniti velja še tekaški after party v nedeljo zvečer - zabava oz. "analiza" v hangarju z vrhuncem ob predstavitvi vseh najboljših maratonk in maratoncev. S svojim odrskim nastopom blestela 4. uvrščena tekačica, nemka Sabrina Mockenhaupt, ki nam je zapela komad I will always love you...
Hvala vsem navijačem za bučno podporo ob progi in vsem, ki ste nas spremlali od doma!