Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 zz topka
#324545
Na tekmi, ki se ji reče Najtežji in najlepši, sama pa dodam še: jebelacesta zaje... mali maraton so bili sami tekači in tekačice iz lahke in pollahke kategorije, :oops: pole dolgo nič, pole kakšen mal bolj mišičast..... in pole pride na vrsto težka kategorija, ki je sicer malo pokvarila dobro povprečje tekme, a mi se ne damo! Tudi jast in moj sva zmagala. :clap:
Sem že skoraj vse muke ježeve pozabila, a do jutri, ko spišem v miru poročilce, ostane v glavi nekaj zgodbe.
Čestitam prav vsem :laola
Sedaj pa šibam na pirhe in potico.
papa
 TONEK
#324569
Kljub še ne pozdravljeni desni stegenski mišici se odločim, da druge tekme ¨naj naj naj¨, ne bom izpustil. V tolažbo mi je bila namreč misel, da je to samo ena tretjina istarske tekme pred tednom dni in bo že nekako šlo. Pa ni šlo. V strmejše klance brez težav, po ravnini šepajoče, s kratkimi koraki. Tudi rezultat je pokazal 20 min. slabši čas kot lani.
Toliko o mojih težavah, ki se pač nikogar ne tičejo.
Tisti tretji ¨naj¨ pa naj bi bila cvetka organizatorja. Ne vem in ne razumem, kako lahko na okrepčevalnici zmanjka vode (ne izotonika ali drugih okrepčilnih pijač ampak navadne vode, ki nič ne stane). Saj na tekmo nismo prišli na blef in se je že nekaj dni vedelo, da nas bo čez 200. Na srečo je bilo to na prvi okrepčevalnici, kjer še ni take nuje po hidraciji.
Sicer ne vem, kakšnega ranga je startno-ciljna gostilna in mislim, da ji ne bi padla krona z glave (mimo grede, osebje je zelo prijazno), če bi nam dali na krožnik nekaj bolj tekaškega kot šnicel, še posebno, ker se nahajamo v prazničnem času.
Je pa organizator zadel v polno, ko se je odločil, da označi progo z istrskimi zastavicami, čeprav je nekaj najhitrejših vseeno po svoje trasiralo pot, najbrž v prehudi zagnanosti za dober rezultat. No, jaz sem bil tako počasen, da sem si lahko vsako zastavico posebej ogledal, ha ha.
Pa še ena samohvala; pridobil sem enega novega, mladega obetavnega gorskega tekača Andreja, ki mu želim obilo uspeha v prihodnosti.
Uporabniški avatar
 zz topka
#324570
Ola, pa smo opravili s špancirjem, v primerjavi z unimi 100miljaši. :oops:

No, bejžmo od začetka. Ker sem šaldo pridna vrtnarica in ne pustim niti enemu plevelčku, da bi pokukal iz mojega vrta, sem bila seveda zadnji teden non štop na preži. :lol:
Slika
Ma, jast moram na vrtu stalno v počepu migat in ta počep me je stal tega, da sta mi obe koleni cel teden nekaj škripali. Jejžeš, kaj bo zdaj? Ja, po pilulo bo treba v apoteko in pole bomo vidli. Ma, sem vzela sam eno. Sem rekla, če ima za pomagat, bo to to. :!:

V soboto zjutraj pri nas v Vipavi dež, burja, brrrr. :mrgreen: A moj, ki se je odločil zadnjo sekundo, da bo pa tudi šel z mano na Naj naj 21 ( ker mu Istrski maraton v nedeljo ni zapustil nič kaj hudega), me je takoj tolažil, da to ni nič, da se zadeva že obrača in da burja piha dežek proč. O.K.
No, z mano je šel tudi zato, ker sem se strašansko bala, da se revica kje izgubim. Vam povem, da me ne bi niti Nasa odkrila, če bi se. Bi lahko prižgali vse satelite in senzorje. Me ni. :roll:

Na kraj zločina prideva dokaj zgodaj, se prijaviva, jast seveda takoj na jezikovno ogrevanje z vsemi, ki jih poznam in tudi, ki jih niti ne poznam in že se je bilo treba uštimat. Uno, ta pravo ogrevanje za tek sem opravila z enimi 100 metri, saj sem si rekla, da bo tega dovolj že med tekmo samo. :juhuhu:
Na štartu nas je bilo zares veliko, glede na to, da je šlo za težek polmaraton. Pa sem se spraševala, oštja, kaj je zdaj to? Na enem navadnem gorskem teku jih ne spraviš 70 skupaj, na tega pa vse živo? Mislim, vse super ekstremno pripravljeno. In željno preizkusit svoje telo ? Svojo trmo? :clap:

No, odštevanje in za začetek se že poženemo v prvi hribček. Kolona se dokaj hitro raztegne. Seveda sem vedela, da sva že od začetka na repu karavane. In šibamo. Pa gor pa dol, pa gor pa dol, pa še mal gor pa dol. Ja, oštja ko sem prišla do sv. Ožbolta, sem mislila, da je to že ta zadnji vrh. V razpisu je pisalo, da se lavfa do treh vrhov. Sam, jast sem bla zdaj tekom laufa že na dosti več vrhovih... kaj je zdaj to? In kako, komaj prva okrepčevalnica? Kje so bile pa ostale? Ja, mati, še začela nisi... dej, dej, pridi na realna tla, dej. Ma, zakaj vedno ena in ista štorija? Na vsakem začetku se mi zdi, da sem že pol sveta obredla, pa komaj kak km pade... :bum:

Ojej, vode ni! Ma, kako ni? Jej, sem bla jezna, pograbila eno pest rozin, k so se mi pole med zobmi premetavale sem pa tja in nič. Sprijazni se, mati, ni druge. Je pa bilo zato na drugi okrepčevalnici in pole na ostalih toliko bolj vse založeno. Predvsem je res pašala kokakola,( ne vem, ma po mojem je to pogruntavščina od Avija) :clap: No, na ta drugi sem si privoščila en košček banane, eno napolitanko, kokakolo in še en glaž vode za oblit.

Bejžmo dalje. Počasi. Gor pa dol, gor pa dol, gor pa dol. Bem, kaj je tle Bog ustvarjal tolk teh gorov pa dolov? Kdaj bom na ta zadnjem vrhu? Počasi gor, še bolj počasi dol, posebno tam, kjer je teren tako visel, da je blo treba prav pod kotom lavfat. :oops: Za v dolince naju je kar nekaj sotrpinov prehitelo. Ma, za gor je kar šlo, no.

Vmes se je pokazalo celo sonce, ki pa ga nisem bla prav nič kaj preveč vesela, da mi je še to butalo v glavo. In do Tošča prideva, če mene vprašaste, po enih sto vrhovih. Ja, zdaj pa sam še spust na Osolnik, pole še v dolino Hrastnice in še mal gor pa bo. Mhm, ja pa ja de. Na enem drevesu vidim tablo z napisom Osovnik. No in tam se je začela moja kriza, zid, al kaj že... :evil: :evil: Ojej, kaj ni pisalo v razpisu spust do Oslonika? Do vrha Oslonika sem se privlekla, pijana, kot bi spila ne vem kolk hektov. :piti: Malo levo, malo desno. Prazna. Ma, s težkimi nogami. Ojej, sem se takoj spomnila na fotko Žane Jereb, k je laufala maraton v Rotterdamu in bila sedma. Vsa suhcena. Ojej, Žana, ne bi ti mal mojega stegenčka, konkretnega? Ti ga šenkam... :D

Napijem se, najem in bejžmo naprej, če bo minila ta kriza, al kako se ji že reče. Enkrat sem že bila na tekmi na Osolnik in tisti klanec pred ciljem je bil takrat zares ubitačan. Ma, evo, danes imaš možnost pa tekmovat s spustom po njem. Vidiš, mati, kaj vse doživiš ti. Kar hkrati nas je bila ena skupinica skupaj in vsi smo bili tako tiho, da bi še medota presenetili.
No, ko sva prišla do potoka, sem pa le nekako vedela, da prav dosti najbrž ne bo več. Moram napisat, da sem pogrešala KM oznake. Vsaj nekaj, da bi jih bilo.
Še zadnja okrepčevalnica. Spet en glaž kokakole, košček banane, napolitanko, mal se polit z vodo po glavi. Vprašam punčke, kolk pa je še do cilja? Ni dosti, še en nič hud vzpon do Sv. Andreja, še tri kilometre. Še tri? Ma, kje ste jih dobili, še tri? Punčke so se nasmejale, meni pa se je tudi nekaj smehljalo. In bejžmo.
Bem, če so rekle, da ni hud, damo pa v drugo, a ne? In res, sva šla mimo enih šestih. No, v resnici je bilo tako, da so eni imeli težave s krči, eni s slabostjo, jast pa sem pač mislila, da sem hitra. :oops:

Ja, ma mi je res pašal ta vzpon. Točno tak, meni pisan na kožo. Če bi bili vsi taki. Ko sva prišla do vrha, se seveda v strahu, da me čaka še kakšen konkreten klanec, nisem spravila v tek, ampak sem po tisti ravnini le hodila. Ko pa je zadnjih 500m navijač rekel: "Gremo, še zadnjih 500, nič več vzpona, samo ravno...",sem se pa le spravila v tek ( počasen, da ne bo pomote :!: ) in skozi cilj sva prišla z roko v roki po 3 urah in 28 minutah. Še cmok in ....

Ma, kaj je blo kaj hudega na tekmi? Ma, ne.... Nejki je pa treba doživet, da se lahko kaj piše, a ne?
Malo se okrepčam, umijem, preoblečem in že je razglasitev. Seveda vse čestitke ta najbolj hitrim. In organizatorjem z vsemi prostovoljci. Si ne predstavljam, kako lahko šibate v dolino 25 km na uro, kot je Bojan zapisal v svojem blogu. Jast še szi avtom ne grem tako hitro. :lol:

Za konec naj napišem tudi jast, kakšno tip top tekaško opremo sem imela za ta moj podvig.
Oblečena sem bila v navadno bombažno majico, hlače tričetrt, navadne iz trgovine Mana, za tri evre, z že dvema pošivanima luknjama na stegnu, kolcete navadne, ma čiste ( ne na koncu), covate, oblečene v štunfe, da ne gre porkarija noter, drgači pa zlizane u nulo.

Slika

Če bi bila z drugačno opremo kaj bolj hitra, pa sami presodite. :--

Aja, med tekmo me koleno ni bolelo nič, bolj me je zezala tetiva. Danes nobenega muskelfibra, ker itak nimam mišic, špehofiber pa ne obstaja... baje. :lol:
No, to naj bi bilo to. Se vidimo naslednje leto? :?:
Nazadnje spremenil zz topka, dne 20 Apr 2014, 12:05, skupaj popravljeno 1 krat.
 jezo
#324584
eto pa se vam javlja še en začetnik v gorskih tekih
definitivno prva misel gorski tek je čisto druga oblika teka
1. definitivno telo je bolj v celoti izpostavljeno naporom
2. je biu ta najlepši ampak verjamem da so vsi gorski dosti lepši kot mestni
3. veliko več je pravih tekačev kot pa tistih, ki pridejo malo na 5km teka svojo novo opremo pokazat

priznam kar se tiče hribovskih kilometrov sem letos čisto premalo jih imel v nogah in zato me je v kak hrib to teplo a me je vseeno reševalo, da imam pa vsaj ravninskih tekov ogromno v nogah.
šla sva skupaj s kolegico in moram reči, da je bilo super tako sva imela oba vzpodbudo drug ob drugem z dodatkom prijateljev na kolesih ob spustu s tošča. res perfektna vzpodbuda na progi za vse trenutke, ko so noge in pljuča pekla ter glava govorila kaj mi je tega bilo treba.
a zmogli smo.
kot rečeno sem začetnik na teh trasah zato je bil cilj progo le dokončati s tiho željo pod 3 ure a malo sem se uštel in ura se je ustavila pri 3:05 vseeno presrečen :lol:
manjša kritika kot že omenjeno je bila prazna prva okrepčevalnica kar je povzročilo lažjo žejo skozi celotno progo ampak smo preživeli

drugače pa iskrene čestitke vsem borcem in borkam tako tistim z ekspresnimi časi kot tistim z bolj pohodniškimi časi že sama razdalja na tem terenu je spoštovanja vredna.
definitivno se vrnem
Uporabniški avatar
 mac
#324585
To je še ena izmed tekem na kateri si na progi rečeš letos zadnjič ampak to si ponavadi rečem na najlepših tekmah. Na kar nekaj odsekih je proga z iglicami in listjem po tleh je zares fantastičnih.

Pod črto 1: najbrž je Kokoš trail drugi vikend v marcu padel na drugo mesto po priljubljenosti

Pod črto 2: nekaj grenkega priokusa ker je fantastična ekipa Štor, Furlan, Bratina (in še nekaj ostalih) zgrešila in tako najverjetneje izgubila mesta 5,6, med ženskami pa 1. mesto.
#324597
En lep deževen velikonočni pozdrav!

Včeraj sem bila na svojem prvem gorskem teku in lahko rečem, da sem se zaljubila!

Res je bil NAJLEPŠI polmaraton. Sem pa prepričana, da so vsi gorski teki in teki v naravi prečudoviti! Vse pohvale organizatorjem, razen tistega faila na 1.okrepčevalnici, kjer smo ostali brez vode so se res potrudili... uglavnem, polna lepih vtisov sem se vrnila domov.

Vreme je bilo pa itak super.

Se še vidimo! :)
 Tinac
#324612
Uff... tole nam je pa zneslo za las... no za 10 ur. Danes je bilo na trasi ... precej drugače, predvsem precej bolj mrzzzzzlooo. Sreča spremlja pogumne, upam da nas bo tudi v prihodnjih letih.

Skozi oči organizatorja je bilo včeraj fantastično! OPRAVIČUJEMO se vsem prizatetim in prosimo odpuščanja, ker je zmanjkalo vode na prvi od petih okrepčevalnic. Drugo leto jo moramo nujno prestaviti za 300 m in zraven zagotoviti vir vode. Ko jo zmanjka med tekmo, ne moremo prav ničesar ukreniti na vrhu hriba. Še enkrat SORRY. Upam, da so vse ostale zadostile vsem vašim (tudi skrivnim) potrebam. Posebna POHVALA gre vsem tekmovalkam in tekmovlcem, ker je letos na trasi za vami ostalo res MINIMALNO smeti, nobenih gelov in plastike. Hvala, ker naše besede vzamete resno. Najbolj pa nas je navdušilo super vzdušje pred štartom in potem v cilju - nekaj stotinj ljudi s katerimi se je užitek družiti.

Hvala tudi vsem gozdarjem in kmetom-lastnikom ob trasi, ki so nam omogočili, da smo letos sploh lahko tekli. Marca smo že kar obupavali, a z lepo besedo se daleč pride....

Hvala še enkrat tudi vsem 53 prostovoljkam in prosotvoljcem, ki so žrtvovali praznično soboto, da so lahko soustvarjali NAj NAJ 21. Zakon ste.

Mi se bomo trudili, da se še izboljšamo a ostanemo mal posebni, ne preveliki, ne premajhni, a dovolj glasni, da se ve, kako lepo je v teh naših hribih. Vabljeni celo leto! Pr Ruparju vas z veseljem postežejo vsako soboto in nedeljo, potem ko zašpičite krog naj naj 21. :D

Tine

P.S. Res imamo veliko, veliko slik! Dajte nam prosim, še kakšen dan pa jih toliko uredimo, da si jih upamo tudi objaviti.
Uporabniški avatar
 samostojni
#324623
:laola pa smo ga :laola
z užitkom...brez cajtmerjenja.... :lol: :lol:
so me na konc eni sprašval kolk je pa blo.... :oops: nism sloh ure meu..še na cilju ga nism gledu...trenutki so pa bli :clap: :juhuhu: fajni ceu cajt.... :D
mej sosed pobrau pa smo vkop se gor zapeljal....se prštimal za štart pa vsak po svojih užitkih ga migal...se nism nč teral, kaj bi sklepe nabijal pa preteral :lol: je bla dobra družba :juhuhu: kaj bi telesce šponal popreveč :lol:
A ste morda kaj pogledal okol sebe, pa vidli, kje spoloh se nahajate.... :roll: :roll: vsi nekam u tla pogled pa piči dalje.. :-(( ja fantje in dekleta :oops: tkole bolj slabo ostanejo lepote Škofjeloškega hribovja u spominu....kdaj je že osnovnošolsko učenje izpuhtelo iz glav :--
Svoj tempo nisem prilagajal drugim...lagano užitkarsko je bilo...mal pogledovanja okoliških hribov, pa hiš in vasic...tam potem prva okrepčevalnica :laola vsi so TOOLK pričakoval, de bi pa kakšen kozarce nazaj prnesu :( to pa ne...ste pol slabe volje nadaljeval....ja u tak breg ni tko enostavn prpelat pa TOOLK vode :driver: :hehe: :rol:
NO MAL HECA, :hehe: :hello: :hehe: sej ni blo tko hudo :evil: :roll: deb tole napako nebi mal ODPUSTILI organizatorju :clap: :clap: kajneda
Bo pa drugo leto BOLJŠE... :laola sej se potrudijo....sam povedat je treba :hack:
Med gibanjem dohitim zanimive superge Žirovskega duha... :D pa sem mal pobarav kako se kej znajdejo v temle gorpadol tekanju....ker cena je pa ugodna :clap: :clap: :clap:
sva pol kar vkop maširala pa lepe trenutke mela..je cajt kar mignil :lol: kilometri pa tud :rol: :driver: smo kej podebatirala pa ugotavljala kakoinkaj... :D Hvala lepa za družbo :rol:
še sošolca, pa exsodelovca, pa ta poznane in tudi nepoznane smo srečval se na hitro počekirali....HVALA LEPA za tiste SPODBUDNE Juhej in Dejmo in še kaj..
če bi vedli vsi kako pa to dober dene ko si v :cry: :roll: :evil: :( no DOBER DENE... :clap: ja ponavad mal spodbodem, pol se pa koj nazaj povrne NAM :laola spodbuda....
Še mal smo spodbujal....kakšno djali, pa se je cilj pritekel naproti :clap:
strečig vaje, pa poračunat u oštariji (hvala lepa za zaupanje), sem se za deci švepsa zmenu, pa je blo :? :o :) mal bi, nebi...pajblo :D
Še Jocota pa Majo pozdravu počestital, pofotkal....pa vse znane in prvouvrščene in ostale porokoval kako djau pa je šla sobotna naprej
Čudovita tekma..po zemeljsko makadamskih in pešpoti Škofjeloških hribih....A ste mrbit ta dumač štamprle vidl. :cast1: :toast: ...tam pr 2. okrepčevalnic, kje blo pol kgorfull navkreber za jet...čist domač pristen s srcem narejen in podarjen kdor gaj hotu...od domačinov je bil...ste ga probal :cast1: ste se kdaj postavl u veselje čakajočega da spodbudi, da nekej da VAM, pa mignemo mem :oops: kot da ga ni :-(( nasledn let se že praša za kerga le se bi pa tam postavljal :roll: če pa vse mem švigne....
Pot je bila zelo dobro zacahnana, so pa eni nekej prestavli....jih mnde...sem se mal pogovarjal, pa sem čul tudi te nebodijihtreba novice... :(

Skratka HVALA LEPA za dobro organizacijo, FEST FAJNE REŠEVALCE GRS Škofja Loka, PROSTOVOLJNE fante pa punce, pa REŠEVALNO SLUŽBO..upam da niste meli kakšnega prvelikega dela.. :D

Se vidmo spet :laola tko pravjo eni k so/smo bli.... :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA