- 14 Mar 2026, 14:42
Ker sem lani 'začutil', da mi ta tek (97% hoje) odgovarja, me je letos spet neslo tja. Ne prevelika oddaljenost, znosna štartnina in povratek s kabinsko žičnico, ter seveda strmina, kot se spodobi - to je pravi naslov za akcijo. Tekma se začne ob prvem mraku pri spodnji postaji žičnice. Žal je bil včeraj pretopel dan, sneg je bil posebno na štartu sipek, ki se je pod nogami močno mlel. Čevlji (z obveznimi derezicami) so se udirali do gležnjev ali čez. Ta nadloga je popustila šele v zadnji tretjini proge, kjer sem iz popolnega ozadja lepo prehiteval mladce. Žal je bilo tega veselja prehitro konec, osvetljena cerkvica in živ žav v cilju sta prišla prehitro.
Čaj, rozine, keksi, ter preoblačenje in nekaj fotk, pa se že peljem po zraku nazaj na izhodišče. Letos podelitev in malica nista bila v šotoru ob štartu tekme, ampak v trbiški dvorani Palazetto dello sport, kjer je bilo bolj klavrno vzdušje, lahko predvajali kakšno prijetno glasbo, na velikem ekranu namesto sponzorjev (od katerih nismo imeli tekmovalci nič) bi bili lahko rezultati ali filmček lanskega dogajanja. Tudi v krožniku nič zanimivega, res ne vem, kako gresta skupaj pršut in lazanja. Podelitev je zamujala, zato nisem dočakal našega odličnega Luka Kovačiča, ki je bil absolutno drugi ampak sem prej odbrenčal domov. Sam sem po Valentinini formuli soliden
(dvakratni čas zmagovalca +dolžina proge), sicer pa zmagovalec v moji novi letošnji kategoriji.
Naslednja tekma je Murovica.
https://my.raceresult.com/375331/results#0_D2980C
Čaj, rozine, keksi, ter preoblačenje in nekaj fotk, pa se že peljem po zraku nazaj na izhodišče. Letos podelitev in malica nista bila v šotoru ob štartu tekme, ampak v trbiški dvorani Palazetto dello sport, kjer je bilo bolj klavrno vzdušje, lahko predvajali kakšno prijetno glasbo, na velikem ekranu namesto sponzorjev (od katerih nismo imeli tekmovalci nič) bi bili lahko rezultati ali filmček lanskega dogajanja. Tudi v krožniku nič zanimivega, res ne vem, kako gresta skupaj pršut in lazanja. Podelitev je zamujala, zato nisem dočakal našega odličnega Luka Kovačiča, ki je bil absolutno drugi ampak sem prej odbrenčal domov. Sam sem po Valentinini formuli soliden
Naslednja tekma je Murovica.
https://my.raceresult.com/375331/results#0_D2980C
Naj noge, glava in srce še dolgo, dolgo služijo za te!