Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Na teku v Radovljici se nas je zbralo bolj malo forumovcev: Tuareg, 2much4me, moja malenkost in pa Filipid v vlogi fotografa in vzpodbujevalca ob progi, pa verjetno še kdo, ki je bil brez razpoznavnega znaka TF-ja (tekačica,..).

Bilo je vroče 30+ (nič novega), tek po takli vročini je velik dosežek ne glede na razdaljo (tekli smo 4x2km), kaj šele preteči kakšen polmaraton (Celje) :cast:

Organizacija brez pripomb (teklo je tudi brezplačno pivo a žal prepočasi).
Startni znak je dal sam minister za šolstvo in šport :!: No kakšen je bil ta znak ne vem, ker ni bilo nič za slišat :)

Po opravljenih dvbeh krogih sem izgubil vse tekmovalne ambicije :lol: , edini cilj mi je bil še opraviti še dva kroga in priti do cilja :?

Še novica za hribovca: zmagovalec teka je bil Marjan Zupančič.

Sedaj pa naprej, danes imam start teka že ob 12 uri :shock: :shock:

ČAU ČAU

ps 2much4me: tisto o dveh mesecih teka je bil pa hec, kajne :roll:
Prav lepo smo se imeli včeraj v Radovljici. To je bil prvi bolj tekmovalni tek, ki sva se ga z ženo udeležila v življenju. Že vzdušje pred startom je bilo zelo tekmovalno, sonce je nabijalo, kot bi bilo opoldne, sopara je kar cvrla iz asfalta in zraka. Najprej so tekli otroci do 15 let 1krog (2km), kjer sva z ženo spodbujala sina Aljaža, ki je bil skrajno nezadovoljen, ker je tekel samo :roll: en krog, vendar mu je šlo kar dobro in se je uspešno kosal z dolgonogimi starejšimi fanti in deklicami.
Prva njegova izjava po prihodu v cilj je bila, da če bi šli še en krog, bi pa vse prehitel :lol: :laola . Potem smo startali mi, vročina še ni popuščala in že v prvem krogu sem spoznal, da tale preizkušnja ne bo lahko delo. Trasa teka pa je bila zanimiva. Najprej čez stari del mesta (pri nekem lokalu smo si krajšali pot kar med mizami), spust do žel.postaje in vzpon nazaj na glavno cesto, potem pa tek po par ulicah med visokimi bloki in ciljna ravnina, kjer so nas res glasno spodbujali domačini, gledalci in navijači.

Prireditev je bila zgledno organizirana, motilo me je samo pomanjkanje vode na edini okrepčevalnici. V tretjem krogu takoj po vzponu in v obdobju moje največje krize ni bilo niti enega kozarčka z vodo pripravljenega na okrepčevalnici, eden od prirediteljev se je sicer zelo trudil odpirati steklenice z vodo in jih zlivati v kozarce, vendar je bil očitno sam premalo, da bi zadovoljil naše potrebe...

Vsi smo srečno prišli v cilj, pogostitev in zaključna prireditev je bila zgledna, evropski poslanec nam je razlagal nekaj o delitvi Slovenije na regije, mažoretke so plesale, godba je igrala, s ledila je še razglasitev rezultatov in prireditev je bila zaključena.

Forumovcev je bilo na teku bolj malo, kot je že rekel Dule, najbolj aktiven med navijači in fotografi je bil filipid, za katerega sem imel med tekom občutek, da je povsod in da me stalno slika. Upam, da bo slike objavil na forumu, da boste videli tudi slikovni material z današnje prireditve... :roll:

PS: Dule, kaj si mislil tisto o dveh mesecih teka? Če prav mislim, je bil res hec. Tek resnično treniram šele dober mesec! :wink:

Prav lep poletni pozdrav od družine 2MUCH4ME!
Uporabniški avatar
 bigk
Tudi jaz sem se udeležil teka in sicer prvič. Organizacija je bila sicer vredu, vendar je imela 2 pomankljivosti; kot je bilo že omenjeno so imeli težave pri serviranju vode in težave pri prijavah. Samo ena oseba je sprejemala prijave.

Drugače pa bi naslednje leto prestavil tekmo vsaj za 1 uro naprej (19h), ker je bilo resnično prevroče. Sicer se to pri zmagovalcu ni opazilo (prehitel me je za vsaj 15 minut), ampak smo bili vsi ostali močno dehidrirani. Bil sem tudi presenečen nad tako majhno udeležbo.

Drugače pa je bilo vredu in se naslednje leto spet vidimo.

Ali mogoče kdo ve kje in kdaj bodo objavljeni rezultati? Na tem forumu?
Dule napisal/-a:Na teku v Radovljici se nas je zbralo bolj malo forumovcev: Tuareg, 2much4me, moja malenkost in pa Filipid v vlogi fotografa in vzpodbujevalca ob progi, pa verjetno še kdo, ki je bil brez razpoznavnega znaka TF-ja (tekačica,..).

Ja maš prav, tudi jaz sem se udeležila teka...samo edini za katerega se mi je zdelo da ga poznam (po opisu, ki mi ga je poslal) je bil filipid, vendar nisem bila prepričana da je to res on....(zdej sva prišla do zaključka, da sem gledala pravega)

Ja vroče je bilo...samo to vročino sem občutila šele po tretjem vzponu, ko mi je nekoliko popustila koncentracija...vendar se mi je tja do dreves, ki so bila v vrsti posajena na obeh straneh proge (med bloki), ponovno uspelo skoncentrirati in dati v cilni ravnini vse od sebe :D
Edina pomankljivost, ki me je nekoliko zmotila je bilo merjenje časa. Pogrešala sem veliko uro, z velikimi zelenimi številkami v cilju, tako da svojega časa še zdaj ne vem (svojo štoparico sem od samega navdušenja da sem v cilju seveda pozabila ustaviti (ustavila sem šele jo malo pred podelitvijo)...voda...ja dalo se je zdržati tudi brez (to je bilo podobno mojim treningom-vročina, brez vode...)
Uporabniški avatar
 Filipid
bigk napisal/-a:Ali mogoče kdo ve kje in kdaj bodo objavljeni rezultati? Na tem forumu?

Glede nato, da si doma iz Radovljice, jih boš skoraj zagotovo dobil v občinskem časopisu, lahko pa da bodo v petek ali naslednji torek v Gorenjskem glasu. Čim jih dobim pod roke, jih bom objavil tudi na forumu.

Vidim, da se ste že vse napisali ostali. Če ne bi bilo Tekaškega foruma, me včeraj najbrž ne bi bilo v Radovljico, ker me še preveč noga matra. Tako sem si pa rekel, grem malo navijat za naše borce in malo poslikat in da kakšno rečemo po tekaško :wink: . Bilo je kar nekaj forumovcev, če bi prišel večji del ženskega foruma, bi skoraj gotovo pobrali precej pokalov. Tudi tistega ta velikega za absolutno zmago. Res škoda za NatašoP, da je ni bilo, pa TanjeO.... Je pa res, da je vročina včeraj kar nekaj tekačev odvrnila od nastopa, čeprav so prišli na tekmo. Kljub temu smo forumovci pobrali dve prvi mesti in sicer pri moških Peter Pajk (PeterP) in pri dekletih naša bodoča zvezda (tekačica). Bravo :clap:. Tudi jaz sem bil presenečen nad tako skromno udeležbo. Drugače kar se tiče organizacije je kar klapalo, le občinskega kozla (piva) je kmalu zmanjkalo. Po teku so se lahko tekači brezplačno okrepčali z napitki in kasneje še z juho. Gorenjka je vsakemu dala za spomin eno malo čokoladco :evil: . Tukaj se Gorenjka zasluži kritike. Vsak bi lahko dobil 100 g čokolado, glede na to koliko čokolade pridelajo in na tako malo število tekačev. Praznik pa ne bi bil brez gospode, tako so se proslave udeležili: minister Zver (pozabil doma piščalko za dajanje znaka za start teka), Jelko Kacin, Boštjan Sajovic, pa občinska smetana. Tempo proslave pa je diktirala Leška godba. To je to.

Slike.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Bravo Tekačica. :laola
Odlično si zastopala Tekaški forum in našo Krajevno Skupnost. :D :D
Čestitke tudi vsem ostalim TF udeležencem. :cast1::cast1::cast1:
Uporabniški avatar
 Filipid
Vlajko napisal/-a:Bravo Tekačica. :laola
Odlično si zastopala Tekaški forum in našo Krajevno Skupnost. :D :D

Pa bo od tega kaj imela :wink: :?:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Filipid napisal/-a:....Pa bo od tega kaj imela :wink: :?:....

Še nekaj dodatnih ZS od sokrajana. :wink:
Uporabniški avatar
 tekačica
Živjo Filipid in Vlajko
Se lahko še jaz vmešam v vajino debato, pa vajo vprašam o čem govorita (očitno sem še premlada da bi vajo razumela, npr. kaj je ZS???)
Uporabniški avatar
 Vlajko
tekačica napisal/-a:Živjo Filipid in Vlajko
Se lahko še jaz vmešam v vajino debato, pa vajo vprašam o čem govorita (očitno sem še premlada da bi vajo razumela, npr. kaj je ZS???)

KRATICA :!: :-- :wink:

PS: No, k's'lih ti: Zasebno Sporočilo. 8)

PSS: A premlada, praviš, da si. :roll: Naj ti šepnem nekaj na uho. V Indiji so skoraj vsa dekleta tvojih let že poročena. :wink:
Uporabniški avatar
 tekačica
Vlajko napisal/-a:KRATICA :!: :-- :wink:

PS: No, k's'lih ti: Zasebno Sporočilo. 8)

PSS: A premlada, praviš, da si. :roll: Naj ti šepnem nekaj na uho. V Indiji so skoraj vsa dekleta tvojih let že poročena. :wink:

aja zasebna sporočila si mislil...zdej mi je pa vse jasno
Poročene...kar naj bodo...potem se pa pri 25 letih moža naveličajo in ga lepo vržejo skozi vrat na cesto... :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 Vlajko
tekačica napisal/-a:....Poročene...kar naj bodo...potem se pa pri 25 letih moža naveličajo in ga lepo vržejo skozi vrat na cesto... :twisted: :twisted:

Sem rekel ..... v Indiji .... in ne ... v Sloveniji. :twisted:
PS: :wink:
Uporabniški avatar
 tekačica
Sej sem ti za indijo odgovorila...a tam nimajo cest pa vrat na hišah??? :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 Vlajko
tekačica napisal/-a:...a tam nimajo cest pa vrat na hišah??? :twisted: :twisted: :twisted:

V Indiji imajo ceste pa tudi kakšna vrata bi se našla (recimo nekaj deset milijonov). Samo :roll: , :idea: vprašaj še druge, če meni ne verjameš. Tam, na žalost :cry: , na cesto letijo ženske (pa še vesele so lahko, če jih doleti le to)! Nikoli možje. :!: :shock:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
tekačica napisal/-a:Sej sem ti za indijo odgovorila...a tam nimajo cest pa vrat na hišah??? :twisted: :twisted: :twisted:

Ne tam majo samo kaste :twisted: :twisted: .
Tam je na žalost tako, da v kakršni družini se rodiš tako ti je potem usojeno cel lajf, nič boljšega :evil: !
Vsaj v nekaterih predelih te deželice!!
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA