Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 skrb
Danes je na Brdu pri Kranju potekal 4.Triglav tek, ki se ga je udeležilo preko dva tisoč tekačev v 5 kategorijah : 21km , 10km, družinski tek, otroški tek, poslovni štafetni tek.
Odlično organizirana tekaška prireditev v idiličnem okolju posestva Brdo , ki se je vsako leto udeležijo tudi naši vrhunski športniki ( verjetno na zahtevo sponzorja), je na TF popolnoma prezrta . Nisem zasledil niti najave prireditve niti nobenega poročila oziroma komentarja.
Po mojem skromnem mnenju je to ena najlepših tekaških prireditev pri nas.
Danes je k vsej idiliki in superlativom pripomoglo tudi čudovito vreme . Bilo je kar malo kičasto.
Na 21km nas je teklo preko 300 tekačev , na 10km pa skoraj 900 ( 534 žensk!) .
Samo enkrat letno imamo tekači možnost teči znotraj ograjenega posestva , vse ostale dni pa krožimo ob žici na zunanji strani . Proga poteka po idiličnem parku , ob vodi , senci dreves , večinoma makadamskih cestah , kjer so se nekoč sprehajale kronane glave , v novejši zgodovini pa najrazličnejši predsedniki najpomembnejših in manj pomemnih držav sveta.
Lepšega tekaškega okolja si ne zanm predstavljati niti v sanjah . :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 matej712
Po mojem mnenju gre za enega bolje organiziranih tekov pri nas. Za vse je poskrbljeno za čisto 10-ko, edino glasba je bila občasno malo preglasna. Za okrepčilo po teku so bili na voljo 4 meniji iz lokalnih sestavin - 2 mesni in 2 vegetarijanski/veganski pociji. Ob lepem okolju, dobro založenih okrepčevalnicah, solidnem goody bag-u in nizki startnini me bodo zagotovo ševideli, sploh zato ker je to meni najbližji polmaraton.
Tudi mene je letos presenetila številna udeležba, objavo/vabilo smo pa na TF tudi videli - tukaj.
 TIC
Drugače odličen ambient za tek. Kar se pa tiče organizacije pa z moje strani ni za čistko desetko. Imam dve pripombi in sicer:
-Pri prijavi si moral vpisat številko majice, kar je super kajti potem bi tudi moral dobiti tisto velikost, ki jo pač želiš A kaj se zgodi prideš na dvig startnih številk in te vpraša kakšno bi velikost majice. Ne vem kaj ima to sploh za spaševat, če smo pa to že vpisali pri prijavi preko prijavnega obrazca. Majica bi že morala biti take velikosti v vrečki, kot si jo vpisal v prijavni obrazec.
Na prijavo pa tudi nisem prišel med zadnjimi-45min pred štartom družinskih tekov.
Majica je kar se tiče kvalite super, a kaj ko potem dobiš preveliko.
-V razpisu je bilo objavljeno, da bo podelitev nagrad za najboljše na poslovnem in družinskem teku ob 11.30. A na koncu ga prestavijo kar za dve uri na 13.30. Super!!!
Uporabniški avatar
 natasa
Zelo na kratko : super organizacija, super vreme, super trasa....na koncu pa še PB na 21 km....se strinjam ....že skoraj kičasto !!!

Se vidimo naslednje leto!
Uporabniški avatar
 spitzpark
Razočaran 2 x:
-Nad svojim tekom
-Varnostnik je moji spremljevalki, ki je imela koker španjela na povodcu prepovedal vstop na prireditev, tako da me je 4 ure čakala...
Ali kdo zamenja žensko majico...imam M, rabil bi S.
Uporabniški avatar
 milan
Tudi jaz zlo zadovoljen.
Prireditev je bila res na nivoju.
Edina pripomba. Fino bi bilo da bi na okrepčevalnicah pijačo tudi podajali.
Sploh če bo tekačev iz leta v leto več v kar ob taki organizaciji ne dvomim.
Uporabniški avatar
 natasa
milan napisal/-a:Edina pripomba. Fino bi bilo da bi na okrepčevalnicah pijačo tudi podajali.
Sploh če bo tekačev iz leta v leto več v kar ob taki organizaciji ne dvomim.

Meni so podali pijačo 3x 8)
 mrjauka1965
Čudovito vreme, odličen rezultat. Letos je bila trasa nekoliko spremenjena in povsem suha.
Ampak: ekstremno preglasna glasba. Res ne vem, čemu je treba idilično okolje prav onesnaževati s bistveno preglasno glasbo.
Menim, da bi bil glede na številčnost udeležencev in precej ozko traso 1. kilometra smiseln start po boksih in vsaj približno predvidenih časih (to velja za večino tekaških prireditev pri nas, kjer je večja udeležba).
Uporabniški avatar
 Jure Skraba
Prireditev je vsako leto bolje organizirana, vseeno pa mora organizator odpraviti še nekaj začetniških napak.

+ dostop in parkirišče
+ trasa - zanimiva, ker je zelo razgibana (višinsko in po podlagi)
+ goody bag

- pomanjkanje WC-jev - največja zamera - osebje me je napotilo do WCjev za velikim šotorom; 6 WCjev za 1500 tekmovalcev? Seriously? Res, da jih drugje niti nisem potem več iskal, ampak sem raje počakal v vrsti.
- zožitev proge takoj po startu
- zožitev proge na vodni postaji - postaje je IMHO bolje postaviti eno za drugo ali pa vsaj diagonalno zamaknjeno
- vodo bi lahko delili v kozarcih in ne v steklenicah - je lažje piti
- preglasna glasba (tudi tonsko bi se dalo še kaj narediti)
 tek42
Eden najlepših in najbolje organiziranih tekov. Letos je bilo tudi prizorišče precej boljše kot lani (lepo razporejeno, dovolj prostora, parkirni prostori v bližini, res je tudi vreme k temu pripomoglo). Ker pa je tek zelo množično obiskan in bo glede na odzive udeležba še naraščala, bi bilo potrebno nekaj urediti zaradi zoženja proge nekaj po startu npr. uvedba con pa tudi nekateri bi bili lahko bolj samokritični pri postavljanju v startno vrsto. Proga je bila idealna (zelo lepa narava, precej sence, nekoliko a ne preveč razgibana). Bila pa je proga verjetno nekoliko krajša vsaj na 21 km, saj je bil podaljšek drugega kroga dolg samo 800 - 900 m. Tudi kozarci za energijske napitke na poti so bili kvalitetni za držanje, mogoče pa bi res lahko vodo delili v kozarce in plastenke. Čistoča po cilju na okrepčevalnici je bila izjemna (nikjer nobenih kozarcev in olupkov po tleh (dovolj smetnjakov v bližini)). Zelo dobra je bila tudi hrana po teku, bogata darilna vrečka, normalna cena štartnine (upam, da v naslednjih letih ne bo skočila v nebo). Na ta tek se zagotovo še vrnem.
 spela*
Očitno se je samo meni zdela startnina visoka. pazite, gre za tek, za katerega ni bila potrebna nobena cestna zapora.

Drugih pripomb nimam, ker me (tudi zaradi visoke startnine) ni bilo na teku. ;)
 Cedron
ris9 napisal/-a:Preveč. Se strinjam s Špelo

No, tebi bi se povrnilo, ker bi si prislužil življenjsko zavarovanje za 100.000€ (?), Scott superge, 2 Craft majici,... :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA