Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Glede na veliko število tekem ta vikend, je bil na tekmi vseeno zastopan TF: izzardly, Razy, ton, Aine, Garač, mihaperme, pa še koga sem sigurno pozabil.
Rezultatsko je na kratkem izstopala izzardly, ki je bila v kategoriji druga, skupno tretja :clap: , prve tri pa je ločilo samo 6 sekund :roll: . Kot tolažilno nagrado, pa je bila "izžrebana" za čisto novega Garmina 310 :-- , tako da je bila tega skoraj bolj vesela kot dejstva, da ji je za zmago manjkalo čisto malo, drugo mesto pa je izgubila tik pred ciljem vsega za 1 sekundo :--( .
Jaz sem vso stvar vzel zelo na lagano, da bi se čim manj naprezal in napenjal. Celotno progo sem odplaval v žabci, presenečen sem bil, da nisem prišel zadnji iz vode. Sledil je manjši "piknik" in na kolesu ni bilo nobenih večjih težav, z veliko rezervo sem prvič gonil v hrib, ko je mimo mene kot blisk švignil Robič (za dva kroga je rabil 18 min, jaz pa sem z enim opravil v 16 minutah :oops: ). Tudi pri naslednji menjavi nisem bil najbolj hiter. Ker ni bilo nobenih bolečin, sem se odločil, da odtečem še 3,3 km. Glede na počivanje v zadnjem mesecu, mi je še presenetlivo dobro šlo, na začetku teka sem bil kar zadihan, potem se je to umirilo in metri so počasi ostajali za menoj. Pri teku sem jih kar nekaj prehitev, ne glede na to, da je bil tempo vse prej kot hiter. Edini problem, ki sem ga imel, je bil ta, da sem preveč zategnil kolesarske čevlje in potem prste desne noge pri teku nisem čutil vse do obrata.
Še podatki takole iz glave: skupaj 1:03:xx
- plavanje cca 10 minut
- prvi piknik 2:17 :mrgreen:
- kolo cca 32 minut
- drugi piknik 2:01 :mrgreen:
- tek 17.10
Jutri bom videl, ali je tale napor pustil kakšne posledice. Glede na to, kako se sedaj počutim, upam da nobenih.
HVALA Razyu za prevoz in moralno podporo.
Meni je včerajšnja tekma morda celo prvič v treh letih, odkar sem zadrogiran s triatlonom, pokazala, kaj je res veselje in užitek. Plavanje bi bilo sicer res lahko boljše, zato pa sem na kolesu užival vsako minuto, čeprav sem dvakrat gromko preklinjaje vračal verigo na zobnike (očitno je zame res samo tak sistem z enim samim sprednjim zobnikom), tudi tek je šel ko namazan.
Čestital vsem, Izzi za super uvrstitev, Razyju in Garaču za tavelikega, Lauferju in drugim za tamalega, ma super je bilo.
Kljub včerajšnji močno okrnjeni zasedbi, je bila naša triatlonska sekcija TF na Bledu zelo uspešna. :clap:

Sama sem se včeraj imela fantastično :D . Najprej hvala garaču z družino za kvalitetne sredine priprave, Razyju in Lauferju za družbo, debate in strpnost, ko sta z mano v mrazu in lačna čakala na podelitev :clap: . Hvala tudi vsem forumovcem, ki ste prišli navijat. :TF)

Vreme je bilo suho in hladno, jezero toplo, skratka idealne razmere. Z Lauferjem sva najprej spodbujala in slikala naše dolgoprogaše, popoldne pa se na štart za kratko razdaljo postavila še sama.
Ker so me uspeli sotekmovalci s svojimi udi že v vodi razjeziti, sem zadevo v tistem trenutku vzela resno in malo pohitela, celo spustov se nisem več bala. Na teku sem sicer morala zmanjšati hitrost zaradi neopredeljene bolečine v pasu :evil:, ampak kaj hočemo. Ker se mi je ves čas zdelo, da sem počasna, se tudi nisem sekirala, ko so me na teku kot za stavo prehitevali (na koncu se je izkazalo, da sta me takrat prehiteli tudi 1. in 2. uvrščena :oops: ). Zato sem bila ob razglasitvi rezultatov toliko bolj presenečena najprej nad končnim časom (v cilj sem želela priti med 55 in 59 minutami) 50:48, kasneje pa še nad uvrstitvijo. S pomočjo telepatije pa smo na podelitvi otrokom določili še mojo štartno številko za dobitno in tako sem postala ponosna lastnica novega Garmina 310xt :-- . Res neverjetna igrača...
Vsi, ki ste opravili z olimpikom ste carji (med našimi 3 km teka sem dejansko pomislila, hvala bogu, da nisem šla na olimpika :D )! Razy, ton, garač, čestitam za dosežene osebne cilje :clap: ! Sončka, tebe sem pa res pogrešala!

Uradnih rezultatov še ni, bojo pa na Timingovi spletni strani.
Mislim, da je bilo pri meni nekako v stilu:
skupaj 50:48
plavanje 7:33
T1 0:48 (tranzicije sta me fanta posebej poslala preverit, zato jih vem :wink: )
kolo 26 min in nekaj
T2 0:51
tek pa kar ostane, torej okoli 15 min verjetno.
Lahko pa, da si niti tega nisem prav zapomnila.

Upam, da se naslednje leto na štart poda še več TF!
Letos sem že 3 leto zapored tekomovala v štafeti. Prvo leto sem tekla, zadnji dve pa kolesarila. Mi je kar nerodno, ker se še nisem sama lotila vseh treh diciplin. :oops:
Letos sem to sicer imela v planu, saj sem čez zimo vadila plavanje. Ker pa sta hčerki predlagali, da skupaj sestavimo štafeto, sem z veseljem sprejela ponujeno mesto kolesarke. :D Lanski čas sem izboljšala za več kot 2 min, kar je posledica letošnjih ugodnih vremenskih razmer.
Drugo leto načrtujem solo udeležbo na triatlonu za vsakogar. Tudi naša ta mala se bo že spopadla z enako razdaljo, saj leta hitro tečejo in letošnja cici triatlonka bo drugo leto že tekmovala za Evropski mladinski pokal. Ta velka pa ima tudi še leto dni časa, da sprejme podobno odločitev. Mislim, da je na dobri poti. Že včeraj mi je predlagala, da bi pozimi skupaj hodili plavat. 8)
Čestitam vsem, ki ste se udeležili včerajšnjega triatlona. :clap: Posebej še tistim, ki ste zbrali korajžo in prišli prvič. Blejski triatlon je res pravi ljudski triatlon in mislim, da bi morali imeti v Sloveniji več takih prireditev.

Vem, da nas bo drugo leto še več. :D

Se vidimo, E.

Rezulati in fotografije bodo še danes objavljeni na http://www.trisport-klub.si/index.php
Evo pa je moj četrti olimpik pod streho. In to že tretji na Bledu. Z Lauferjem sva bila ves dan na Bledu in preživela lep dan v TF družbi že prej navedenih, za katere sva tudi navijala. Lepo vas je bilo videti in se družiti.

Tekmovalni del je bil kar se mene tiče zelo uspešen saj sem postavil svoj Bled PB. Analiza po treh letih še sledi, ampak dejstvo je, da sem najbolj napredoval v plavanju (porabil manj kot 33 min) in to predvsem s teoretičnim gledanjem tehnik na googlu, treninga je bilo v celem letu recimo 10 ur. No na triatlonu se meni vedno dogaja. Tokrat je bila narobe obrnjena čelada v prvem krogu, upor kolesa, da bi prestavilo na najvišji zobnik spredaj, kar je pomenilo, da po najhitrejšem klancu ni bilo treba goniti dol, ter druga menjava, kjer je na mojem menjalnem mestu bilo že drugo kolo, okolica pa zabasana, tako da sem moral kolo odložiti daleč stran. Kolo sem odpeljal poprečno, a verjetno bolje kot lani zaradi boljših pogojev. V primerjavi s kolegom iz foruma, ki mu je počila guma na kolesu, pa so bile vse to le drobne prigodice.Tek je bil en sam mater in je šlo preko 52 minut, kar je dve minuti slabše kot lani, kar je natančen odraz letošnje pripravljenosti na 10 km.

Čestitke vsem , še posebej pa izzardly za stopničke in nagrado.

Evo, slikovno poročilo, moja tehnika dokler je zdržala baterija, nekatere slike so iz mobilca.
Foto by Laufer &Razy
http://picasaweb.google.si/igor.zobavni ... eat=email#
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 07 Sep 2009, 09:22, skupaj popravljeno 2 krat.
Pa je za nami prireditev, kjer se za vskogar najde nekaj :wink: Tako smo tudi forumci uspešno premagovali različne discipline....čestitke vsem tekmovalcem in seveda navijačem :TF) :clap:
Sam sm se udeležil olimpika...drugič na Bledu in tretjega nasploh. Sam pri sebi sem vedel, da sm slabše pripravljen kot lani, zato sm se že na startu "sprjaznu" da lov za PB-jem pustim za prihodnje leto :oops: Tako sm svojo žabco prignal do menjave v turističnem ritmu...kolo se je peljalo v hribček bolj počasa v dolino je pa kr samo letelo...res pa je, da sm biu zadnja dva kroga osamljen.. :lol: Sledil je še tek...kljub bojazni zaradi slabše tekaške pripravljenosti sm odtekel nad pričakovanji za kar je zaslužna moja zvesta navijaška skupina (moji dve punci :D) ..navijači TF-ja in vsi ostali, ki ste nas glasno spodbujali vse do cilja...hvala vam :cast1: :clap:
Letošnji olimpik je biu zame res en sam užitek...saj se nisem vrtel v "rdečih" številkah kot ponavadi, tako se tokrat nisem gnal nad 85% max/uripa :oops: ... v cilju sm biu prijetno utrujen in danes sm brez musklfiberja :D
In trenutno premlevam...ali je bilo v meni toliko rezerve, da bi lahko izboljšal svoj PB? :roll: Mogoče...samo letos je zmagal užitek...rezerva pa naj bo izziv za prihodnje leto 8)

Še enkrat čestitke vsem udeležencem...sploh pa naši "absolutni" zmagovalki v večih kategorijah :D :clap:

Pa še zahvala organizatorju, da nam omogoča tak multišportni spektakel :clap: :clap: :clap:

Se vidimo naslednje leto :wink:

Še nekaj ujetih utrinkov... http://picasaweb.google.si/stopar.katja ... eHxtbb4AE#
Špela*,
če te že zanima, obleka je triatlonski dres, ne glede na vremenske razmere (razen pri plavanju, če ima voda manj od 20, ampak tokrat ni imela). Zrak je bil res strupeno mrzel, ampak premraženi so bili samo podplati in prsti na rokah na koncu kolesarskega dela. Res čuden občutek v nogah, ko tečeš in ne čutiš prav podplatov. Tudi to je minilo po prvih dveh kilometrih.
Drugače pa med dirko mraza triatlonec, ki gre na polno, ne čuti.
spela* napisal/-a:Samo vprašam: glede na vreme, a vas ni nič zeblo v vodi in ko ste prišli iz nje?
Ali ste bili vsi oblečeni tako, da ste opremljeni tudi za take razmere?

No, nikakor nočem strašit, ker je triatlon krasen špas ampak... mene še v življenju ni tako zeblo kot prva dva kroga na letošnjem Bledu. Bil sem v tri dresu in to ne slabem in me je začelo hladiti že v vodi (ker plavam počasi se lepo hladim in očitno je šlo malo predaleč). Iz vode sem prišel prezebel, kolo me je pa skoraj zamrznilo. Vozil sem se v jakni in prve tri kroge ne več kot 25/kmh, ker me je sicer preveč zeblo. K sreči je bil vsaj en klanec na trasi tako, da sem se ravno do 6 kroga malo ogrel, ko pa sem začel tečt pa sem bil blažen - znova med toplokrvnimi ... :)
spela* napisal/-a:Samo vprašam: glede na vreme, a vas ni nič zeblo v vodi in ko ste prišli iz nje?
Ali ste bili vsi oblečeni tako, da ste opremljeni tudi za take razmere?

Drugače pa čestitke vsem! :D

spela*, ja prvi krog na kolesu me je zeblo ko psa, tretji krog mi je bilo pa že vroče. Leva noga (v čevlju) mi je od mraza na kolesu malo otrpnila (morda bi moral obuti nogavice). Sem pa v menjalnem prostoru imel tudi nekaj za povrh (kolesarska kratka majica), a sem ocenil da je ne rabim. Ocena je bila pravilna.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 07 Sep 2009, 09:20, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA