Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#365223
Zdravo,

sam sem se letos udeležil 28km razdalje tega teka. Proga, ki se vzpne na tri vrhove, je zelo razgibana, raznolika, podlaga in zahtevnost se vseskozi menja, enako se izmenjujejo vzponi in spusti, skratka res prava trail proga. Upam, da se prireditev na dolgi rok 'obdrži', zaenkrat kaže tako. Organizacija je bila odlična, enako tudi okrepčevalnice z vsem prijaznim podpornim osebjem. Za tekače je bilo od štarta do cilja dobro poskrbljeno. Vreme je bilo letos bolj mokro, pač 'normalno' za novembrski čas. V takem vremenu je bilo gibajočim tekačem na progi precej prijetneje kot osebju na okrepčevalnicah. Dež jih je v vseh teh urah, ko so bodrili in stregli tekače, verjetno kar dobro 'navlažil' in namrazil, zato še enkrat hvala vsem.

Proga je bila dobro označena, sam sem sicer enkrat zašel na spustu kmalu po vrhu Sabotina, ko sem premalo pozoren spregledal precej oster zavoj v levo. Kot sem izvedel kasneje, je tisti zavoj naredi 'šalo' še kar nekaj tekačem.

Dotaknil pa bi se dela proge približno 300m preden prečkaš reko Sočo z raftom. Tam je nekaj tekačev nehote ali hote zašlo in so odvili levo po klancu navzgor (v smeri, kot smo tekli po štartu), namesto da bi nadaljevali naprej ob reki do raftov. Tudi sam sem bil tam malo v dilemi, oznake so bile v obe smeri, bolj prav se mi je zdelo nadaljevati ob reki, izkazalo se je za pravilno. Tu bi bilo smiselno posebej označiti smer do raftov, mogoče kar s sliko rafta.

Tisti, ki so odvili po klancu navzgor in niso nekje obrnili nazaj v pravo smer, ampak so prečili reko kar čez most namesto z raftom, so si lahko kar nekaj skrajšali progo, tako po razdalji, kot tudi po času. Ni usodno, vsekakor pa ni v duhu fair play-a do drugih sotekačev. Predlagam, da organizator doda kontrolno točko 'raft'. Sicer je bila tam že letos okrepčevalnica, kjer so nas prijazno opomnili 'malo pojejte in popijte, preden greste čez', nasvet smo upoštevali, številk pa verjetno ni nobeden kontroliral.

Celotno prireditev bi ne glede na gornjo pripombo ocenil s čisto petico. Spada med teke, ki jih v prihodnjih letih nameravam še večkrat obiskati, če bo le prilika.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA