Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Evo pa so organizatorji spravili tek pod streho. Kako je bilo na ogrevanju pred tekom oziroma ali je bil kak program ne vem, ker sem sam direkt pet minut pred štartom pritekel iz Dravelj in sem imel odlično ogrevanje v dolžini 6 km. Na koncu sem slišal podatek, da je bilo tekačev, ki so tekli okrog 550. Na teku je bilo veliko ženske populacije in se mi zdi, da jih je bilo več ,kot ponavadi na tekih. Štart je bil na Krekovem trgu točno pred tunelom in cilj na avineji pred Magistratom. Predvidevam, da zato, da so dobili deset km .
Tek čez tunel je bil zelo zanimiv in se sploh ni čutilo, da je kaj slabega zraka noti. Edino na Čopovi smo tekli čez pasažo na Nazarjevo in tu bi bil lahko problem ko bo tekačev 1000, ker je zelo ozko. problem so na določenih delih predstavljali pešči, ki niso upoštevali navodil redarjev in so kar čez progo šli, kot bi bili na izletu. pač ne vedo ,da je srečanje tekača in pešca lahko težak karambol in posledice so lahko za oba hude. Itak so se vsi taprednji v prvi krog zaleteli, kot norci in potem sem jih iz ozadja večino polovil. Začel sem bolj začelju in počasi stopnjeval tempo, tako ,da sem zadnji krog imel že okrog 5 minut km čas in seveda v cilj šprintal. Pogostitev na cilju z razpisom napovedane majice in red bul ter zasport, oziroma kup reklame za popuste .
Skratka za prvič je bila zadeva za mene čisto v redu organizirirana in s tega stališča nimam pripomb. Sem pa srečal v cilju Nadjo in Kaktusa in sta tekla v štafeti.
Uradni napovedovalec je rekel, da je bila trasa dolga 10,8 km. Tudi meni se je zdelo, da je več kot 10 km. Tek čez tunel je bil čist OK, zrak je bil čist, lepo svetlo in ni bilo nobenih težav. Nasploh je tek kljub mojim pesimističnim pričakovanjem in precej kritikam že pred štartom lepo uspel...nimam kakšnih konkretnih pripomb.
bondi napisal/-a:Uradni napovedovalec je rekel, da je bila trasa dolga 10,8 km. Tudi meni se je zdelo, da je več kot 10 km. Tek čez tunel je bil čist OK, zrak je bil čist, lepo svetlo in ni bilo nobenih težav. Nasploh je tek kljub mojim pesimističnim pričakovanjem in precej kritikam že pred štartom lepo uspel...nimam kakšnih konkretnih pripomb.

Moj Polar je nameril 10898m, se pravi da bo 10800m kar prava dolžina - po idealni liniji !
En izmed organizatorjev je v Žurnalu omenil da je dolga 10,8 km. Enege iz TIMING-a sem na štartu vprašal za dolžino in je ravno tako omenil 10,8 km. Ta dolžina mi je pa ena izmed motečih zadev na ljubljanski nočni 10ki, pa še un stebriček na sredini Miklošičeve, pa klopca ki je štrlela na Nazorjevi takoj iz prehoda, pa sam prehod ki mi je bil nekak od več zaradi brezpotrebnih ovinkov. Drugo je bilo pa kar OK. Pa naj ne pozabim štartnino, ki je bila dražja od pričakovanega za 1,2,3 ali pa celo 5 € ;)
LP
Jaz moram tudi pohvalit vse skupaj, zelo me je motilo samo to, da niso imeli nobenih garederob. Sicer pa je bilo to moje prvo tekaško tekmovanje, zato sem šel povsem brez pričakovanj. Glede na to, da aktivno lavfam šele od letos, sem s časom kar zadovoljen, čeprav se nikoli ne morem znebiti občutka, da ne grem na polno in da imam še veliko rezerv. Če je pa proga resnično dolga 10800m, kot je govoril organizator, pa še toliko bolje. :)

Trasa v prestolnici mi je res vrhunska, najprej skozi predor (odličen zrak), potem nekaj časa po cesti, potem pa tisti ozki prehodi čez tlakovce in glasno vzpodbujanje množic, res nor občutek. Na koncu majica, energijski napitek, jabolko.

Cena je mogoče res visoka, nimam pojma koliko znaša drugje, ampak defenitivno se tudi drugo leto udeležim tega teka.

Ni mi pa jasno od kje do kje je krog izmerjen 2.5km? Od starta do 'starta' ali od starta do cilja in potem tisti metri od 'cilja' do 'starta' dajo teh 800 merov?

Pri rezultatih tistih 2.5km na checkpointih potem dejansko ni tolk, ampak je več?

Zdi se mi pa tudi skoraj neverjetno, da sem tekel 30 sekund/km bolje, kot sm tečem 'na polno' 10km. To je torej ta razlika med tem ko tečeš sam in ko je prisotna še konkurenca?
Za prvič kar dobro organizirano :clap: ...Je pa res zanimiv tek skozi tunel, kjer se je predvsem čutilo koliko toplejši zrak je v tunelu, ko pa pritečeš spet ven pa prijeten hlad. Ja glede garderob je pa na večini tekov tako, da se mora človek znajti sam. Sicer ne vem zakaj se ne organizira vsaj hramba nahrbtnika, na katerega bi nalepili svojo štartno številko, vse kar bi rabili bi bil ograjen prostor in ene dva "varnostnika". Ne vem a to toliko stane ali je kakšen drug problem.
Ob progi je bilo dovolj varnostnikov, nekateri sprehajlci bi pa tako ali tako plezal tud čez 2m visoko ograjo neglede na to kaj se dogaja na cesti, tako da jih je treba kar malo paziti...Mene je motil predvsem stebriček na Miklošičevi, ki je bil hudo nevaren in slabo viden :shock:
O višini štartnine ne bi izgubljal besed, itak pretiravajo. Mogoče so pa moral Zoranu plačat da je prišel štartno pištolo sprožit, pa je hotel poleg reklame še honorar :bum: ...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA