Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#356224
Nočni tek Ljubljanica je eden mojih najljubših. Je pa tudi med najbolj deževnimi, saj je bilo le lani res lepo vreme. Vremenska napoved je tudi tokrat obljubljala dež. No ja, ni le deževalo, ampak je dobesedno ulivalo. 15 minut pred startom sem še vedno stala pred domači vrati in se ukvarjala s tem, ali si naj vsaj med ogrevanjem do starta (2 km) navlečem pelerino ali ne. Odločila sem se "za" in veselo zakorakala v globoke luže.
Tik pred startom sem uspela odvreči pelerino in - že je šlo zares. Običajno startam bolj v ospredju, tokrat sem bila med zadnjimi tekači na startu. Potem pa po lužah, mimo NIJZ, Male ulice na Komenskega, pa po Resljevi k Ljubljanici... Prav odlično mi je šlo, ... dokler se nisem na Mrtvaškem mostu sesula dobesedno v ribo, kot po aquaplanu... Pobirala sem se dobesedno pretresena, z žalostjo opazila ogromno luknjo na hlačah in preverjala, ali so vsi udi celi. Nadaljevala sem v spoštljivejšem tempu. Očitno me je padec pretresel, saj sem na cca petem km sfalila traso (in se pomotoma pridružila 21-kilometrašem s podaljšano traso) :lol: :lol: No, ja, sem pa pri teku vedno bolj uživala. Dobršen del poti sem potem tekla z odličnim tekačem na 21km, od sedmega do desetega km. Prav užitek je bilo imeti zajčka, redki gledalci so nas spodbujali. Zrak je bil kristalen in noge se se vrtele vedno hitreje. Da sem šla v prvem krogu narobe (in očitno 250 m preveč :mrgreen: ), sem ugotovila v drugem krogu, ko sva se s polmaratoncem ločila... on je šel levo ob Ljubljanici, jaz pa navzgor, mimo NUKa, obrat desno in proti cilju. 10.230 m sem pretekla v času 44.54minut. Še vedno je ulivalo....
Potem sem skozi mrzlo, vetrovno noč brzela domov, opravila toaleto kolen (na desnem bi lahko postavila tudi pozicijski šiv), in nato na podelitev. Nagrade so bile vrhunske. Hvala, Ljubljana, drugo let spet.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA