Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ojla,

še preden se v kakem naslednjem postu reportažno razpišem, v imenu ŠD Zadvor vsem sodelujočim najlepša hvala za sodelovanje na teku. Spet je bila rekreacija v pravem pomenu besede. Za nameček je prireditev minila v idealnem sončenm vremenu, ki se je skisalo šele z nočjo. Če slučajno koga zanimajo rezultati- izvolite; Na Molniškem je šlo kot veter: http://www.sportnodrustvozadvor.si/rezultati/32-molniski-tek-memorial-milana-briclja.html. Sicer pa: če vas tiščijo vtisi, če imate predloge, pripombe in koristne ideje kako izboljšati zadevo, da bo naslednja, že 33. ponovitev Molniškega teka minila še bolj blesteče: Nikar jih ne hranite zase, raje na plan z njimi. Nekaj smo jih že slišali: morebitna sprememba trase, zamenjava številk, enostavnejša predprijava....
Domača tekma je le domača tekma,Sicer sem se preveč zagnal v prvi klanec (ki mimogrede meji na mojo gozdno parcelo...), nato pa sem vseeno zadihal, lanski čas pa izboljšan.
Predlogi:
-številke za enkratno uporabo
-proga je bila najslabša med gozdom in makadamom, najbrž ne bi bilo težko dobiti nekoga s traktorjem, da bi malo povlekel
-enega mojstra na roštilju po tekmi (čevapi, seveda proti plačilu), pa doma ni treba kuhat
-večja popularizacija (več plakatov, objava plakata na netu - in bi ga lahko sprintal in obesil v firmi na oglasni deski)
-prijava naj bo enostavnejša (brez copy paste, skeniranja...)
-če imajo punce, ki hodijo na pilates, aerobiko-->zastonj tek, prosim, to objavite

Vse ostalo, vključno trebušne plesalke, pa super!!
Domača tekma je le domača tekma,Sicer sem se preveč zagnal v prvi klanec (ki mimogrede meji na mojo gozdno parcelo...), nato pa sem vseeno zadihal, lanski čas pa izboljšan.
Predlogi:
-proga je bila najslabša med gozdom in makadamom, najbrž ne bi bilo težko dobiti nekoga s traktorjem, da bi malo povlekel
-enega mojstra na roštilju po tekmi (čevapi, seveda proti plačilu), pa doma ni treba kuhat
-večja popularizacija (več plakatov, objava plakata na netu - in bi ga lahko sprintal in obesil v firmi na oglasni deski)
-če imajo punce, ki hodijo na pilates, aerobiko-->zastonj tek, prosim, to objavite

Predlogi:

Predlogi:

Predlogi:

Spitzpark hvala za odziv in predloge. Večino stvari, ki si jih naštel bomo definitivno izboljšali, začenši s predprijavami. Tudi čevapasti predlog bomo resno preučili. :-)

Nedvomno bomo tudi naslednje poskušali povečati stopnjo obveščenosti. S tem smo se sicer malce pozabavali že letos (ko smo intenzivneje objavljali na TF, na FB, redno smo ažurirali domačo spletno stran, potekalo je plaketiranje na dovoljenih mestih (naslednje leto nedvomno dobiš kak plakat za šiht :-)), prireditev je bila uvrščena v nekaj koledarjev rekreativnih dogodkov, Polet). Glede obveščenosti članov društva, bo treba za ušesa povleči vodje sekcij. :-) . Skratka, čaka nas nekaj dela.

Kaj pa glede trase ? Naj ostane ista ? Naj se spremeni ? Glede na danosti naših koncev , bi nemara lahko potegnili kako špuro po gozdu. Možnosti nedvomno so, a skoraj vse vključujejo tudi kak klanec - mogoče malo daljši od obstoječih.
Car napisal/-a:Spitzpark hvala za odziv in predloge. Večino stvari, ki si jih naštel bomo definitivno izboljšali, začenši s predprijavami. Tudi čevapasti predlog bomo resno preučili. :-)

Kaj pa glede trase ? Naj ostane ista ? Naj se spremeni ? Glede na danosti naših koncev , bi nemara lahko potegnili kako špuro po gozdu. Možnosti nedvomno so, a skoraj vse vključujejo tudi kak klanec - mogoče malo daljši od obstoječih.

Čevapčiči in šport ni ravno dobra kombinacija, dalo bi se najti tudi kaj bolj primernega.

Če bi bil vmes kak konkretnejši klanec, bi bilo bolj mikavno tugi za gorske tekače, ravno tu je pri obisku še nekaj rezerve, seveda pa se tekma ne sme prekrivati s kako drugo že uveljavljeno in dobro obiskano gorsko-tekaško tekmo.
Car napisal/-a:Kar s predlogom na plan glede čevapastega nadomestila. :-) Obara, golaž oz. kaj tretjega in prebavljivega ? Ko smo že pri terminih, ki naj se ne prekrivajo s kakšno drugo gorsko-tekaško tekmo: je sedanji datum OK ?

Ne ravno! Na ta dan je bil tek na Kriško goro, kjer je bilo precej tekačev, saj šteje tudi za Gorenjski pokal. Če nebi bilo druge tekme, bi se ob primerni progi in promociji kar nekaj tamkajšnih udeležencev odločilo za vaš tek. Vsaj razdalja (20 km) je za mnoge precej mikavna.
Kot potditev tega je podatek, da se je kar precej njih udeležilo malega gorskega maratona v Sv. Andreju pri Škofji loki, ki je bil organiziran prvič brez pretirane promocije (in kot sem slišal, pa tudi predvideval, s slabo organizacijo). Pri vas je bila takrat, ko sem sodeloval, organizacija zgledna in če nebi dal prednosti gorskemu teku, bi se Molniškega teka z veseljem udeležil! En teden prej (letos je bil to 14. 4.), bi bil najbrž v redu, saj v tem terminu nisem zasledil nobene druge tekme.
(Kaka zelenjavna mineštra ali obara ipd. bi verjetno po takem teku bolje dela želodcu, kot čevapčiči. Skratka nekaj "na žlico".)
Glede čevapčičev sem bolj mislil kot na dodatno ponudbo gostincev iz brunarice, tisti, ki ste bolj resni tekači od mene si jih ne bi naročili. Kakšen golaž za tekače bi bil pa seveda nadstandard.

Glede termina pa bo vedno tako, da se bo kje prekrival. Število prireditev, predvsem tekaških, se povečuje iz leta v leto. V nedeljo so tudi v Dolskem prirejali gorski tek. Vseeno bi bila lahko na tem teku večja udeležba, saj je zaledje cela širša Ljubljana, termin pa ravno pravšnji za tiste, ki se pripravljajo na trojke. Očitno pa večina tekačev ni aktivna na forumih.

Trasa lahko ostane ista. Vključitev več klancev bi pomenila manj nastopov slabše pripravljenih, morda tistih, ki bi se prvič ojunačili za tekaško tekmo.

Meni je sicer lahkotno deliti nasvete, rekli boste - pridi zraven, pomahaj, sodeluj...

Sicer pa pohvala prirediteljem!
Glede čevapčičev sem bolj mislil kot na dodatno ponudbo gostincev iz brunarice, tisti, ki ste bolj resni tekači od mene si jih ne bi naročili. Kakšen golaž za tekače bi bil pa seveda nadstandard.

Glede termina pa bo vedno tako, da se bo kje prekrival. Število prireditev, predvsem tekaških, se povečuje iz leta v leto. V nedeljo so tudi v Dolskem prirejali gorski tek. Vseeno bi bila lahko na tem teku večja udeležba, saj je zaledje cela širša Ljubljana, termin pa ravno pravšnji za tiste, ki se pripravljajo na trojke. Očitno pa večina tekačev ni aktivna na forumih.

Trasa lahko ostane ista. Vključitev več klancev bi pomenila manj nastopov slabše pripravljenih, morda tistih, ki bi se prvič ojunačili za tekaško tekmo.

Meni je sicer lahkotno deliti nasvete, rekli boste - pridi zraven, pomahaj, sodeluj...

No, evo, d´best - hvala za pripombe....za naslednjič bomo povprašali gostince o grilu in o možnostih nadgradnje praženega :-) v obaro, mnenja glede trase se pa tako ali tako venomer krešejo tudi v okviru društva, kjer ima vsaka potegnjena špura svoje pluse in minuse. Skoraj zagotovo se da po Zadvorskem hribu potegniti precej konkretno špuro za gorski tek, a potem se bo kak začetnik res verjetno prestrašil. Prav pretirano strašiti sicer ne želim, vendar če bo ŠD Zadvor uresničil vse letošnje novoletne želje (ampak o tem v kaki drugi temi) bo naslednje leto verjetno malce bolj trimstezasta proga. Prizadevanja bodo verjetno šla v smeri ugajanja različnim profilom udeležencev.

In če smo že pri gorskih tekih, me še zanima ali je na kakih gorskih tekih cilj v izteku gozdnega spusta (kjer so tudi korenine) ? Sprašujem zaradi morebitne gneče na takih odsekih in zaradi možnosti poškodb. Kakšne so vaše izkušnje ? Teku okoli Bohinjskega jezera dajejo tudi korenino neko posebno vrednost.... : -)

p.s Spitzpark: prav matrati te ne želim, zgolj kak plakat za šiht želim podtakniti, zato ker plaketerje je vedno težko najti...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com