Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ero
#655
Danes sva bila s Pio v Krašnji in tja sta naju (poleg želje po teku in spoznavanju naših krajev seveda) pripeljali dve stvari: prireditelji teka ob Savi so se ustrašili vremenske napovedi in svoj tek prestavili z danes na prihodnjo sotobo, vremenarji pa so se malo ušteli pri svoji napovedi :)

In gotovo nama ni žal, da sva se odločila za Tek za krof. Ravno nasprotno! Oba sva navdušena nad prijaznostjo domačinov, nad odličnim vzdušjem in nad vsem dogajanjem ob teku ter tudi tekom samim.

Čeprav je pred startom kazalo malce drugače... Napis ob skici proge je na 8,5 km dolgi progi obljubljal 260 metrov višinske razlike. Za ogrevanje sva se sprehodila po prvem kilometru in vzpona kar ni bilo konec. To bo pa hudo, sva mislila.

In potem se je začelo zares. Na startu se nas je zbralo 51, mlajši med nami so bili namenjeni na 2 km progo. Naš starter je bila Jolanda Čeplak, ki je na koncu tudi podelila odličja.

Prvih 500 metrov skozi vas je bilo hitro za nami in potem se je začel pravi klanec po asfaltni cesti do prvega kilometra, kjer smo zavili na travnik in po njem navzdol skozi gozd nazaj v vas. Po dveh kilometrih so tekači na tej razdalji zavili v cilj, mi pa kar naprej in spet gor v že znani klanec. Le da smo tokrat grizli kolena po asfaltu v hrib še dlje. Proga se je nekako zravnala šele po 4,5 km in se kmalu nato prevesila v spust do cilja z rahlim vzponom na sedmem kilometru. V Krašnjo smo se vračali po gozdni cesti, le zadnjih 500 metrov na najbolj strmem delu spusta nam je bil namenjen asfalt.

Vtisi v cilju? Odlično, čeprav povprečna hitrost ni bila nič posebnega. Za najbolj strm kilometer sem celo porabil celih 8 minut. A nič zato, tek je bil pravi užitek in tudi vreme je zdržalo. Deležni smo bili tudi sonca in le malo po prihodu vseh tekačev v cilj je za kako minuto močno zapihalo in zadeževalo. A ob podelitvi je bilo že spet suho in prijetno.

Vse čestitke domačinom in organizatorju, ŠD Krašnja! Prihodnje leto se spet vidimo.

Za ilustracijo še dva grafa, najprej višinski profil in moja srčna frekvenca:
Slika
Polar je naštel 320 metrov vzpona, kar je malce več, kot je obljubljala skica proge.

In še višinski profil, ki ga je izmerila Pia s Suuntom:
Slika
Krivulja je enaka, le da Suunto pravi, da je bilo vzpona 299 m, spusta pa 273. V vsakem primeru - klanec je bil dolg :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA