Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Za danes sem imel tako ali tako namen teči kakšnih 10 km pogovornega teka za trening, a naju je skupaj z boljšo polovico zvabilo lepo vreme in odšla sva na Brdo, kjer je bil na programu duatlon in 3. poletni medicinski tek. Prijavil sem se, da ugotovim, koliko posledic od Radencev je še ostalo in tek okoli Brda je res za "dušo privezat" ali da "pika ne poči".
:shock: :D
Forumcev nas je bilo kar lepa druščina, udeležba na teku in duatlonu pa ni bila množična, kar vzbuja začudenje, saj bi prav medicinsko osebje moralo skrbeti tudi za svoje zdravje, ne samo za naše. Verjetno je bila skušnjava zaradi lepega vremena in tudi zaradi vročine večja, ker je vse vabilo v hladno senco.
8) :)
Vendar je tudi okoli Brda dovolj sence, čeprav je na nekaterih mestih pripekalo kot v Radencih. Tek in duatlon sta bila dobro organizirana, napitkov dovolj, med njimi tudi hmeljev sok, ki so ga nekateri označili za drugo klaso in so ga pili samo zato, ker pač boljšega ni bilo.
:o :wink:
Posebno pozornost in pohvalo zaslužijo duatlonci, tudi forumci in forumka, ki so prejeli kar nekaj odličij in pokal. Izmed tekačev smo skoraj vsi dobili medalje za prva tri mesta v svojih kategorijah, nekateri celo po dve, za skupno in posamično uvrstitev.
:D :D
Moj tek je bil bolj zadržan, nisem se hotel preveč gnati, nekaj časa sem hotel zasledovati Carmen, pa je tekla kot puščica in niti rdeče pike na njenem hrbtu nisem več videl. Novi copati so se dobro obnesli, samozavest se počasi vrača, tudi druščina forumcev z navijanjem ob pravem času je pravi balzam in poživilo za dušo. Tek sem vzel bolj za trening, zato me je vseeno presenetila bronasta kolajna, ki je posledica slabe udeležbe v moji kategoriji.
:shock: :shock:
Skratka vsi zadovoljni, na koncu golaž in analiza pod kozolcem, dobro razpoloženje in lepo preživeta sobota. Na poti domov sva se ustavila še na sladoledu in zmazala precejšnjo število kepic.
:D :D
V meni pa se že snuje skrita namera za obisk malega maratona na Dan državnosti v Celju.
:evil: :evil:
Uporabniški avatar
 tekačica
Živjo!
Tudi jaz sem se udeležila današnjega teka in vas končno vidla-forumovce.Samo mal je bil problem ker čist čist nobenga nisem poznala, kar teko pa tudi ne moreš zraven uskočit. Ja, pa še nekaj me zanima,kje ste dobili tako lepe drese???
No, meni se pa tek ni zdel ravno najbolj preprost, ker je bilo precej vroče in na progi malo premalo vode, no ja pa tudi meni manjka še kakšno leto, saj mislim, da sem bila najmlajša od vseh tekmovalcev, in hkrati tudi edina v svoji kategoriji.
Uporabniški avatar
 Matej
To je bila moja šele druga udeležba na kakšni prireditvi, ki sem se je udeležil tako lani kot tudi letos. Ponovitve so fajn, saj tako najbolje spremljaš svoj dolgoročni napredek. In ker mi je Sežana pokazala, da tega sploh ni, ampak, da sem od lani prej nazadoval, sem bil danes kar malo zaskrbljen.

Forumovcev je bilo res lepo število, vseh sem se res razveselil, ampak še posebej pa Fotrove žene, ki nama je pomagala krotiti naše ščinkavce.

Najprej je bil tek na 10km, tako da smo duatlonci med ogrevanjem nestrpno pričakovali, kdo se bo prvi pripodil izza ovinka. Seveda nismo bili razočarani, Aleš je bil tretji, kmalu za njim pa Lojze in nato še ostali. Aleš bi šel še hitreje, ampak je vedel, da bo analiza ob Unionu, pa se mu ni tako mudilo.

Nato smo štartali še duatlonci. Tekaška proga se je vila znotraj kompleksa Brdo in je res prekrasna, ampak kaj ko sem pri 175 pulza bolj malo užival v naravnih lepotah. Nato kolo, dva kroga po makadamu. Pesek je res težaven. Pri majhnih hitrostih se kar pogrezaš vanj, pri večjih pa zaplavaš in zaplešeš, tako da sem bil parkrat na robu padca. Ampak je bilo v redu, sem v glavnem samo prehiteval in še potrdil dejstvo, da sem na kolesu, kljub minimalnemu treningu boljši kot v teku. In na koncu še klasika: prehod nazaj v tek, ki nikakor ne gre. Za isto pot sem potreboval več kot 3 minute več.

No na koncu le veselje. Lanskoletni rezultat sem premagal skoraj za 4 minute. To, da sem bil skupno 6. in 2. v kategoriji, pa itak ni odvisno od mene, ampak od konkurence.

Analiza seveda uspela. Super družba in Union pivo (ni me sram priznati)

P.S.:Fotr, tudi mene ima, da si konec junija pobliže ogledam Celje
Uporabniški avatar
 ales
Čudn dan je za menoj. Zjutraj sem vstal že mal pred četrto, dirkal v Ljubljano, domov, ob osmih že v Svilanitu, tik pred zdajci na štartu teka na Brdo.

Ne, ne, ne iščem izgovorov, sam sebi pojasnjujem zakaj sem tekel skoraj pol minute počasneje kot imam najboljši čas na krogu okoli Brda. No ja, mogoče je bila malo kriva tudi moja letošnja nevajenost vročine.

Na štartu primerno malo tekmovalcev; si sploh ne predstavljam kako je bilo prejšnji teden, ko jih je štartalo 25 krat toliko..

Pa finega "zajčka" smo imeli tokrat, le da je na petem kilometru bil skoraj natanko en kilometer spredaj.

Po teku sem spil enormne količine vode, isostara, pivo pa še čaka analizo Speed maratona na Tirolskem.

Prvič sem v živo videl Mateja na duatlonu-bravo!

Po teku sva se z Lojzetom mal na prigovarjanje organizatorja udeležila zanimive predstavitve nordijske hoje in ene "masajske" obutve. Izjava dneva je pa bila: Kdaj bomo belci ujeli afričane v teku? Ko bodo tudi njihovi otroci že kot majhni začeli uporabljati "našo" obutev...

Drugače pa-luštno tekaško dopoldne!

p.s. Če se prav spomnim, nismo še nobenega novega člana obgrizli, torej je strah ob prvem obisku čisto odveč. Tekačica, ob naslednji priložnosti zato le pocukaj prvega forumovca za rokav in ti bo razložil kako do dresov, in še kaj...
Uporabniški avatar
 lojzeP
Meni je bilo danes prav fino na "domačem" terenu. Tekma je bila tista prava, športna - vsakdo je vedel, kako in kaj. :D

Razmere za tek ne najboljše, a nas to ni ovirali, da ne bi z odliko opravili s progo 8) .
Organizacija zelo dobra - izkušnje pač.

Zasedba TF polnoštevilna - večina z obeski :clap:

Duatlon si nekateri zamislijo po svoje, tako, da prikolesarijo iz LJ, odtečejo 10 km, in se s kolesom vrnejo v LJ; Nina - res si neverjetna - boš mlajšim še idol postala :wink:

Mateja ( duatlon ) in Carmen ( tek ) smo nekako skoordinirali, da sta lahko zelo uspešno oddelala vsak svojo distanco - otroci so bili stalno v varnih rokah. Aleš je opravičil prednost domačega terena, in suvereno osvojil 3. mesto generalno. Posebno mesto bi si zaslužila O-ja v duatlonu. Večino proge je namreč vodil Mirč, na koncu smo vsi držali pesti in glasno navijali za Tanjo, v cilj pa sta pritekla skupaj - mislim - prava "špilferderberja". :oops: :wink:
"Roker" Fotr je odlično opravil z zahtevnimi razmerami, in je več kot dobro na poti povrnitve stare forme, Ero se je pa itaq prišel sprehajat v naše konce ( mislim, a je 10 km sploh kak tek :?: :?: extremnodolgoprogaši PRESS).

Hidracija zelo uspešna ( škoda, ker niso imeli piva - bilo je le"pivo" :twisted: ), golaža je bilo tudi za repete, predavanja o nordijski hoji sva se udeležila le z Alešem ( obzirni pač ) - niti ni bilo tako slabo.

Prijetna prireditev, katere se bom z velikim veseljem udeležil tudi naslednje leto :D
 Ninocka
Spet en lušten tek! Res sem se razveselila Fotra in njegove še boljše polovice...No, se mislila, da sta prišla samo navijat---a glej, kmalu Fotr že problečen v TF-tekaško uniformo. :P :shock: :D

Udležencev je bilo bolj malo, dober napovedovalec prireditve, medicinske sestre razporejene na vsaka 2, 5 km ob progi :shock: :D , zdravniki pa so tekli :D.
Prvič sem na teku dobila majčko velikosti S, ki mi je sicer tudi prevelika, a je v primerjavi z ostalimi L in XXXL vrečami, celo nosljiva. Točka za organizatorje.
Predlagala pa bi, da bi okrepčevalnico postavili malo prej in ne na zadnji tretjini proge, posebno na tako peklenski dan kot je bil današnji.
Bravo vsem udležencem predvsem duatlona! Žal nisem mogla počakati na vaš prihod na cilj in analizo.

Tekačica, naslednjič pa le bolj pogumno (skoraj ne morem verjeti, da se nisva srečali, ker sem pozdravila skoraj vsako sotekačico)
Uporabniški avatar
 ero
hoj, res lepo, prijetno in vroče tekaško / duatlonsko dopoldne. vsa čast duatloncem, ki so se dva kroga trudili po makadamu okoli Brda! TFjevcev nas je bilo verjetno več kot desetina vseh udeležencev in kar nekaj medalj in pokalov ste osvojili - bravo!

Nina, svojo medaljo dobiš v petek, OK?

v galerijo sem zložil nekaj 'tehničnih' slik - [url=http://www.tekaskiforum.net/galerija/thumbnails.php?album=488]proga in profili na razne načine ...

Slika
[/url]
 Lučko
:shock: :lol: ...saj ste skor vsi medalje dobil... :shock: 8)
ČESTITKE, ČESTITKE, ČESTITKE... :cast: :cast: :cast:...
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja tudi iz moje strani čestitke za vse dosežene rezultate in seveda medalje, ki ste jih ponesli domov.Kmalu bo moral Tekaški forum nabaviti kakšen kombi, da bo zvozil domov vse osvojene kolajne :lol: :wink: .
ČAO!
Uporabniški avatar
 Junc
Lep tek. Mi je bilo veliko bolj všeč kot pa na županovem teku, vendar pa vroče kot hudič. Glede na vročino pa sonce pa sem tekel okrog svojega časa.
Najbolj me je razveselila Ninocka, ki je rekla kako je lep dan in kako ti sonce daje energijo. Hja, zadevo je potrebno pogledat z druge prespektive (prej sem "bentil" vročino) pa gre kar bolje. Thanx!

No, medaljo pa sem tud dobil :P (glede na to da sem začel laufat prvič marca pa da mam od pred pol leta -20kg sem zelo zadovoljen).
Moj cilj: en mali maraton na jesen 8)
Uporabniški avatar
 tekačica
Ninocka napisal/-a:Prvič sem na teku dobila majčko velikosti S, ki mi je sicer tudi prevelika, a je v primerjavi z ostalimi L in XXXL vrečami, celo nosljiva. Točka za organizatorje.

Predlagala pa bi, da bi okrepčevalnico postavili malo prej in ne na zadnji tretjini proge, posebno na tako peklenski dan kot je bil današnji.
Bravo vsem udležencem predvsem duatlona! Žal nisem mogla počakati na vaš prihod na cilj in analizo.

Tekačica, naslednjič pa le bolj pogumno (skoraj ne morem verjeti, da se nisva srečali, ker sem pozdravila skoraj vsako sotekačico)

Živjo!
Tudi jaz bi bila vesela če bi obstajala še kakšna manjša majčka za bolj majhne primerke (kot sem naprimer jaz). No, ampak spreglejmo organizatorjem to malenkost, ker verjetno niso pričakovali na teku nepolnoletnih udeležencev. Bom zrastla tolk, da mi bo majčka prov :wink: .

Ninocka :!:
Sva se srečali, si tekla mimo mene in znak :TF) je prav hitro izginjal pred mojimi očmi. :roll:
Mislim, pa da si me še celo slikala, ko sem pritekla v cilj (številka 120) :D , mal poglej fotografije če sem kje gor, pa se me boš mogoče spovnila 8)
Uporabniški avatar
 Junc
Zelo so mivšeč dresi tekaški forum. Se jih da kje dobit še?
Uporabniški avatar
 TANJAO
Dragi moji gorenjski navijači- a ste vidli po rezultatu- fotofiniš je pokazal, da sem ga za vršiček prsi prehitela, kao, hahaha.
S Tinijem smo se še nekaj časa zadržali v vaši brunarici- tako da sva spoznala vse skrite kotičke va še prelepe Gorenjske. Upam da se vam bova kdaj pridružila, me zanima kako izgleda šoder še pod podplati!!
Duatlon je bil najin prvi ampak ne zadnji!!!
Hvala za družbo pod kozolcem ob pivu- se vidi da ni več Keber glavni!!
Gospodinja iz Šiške!
V nedeljo sva osvojila Krvavac na kolesu od doma 86,7 KM skoraj 14oo višincev- s hidracijo na Ambrožu pa sva bila skoraj na poti toliko časa kot ...Ironmani! Na plaži in na celemu Krvavcu vse zaprto.. nič pive sploh!
Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA