Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#275
S Pio sva se udeležila olimpijskega teka v Moravskih Toplicah. Domačini so nama pred tekom pripovedovali, da je proga dolga 10,5 km, da gre najprej navzgor in potem le še navzdol. In res se je tako izkazalo.

Ob 17h smo startali na daljši tek, par minut za nami pa so se tekači podali še na 3 km tek. No, mi smo kar kmalu z glavne ceste zavili v hrib in se predali lepotam gričev okoli Moravskih Toplic.

Proga ves čas teče po asfaltu in precejšen del je senčen, saj vodi skozi gozd. No, kljub temu je bilo kar prijetno vroče. A vsaj naju vročina ni motila. Ves tek sva zmogla v dobrem tempu in ko se je tek prevesil v drugo polovico in navzdol, sva še malo pospešila. Prišla sva tudi na znani teren, saj sva po zadnjem delu proge prejšnji večer trenirala.

In tako sva skupaj pribrzela v cilj v času 45:39, kar nekako znese tempo 4:21, če tisto o razdalji res drži. Ni slabo, kaj?

Prireditev je bila čisto rekreativna in časov niso merili. Mislim pa, da je bila Pia med dekleti tretja - bravo!

Še vsa pohvala in zahvala organizatorjem (šef je bil Branko Recek iz Občinske športne zveze Moravske Toplice) za odlično pripravljen in izpeljan tek.

Pripenjam višinski profil, da boste videli, da ne nakladam o klancu gor in dol. Skupaj je bilo vzpona 99 m, spusta pa tudi 99 m. Ni hudega, saj na treningu po Rožniku 'naredimo' preko 400 skupnih višinskih metrov.

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA