Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Po lanskem Parizu (in poškodbah) sem malo opustil misel na še kakšen maraton pod magično mejo 3:00. Pozimi mi je prišla pod roke 'Velika tekaška knjiga', v kateri so me 'pritegnili' treningi za čas pod tremi urami. Glede na lansko pripravo za Pariz sem tekel manj hitrih tekov in več počasnih regeneracijskih in dolgih tekov. Malo sem še dodal 'znanje' od lani - saj v VTK ni nobenih fartlekov in podobnega. Poiskal in prebral sem si tudi kar precej na temo vizualizacije tekmovanja (o tem smo pisali v neki drugi temi). Poleg tega sem se izogibal stadionu (tartanu) in intervale odtekel kar na cesti (na Sorškem polju imajo kolesarji označeno 5km kronometer progo s 500m oznakami, kar je zadostovalo).
Testna teka na 10km in 21.1 se mi nista ravno posrečila. Desetko sem odtekel na omenjeni kronometer progi malo pod 4:00/km, pred polmaratonom (Gorica 1:25:40) se me je pa lotil prehlad in žal sem moral izpustiti cel teden treninga.
Danes je bilo vreme idealno, proga tudi. Okrog 25-30km sem imel nekaj krize, na katero sem se psihično pripravil in se nisem predal. Kakik 5km pred ciljem mi je bilo jasno, da bo šlo pod 3:00 saj se imel še kar nekaj moči in lovil tekmovalce pred sabo. Končal sem na 22. mestu generalno in 4. v kategoriji (kolajno sem zgrešil za borih 6 sekund).

Plani? Najprej se bom dobro spočil, potem bomo pa videli. :D
Na dolgo in široko sem se razpisal o tem lepem maratonu pa hočem dat Predogled pa mi zgine ura pisanja :twisted: :twisted: :twisted: :FO:
Ma goni se nekam kamor sonce ne posije :FO: Kolkokrat sem si že reku: Stisni ctrl+c :evil:
OK, zdej pa na kratko dokler sem še na volji:
Veni, vidi, vici :laola Po LJ 2013 in vmes 14 pretečenih maratonih končno spet padel PB.
Nedeljska kraška polovička je fajn segrela noge. Velikonočne dobrote so tudi zgleda pašale.
Vremenski pogoji v ponedeljek so bili idealni za tečt maraton: oblačno, na štartu 9°C, na cilju 13°C. Štart v Čedadu ob 9.30 na 135m n.m., cilj v Ogleju na 1m n.m. Trasa lahko rečem ravninska, saj je padec 3 promile zanemarljiv. Štanti z bananami, pomarančami, vodo, energijskimi napitki, čaji, .... vsakih 5km. Vmes na 2,5; 7,5; 12,5; ... špunjice. Gledalcev kar veliko, še posebej v Palmanovi in potem v Ogleju. :clap: :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA