Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#727
Hoj in lep pozdrav vsem! Ste že zbrali vtise po današnjem teku?

Najprej bi se rad v imenu Poletove ekipe zahvalil vsem, ki ste nam to sezono stali ob strani, nas vodili in vzpodbujali - hvala :!:

Takoj nato pa iskrene čestitke vsem, ki ste danes pretekli maratonsko progo. Bravo Poletovca Saša in Jože, bravo forumovci Mojca, Miro, Matevž, Milan, ... Če sem koga preskočil, se globoko opravičujem in naj me takoj popravi :)
Uporabniški avatar
 bojanu
#729
Še moje čestitke vsem nastopajočim in organizatorjem za lepo speljano prireditev, še posebej pa vsem Poletovkam in Poletovcem ter forumovcem za lepe dosežke :D
Z ženo sva se odločila za tempo 6 min/km na 21 km in se tega lepo držala. V zadnji tretjini sva še malce pospešila in brez težav prispela v cilj, tako da sva zadovoljna z dosežkom.

PS slikce so z včerajšnjega predogleda, testeninke in hidracije po maratonu, saj za drugo ni bilo priložnosti :( Sem pa dodal še nekaj slikc od kolegice s starta na 7 km. Druga, članica najine trojke, pa je tudi zbrala nekaj slik v album
Nazadnje spremenil bojanu, dne 27 Okt 2003, 21:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 matjaz
#730
:D :D :D hoj vsem cestitke, sasa je tudi zelo zadovoljna ker je odtekla svoj prvi maraton, vendar pa zadaj ze razmislja da bo naslednjo sezono dala bolj poudarek trenigom hitrosti, kot pravi, je zdaj njen cilj da bi malo hitreje tekla, ker je zdaj dajala prednost vzdrzljivosti. lep pozdrav vsem
sasa in matjaz. :D :D :D
 dragons
#731
Bravo vsem forumovcem(Poletovcem), organizatorju in navijačem ob progi.Vseh 14 dni pred tekmo sem bil v dilemi (bolečine v kolenu) ali se udeležiti maratona ali ne .Matevževa izjava ,da bo " po maratonu čas za nabiranje kilogramov" me je prepričala v udeležbo.Ker je bil to moj prvi maraton upoštevajoč bolečine v kolenu sem si zadal cilj celo progo preteči in čas pod 4 urami ter brez merjenj kilometerskih časov , da ne bi vplival na tempo teka . Vreme moram reči , da mi je kar ustrezalo.Prvih 21 km sem pretekel (1.51) nekako z ročno zavoro saj sem imel strah pred zadnjo četrtino, ki mi je na nekaterih treningih povzročal težave.Vendar moram priznati, da je bil to ključ do uspeha.Na progi sem pojedel 5 gelov (9,16,22,29 in 37km)vmes pa izotonik in banano.
Zastavljeni cilj pred tekom so bili izpolnjeni : čas pod 4 urami in vsa proga pretečena .Že dolgo časa nisem bil nabit s toliko adrenalina kot v trenutku ko sem prečkal ciljno črto.
Vprašanje ali se vidimo drugo leto na 42 km.Morda! Vendar takega zadovoljstva ne bo nikoli več ker ne bo več prvi.

Lep pozdrav!
Dragons
Uporabniški avatar
 ero
#732
spodnje vrstice dodajam v imenu Krunoslava Boroveca, organizatorja Varaždinskega polmaratona in včerajšnjega udeleženca teka na 21 km:

Hi Ero,

i ove godine smo lijepo trčali na 8. ljubljanskom maratonu. Koliko treniram, zadovoljan sam i vremenom netto 1:46:57. Atmosfera po hladnom vremenu super, svaku godinu sve više trkača, organizacija i sve 5, ali imam jednu primjedbu. Pisalo je garderoba i tuširanje na bazenu Tivoli, a kad tamo oni pojma nemaju o tome. Pokažem im ispis sa web stranice i dalje se čude i TRAŽE 600 SIT po glavi za tuširanje, zovu šefa, ali priča je ista.

A i sam znaš da nakon trčanja po ovom hladnom vremenu najbolji lijek je topli tuš ili bilo kakav da opereš znoj ( kultura sportskog života). Mi smo se još trebali voziti 200 km do doma.

Ako nekaj ne piše,ok, ali ako piše nije u redu da ti netko to naplačuje. Mislim da se slažeš.

Doma nemam adresu Vaše web strane, pa šaljem tebi, možeš ubaciti gore.

Mi dolazimo učiti od boljih organizatora, da vidimo koje nam još stvari fale za idući put, ali napišemo ona kaj osiguramo.

Hvala i pozdrav
Krunoslav Borovec, tajnik T.K. Marathon 95 Varaždin - Hrvatska
Uporabniški avatar
 Matevz
#733
Najprej, čestitke vsem skupaj, ki ste se včeraj matrali.

Jaz nisem preveč zadovoljen z rezultatom, še manj pa z današnjimi bolečinami. Boli me vse od pasu navzdol: stegna, kolki, meča. podplati...) Tako hudo ni bilo pa še po nobenem maratonu do sedaj. Moja hitrost danes tudi ob največjem "šprintanju" ne preseže 1 km/h.:o

Sicer sem pa vedel, da bo tako. :)

Včeraj sem začel malo prehitro (10km - 41.30) ampak ne preveč. Potem so me pa že na 15km začeli malo prijemati krči, pa kolki in stegna so bolela tako kot ponavadi pri 30km (le koleno je dalo mir) tako da sem moral kar precej popustiti tempo in sem 21 pretekel v 1:31 potem pa naprej cca 5min/km ob precej hudih bolečinah tja do 25km, potem pa izgleda, da sem se dovolj spočil, da sem naprej tekel z manj bolečinami (še vedno 5min/km) do cilja. Skupaj 3:18 - 10-15 min slabše od pričakovanega časa.

Vreme je bilo pa ubijalsko. Jaz cel tek nisem čutil prstov na nogah - so mi čisto otrpnili od mraza. Pričakoval sem, da se bo bolj ogrelo, ko se bo pokazalo sonce, pa ni bilo kaj dosti od tega. Tako da je lahko mraz eden izmed razlogov za relativno slab čas, ali pa vsaj dober izgovor :D

No, ampak na koncu sem tako kot vedno zelo zadovoljen, da sem pretekel še en maratron, kar prav gotovo ni mala malica. Sedaj pa mi pripada zaslužen mesec izležavanja (kakšen trening bom že naredil vmes, predvsem kolo v kleti na trenažerju in plavanje), 1 decembra pa štart v novo sezono. Po izkušnjah je najbolje začeti s pripravami začetek decembra in je človek potem za božič in novo leto še/že tako zagnan, da se laže odpove vsem prazničnim radostim v obliki hrane in pijače.
:D
 mojA
#734
Najprej čestitke vsem - lepo je bilo teči z vami.
Občutki: včeraj so se mi izpolnile sanje iz otroštva. Tek je bil prečudovit. Moj prvi maraton prav gotovo ni zadnji.Z možem sva se zmenila, da teceva skupaj, cilj: preteči maraton, pod 4 ure. Nobenih težav nisem imela, nobenih bolečin, nobene krize, drugi pot sem si pri polni zavesti govorila: no sedaj pa tečeš pravi maraton in nasmeh sem imela do ušes. Navijači so bili božanski, najraje bi vsakemu od njih dala roko in se jim zahvalila. Čakala sem krizo, sivi zid, pa nič. Tabla 41 km: prevalilo me je občutje prave sreče in navdušenja, v grlu me je začelo dušiti, šlo mi je na jok. Vzhičenost! Fricu rečem, učivaj še teh par 100 metrov, žal ni užival, prekleto je trpel zadnji krog, zadnje treninge mu je namreč preprečila viroza, tako, da se je v zadnjem trenutku odločil, da bo le šel na 42.Skozi zobe je iztisnil: matram se kot Kristus! Še 196 mt: hvala bogu za ušesa, imela bi zobe okoli glave. Z možičkom sva se prijela za roke in zmagoslavno pritekla skozi cilj: Bilo je enkratno, fascinantno...jaz- sigurno drugo leto, želja je vsaj 2 maratona. Fric bo pa mogoče kdaj kaj sam napisal.
Čas: 3.58.00 - Drugo leto vsaj 10 minut prej. In ne nazadnje: hvala celotni ekipi Poleta, uredništvu, duhovnim vodjem, brez njihovega lanskoletnega članka, Pretecite maraton - moje sanje nebi bile izsanjane, hvala Benotu za program, za vso pomoč, vem, če bi se ga striktno drjžala in malo manjkrat izpustila intervale, bi bila tudi hitrejša. Drugo leto bom. Pa srečno vsem skupaj !! :D
Uporabniški avatar
 miro
#736
Ravno sedaj sem se vrnil od zdravnika. Ksreči imam "nategnjene" samo zunanje kolenske vezi.
Poškodbo sem staknil tik pred štartom , ko sem preskakoval varovalno ograjo sem se z desno nogo zataknil za rob in lepo padel. K sreči sem mojster Juda tako , da sem napravil dvojni padec, samo "zahaklana " noga je malo kasneje priletela na tla. Do štarta je bilo še pet sekund , zato sem se pobral še enkrat skočil čez ogrjo in štartal z ostalimi v skupini za 21 km.
Seveda me je celo pot koleno opozarjalo , da ni dobro , vendar sem vztrajal kakih 22 km , potem pa sem se odločil , da odstopim , zato tudi nisem med uvrščenimi.
Napisati pa moram , da sem resnično zavidal vskemu ki je po maratonu pritekel v cilj.
Imam pa novo življensko izkušnjo , ki pravi - kar je tudi večkrat napisano-
samo nespameten tekač poiskuša pretrenirati poškodbo.
Ponosen sem na to , da je razum premagal mojo trmo , ter sem se po malo več kot polovici preiskušnje odločil da odstopim.
Vendar pa bom na žalost moral kar nekaj časa počivati -prisilno.
Ne vem še kako bom zaključil akcijo Slovenija teče...
Naj na koncu še jaz čestitam vsem tekačem ne glede na to katero razdaljo so pretekli- iskrene čestitke!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 MihaPR
#737
zivjo,

vidim, da se tukaj bolj pol in cel maratonci, sam pa sem pretekel rekreativni tek, saj celo poletje zaradi potovanja nisem treniral popolnoma nič. tako ostaja cilj, da vsaj na 9. ljubljanskem maratonu, ce ne prej, pretecem 21 km pod 2 uri

lp,miha
Uporabniški avatar
 ero
#738
hoj in bravo!

MihaPR napisal/-a:tako ostaja cilj, da vsaj na 9. ljubljanskem maratonu, ce ne prej, pretecem 21 km pod 2 uri


za polmaraton bo pa že prej precej priložnosti. prva je že 16. 11. v Zagrebu :) . podrobnosti bom objavil pri najavah, ko jih izvem...
Uporabniški avatar
 ero
#739
miro napisal/-a:Vendar pa bom na žalost moral kar nekaj časa počivati -prisilno.
Ne vem še kako bom zaključil akcijo Slovenija teče...


Žal mi je! ko sva se srečala, si jo še dobro mahal :)

Kako dolgo pa moraš počivati? do Izole sta še dva tedna...
Uporabniški avatar
 ero
#740
Kruno napisal/-a:... ali imam jednu primjedbu. Pisalo je garderoba i tuširanje na bazenu Tivoli, a kad tamo oni pojma nemaju o tome. Pokažem im ispis sa web stranice i dalje se čude i TRAŽE 600 SIT po glavi za tuširanje, zovu šefa, ali priča je ista.


Dogajanje okoli garderobe sem preveril na Timingu in izvedel sem, da so od Zavoda Tivoli dobili pismeno potrdilo o možnosti uporabe garderob in tušev na dan maratona. Tekač naj bi le pokazal startno številko in s tem imel dostop do tušev. Organizator na bazenu svojih ljudi ni imel, ker je za to (načeloma) čisto dovolj delavec na recepciji bazena.

Očitno je uprava bazena pozabila sporočiti svojim delavcem, da omogočijo vstop udeležencem maratona :cry: Velika črna pika gre torej Zavodu Tivoli :!:
 snela
#742
Prvo bravo vsem, ki so sploh izbrali taksno aktivnost :wink:
Drugo bravo vsem, ki se premagali SEBE na taksen (cilj) ali drugacen nacin (odstop zaradi poskodbe ipd) :)
Kot tretje pa moram rect, da je matevzevo in moje dozivetje enako, kar se tice bolecin :)
Sem pa prisel na cilj 10 min prezgodaj (polmaraton), ker so km oznake na PST-ju krajse kot pise na oznakah. Zato sem tekel 5:30 namesto 6:00 :D
Uporabniški avatar
 ero
#743
Bravo snela! Tisto matematiko o tablah na PST mi boš moral pa enkrat narisati in počasi razložiti :) Kdaj gremo v akcijo s kolesi in spreji, da izmerimo in označimo PST?

Matevž in snela, pravita, da vaju je zeblo? Jaz sem pa vso nedeljo razlagal, da je bilo vreme idealno. No, kako stopinjico topleje bi lahko bilo in sonček bi se lahko prej pokazal a ... Mene res ni zeblo, tudi na startu ne. Res, da sem volnene rokavice obdržal vse do cilja a prsti na nogah (in vse ostalo) me niso prav nič spominjali, da tečemo pri treh stopinjah Celzija.

Ko sem že pri temperaturi - je kdo preveril, koliko stopinj je res bilo?
Uporabniški avatar
 Matevz
#744
Ko sem prihajal na štart je na TR2 pisalo +0 in mislim, da je tako ostalo dokler ni posijalo sonce, potem je bilo pa po mojem kakšnih 4-5C, v senci pa nekaj manj. Mene je še posebej zeblo na kolesarski poti pri ZOO.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA