Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lp!

Danes popoldne sem v Šentvidu (nad Ljubljano) prvič pretekel njihov tek (čeprav je to menda že 8. po vrsti moram priznati, da do sedaj še nisem slišal zanj), ki je kar krepko "gorski" ( in to sredi Ljubljane, no ja že nekoliko na obrobju).Izkoristil sem priliko, da sem šel "službeno" v Ljubljano (nabava za zaključek Dolenjskega pokala) in nato skočil še v Šentvid.
Ni mi žal. Bila je to ena lepa, preprosta in prijetna prireditev, ki so jo izpeljali v glavnem mladi volonterji pod vodstvom nekaj starejših "mačkov". Vse se je odvijalo spontano brez neke nervoze ali česa drugega. Prijavnine ni bilo, na koncu pa je bil vsakdo deležen pijače (voda,pločevinka hmeljnega napitka) in sendviča, najboljšim v kategorijah pa so podelili tudi medalje. Občudovanja vredno, ker kaj takega še redko kje doživiš. Vredno posebne pohvale!
Na startu se nas je zbralo kar lepo število, točnega števila ne vem,ker ni še uradne evidence oz.rezultatov.Med njimi opazim tudi "fanta" (po izgledu moje kategorije), ki je organiziral vse to in se nato "prelevil" v tekača. Poženemo se na progo,ki kmalu preide strmo navzgor. Kmalu me spominja na progo "trojk" od Urha proti Orlam. Čez nekaj časa se nekoliko uravnini vendar so še vedno razne vspetine in klančki. Nato sledi drugi del vspona, ki "valovi" in noče in noče biti doline proti cilju. Prehitim našega organizatorja in poskušam doseči svoj ritem, ki pa mi ne uspeva najboljše vendar počasi prehitevam posamezne tekmovalce. Ko se proga končno začne spuščati navzdol dohitim starega znanca Škrajnarja. Nekaj mi tu ni jasno (prej ga nisem nikjer opazil,pa nekoliko hitrejši sem običajno). Grem naprej in se spustim po strmini (skrbi me zaradi poškodbe leve tetive), za seboj slišim topotanje in si mislim, da mi Škrajnar še sledi. Pogled nazaj mi nato razkrije, da se mi približuje "organizator" (pozna progo in se je vedel organizirati).Sem v dolini, kjer se trenutno zmedem (drugače je bila proga dobro označena z oznakami in redarji) in ne vem kam-levo ali desno. Takrat priteče mimo zasledovalec, zavije desno in mi reče "daj potegni". Sprejmem izziv, poženem za njim. Ko ugotovi, da sem ga ubogal "udariva" kar konkreten sprint. Uspe mi ga prehiteti za kakšne 1/2 metra (ali pa samo za nos, ker ga imam nekoliko večjega). Bilo je napeto do kraja.
Sledi še čakanje do prihoda zadnjih udeležencev, vmes opisana zakuska in nato že razglasitev rezultatov oz. podelitev priznanj.
Naš organizator se izkaže tudi kot dober spiker in povezovalec programa. Malo me zanima,kaj nama je prinesel divji dvoboj do zadnjega centimetra. Po uradnih rezultatih njemu 5 in meni 4 mesto. Nato se izkaže, da je tekaški prijatelj Florjančič, ki naj bi bil 3, nekje šel po svoje in to tudi odkrito priznal (čudno se mu je zdelo, da so ga pred ciljem prehitevali tisti taprvi). Na kraju je izpadlo tako, da sem zasedel 3.mesto in dobil lepo medaljo. V zadnjih centimetrih sem jo odščipnil domačinu. Po svoje mi je zato "hudo" vendar je tako izpadlo in tudi vem, da zaradi tega ne bo nikakršne zamere. Mogoče se bova kdaj še srečala na kakšnem teku in kakšno rekla glede tega.
Še enkrat moram povedati, da je bil to en lep (sicer precej zahteven) tek, na katerega bom najbrž še kdaj prišel.
Upam, da bodo kje objavljeni tudi uradni rezultati, da tako dobil celoten pogled na ta tek.
No, večino je že napisal edo-brko...

Res gre za zelo lep tek, sam sem se ga tokrat udeležil drugič in seveda gre posebna pohvala organizatorju in njegovi ekipi :clap: , saj so vse skupaj zelo lepo izpeljali in to za štartnino 0 €. Ja, danes si res presenečen, da je še kaj brezplačno sploh pa, da si deležen take organizacije in pogostitve - lepo označena proga z vsemi usmerjevalci na njej, okrepčevalnica na progi, "kopalnica" v gozdičku in na koncu jedača in pijača...sendviči so bili zares izvrstni....Edo-brko pa je pozabil še omeniti odlično domače pecivo... njam, njam...

Se vidimo na naslednjem teku po šentviških gozdovih.

LP
Naj ta marljivi organizator in domiseljni napovedovalec dobi še ime, to je Frane Erman :clap: .

Vidim, da ta lokalni tek dobiva širino, posebno Primorci so številčno zastopani.
Organizacija odlična, jedače in pijače napretek čeprav sem samo gledal sendviče, pecivo in pivo :nono: .
Proga je razgibana, gor dol ,nabralo pa se je 380m višine.

lp Yogo
Hvala vsem za udeležbo :) , mislim, da je bila rekordna.

Profil proge je še vedno dostopen na spletni strani društva: http://www.kreart.si/drustvo_bpc/index.php?section=7
Če bi kdo rad preizkusil progo, pa včeraj ni mogel priti, mislim, da je oznak še vedno dovolj (z rdečim fluorescentnim sprejem - na tleh, drevju...).

Rezultati bodo objavljeni na TF, samo časomerilec mi jih mora še sporočiti :wink:

Če bi kdo rad svojo sliko prihoda na cilj, naj mi pošlje ZS s svojim mail naslovom in seveda startno številko ali opisom svoje tekaške obleke...

Lp
na to prisrčno lepo organizirano prireditev zelo rad prihajam, enkrat tek, enkrat mtb, letos spet tek. hčerka, ki hodi preko ceste v šolo, mi je obljubila, da bo pripeljala pol šentviške gimnazije za navijače :clap: , no na koncu je prišla sama :-- ..
tudi letos, je bilo vse v presežkih, prijazna organizacija, domačnost, vreme navadno :shock: , tudi vegetarijanci smo se lahko napokali, pa pivi sem spil dve in sploh ni zmanjkala, saj veste, če je zastonj, se ni kaj šparat :D . spoznal sem naslednika duletove lestvice. ja, avi , bo treba tudi te rezultate vpisat na lestvico. z žinetom sva tekla celo progo skupaj, km pred koncem pa sva vrgla eno debato, se mi je zdelo kot da sva na sprehodu :D . hvala žine za tempo, sicer bi bil rezultat vsaj 2 min slabši. sem prav potreboval en tak težak tek, ker se zadnje čase le sprehajam na treking tekih.
organizatorji, ostanite taki kot ste, se bo udeležba vsako leto povečevala, pa lahko bi tekači in kolesarji žrtvovali tudi kakšen eur za ta lep tek, ne bo nobenemu težko :clap:
drugo leto pa mtb, je manjša konkurenca :mrgreen: :D
lp, mirko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA