Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 yogo
Prejšnji vikend se nas je 10 mladih in 8 malo starejših tekačev v okviru izmenjave med organizatorji teka Snowdon race in TK Šmarnogorsko navezo udeležilo najprestižnejšega Welškega gorskega teka Snowdon race. Proga se prične v mestu Llanberis in je dolga 16 km, vzdigne se za skoraj 1000m do vrha Snowdona in nazaj, tek je torej gor-dol.
Vzpon ni zahteven večino proge se da preteči, spust pa je nekaj drugega, kamenje od šodra do velikih skal čez pa teče voda. Dol se vračaš po isti progi, je kar gužva eni gor, eni dol, pa še planinci, kar nekaj tekačev je preizkusilo trdoto Welških skal. Vrh gore je bil v oblaku tako da nismo nič videli, dobro da je bil položen trak.
Nasploh so skoraj vsi teki v Walesu gor-dol, domačini pravijo, da je to zato ker so preleni da bi dol hodili. Izbiro gorskih tekov pa imajo tako da se teško odločijo, v juliju več kot 70, v avgustu pa več kot 80.

Mladi tekači so pobrali večino medalj, starejši pa smo se takole uvrstili
Oman Jana - 8
Trontelj Marija - 30
Vrečar Andreja - 50
med 71 udeležekami

Oblak Peter - 9
Kozan Boštjan - 12
Malavašič Borut - 53
Trontelj Bogo - 114
Vrečar Branko - 145
med 361 udeleženci

Med spustom sem opazil kako oživljajo nekega tekača, spomil sem se na lanski GM4O , kmalu je priletel helikopter, pa vendar smo zvečer izvedeli da ni preživel - zastoj srca .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA