Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Matej
Evo, prve informacije iz Podgorice:
Vsi so prišli srečno skozi cilj. Vreme je bilo precej vroče, tako da nekateri z rezultatom niso najbolj zadovoljni. Tega pa sigurno ne more reči Ero, ki je odtekel odličnih 3;21. Matjaž prav tako odlično 2;54 (za njega veljajo druga merila :D ). Tini in Miro okrog 3;50, softiča :wink: Aleš in Lojze pa malo čez 1;30.

V glavnem, vsem čestitke, dobro analizo in srečen povratek domov.
Uporabniški avatar
 marathon95
Matej napisal/-a:Evo, prve informacije iz Podgorice:
Vsi so prišli srečno skozi cilj. Vreme je bilo precej vroče, tako da nekateri z rezultatom niso najbolj zadovoljni. Tega pa sigurno ne more reči Ero, ki je odtekel odličnih 3;21. Matjaž prav tako odlično 2;54 (za njega veljajo druga merila :D ). Tini in Miro okrog 3;50, softiča :wink: Aleš in Lojze pa malo čez 1;30.

V glavnem, vsem čestitke, dobro analizo in srečen povratek domov.

Bravo Ero i dečki :clap: :cast1:
Držite se i na analizi :toast: :toast:
Uporabniški avatar
 žure
Bravo, fantje!
Ero rasturaš :shock: :cast1:
Vsa čast, res.
Uporabniški avatar
 INOT
Dobro nam došli dragi drugovi!
Ja eni vejo o čem pišem.
V glavnem fantje vsem čestitke !!!!!!! :D :D :D
Uporabniški avatar
 runner
sve tece napisal/-a:Ero, ki je odtekel odličnih 3;21. Matjaž prav tako odlično 2;54 (za njega veljajo druga merila ). Tini in Miro okrog 3;50, softiča Aleš in Lojze pa malo čez 1;30.

Zakletve! Junacine nase! Majka jih rodila! ... (spet malo crnogorskega naglasa in berite tako globoko ... iz grla)

iskrene cestike !
Uporabniški avatar
 lojzeP
Poročilo sledi sjutra ni napaka :D
Uporabniški avatar
 ero
hojla, smo že doma v nizki oblačnosti. če samo pomislim na črnogorsko sonce in toploto...

ja, bilo je odlično in v dobri družbi. hvala fantom za prijetno preživete dni. in hvala vsem vam za vzpodbudo.

pravo poročilo še sledi, ker se zdajle odpravljamo na Pokljuko na sprehod. kakšno nasprotje - po kršu in vročini podgoričke ravnice razgibani pokljuški gozdovi :)

aja, še nekaj preden grem na zrak - prihodnje leto gremo dol z avtobusom, zato si konec oktobra kar zapišite v koledar - ravna proga, ravno prav toplo, zelo prijazni domačini, dobra organizacija, nobene gneče, pa še ugodna cena a povrh - na maratonu startnine ni in tudi strošek prevoza in bivanja bo minimalen ...
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tole tekmo v Pdgorici si bom pa res zapomnil. Praktično vse je bilo prfektno. TF družba, kjer smo pogrešali kakšno članico - saj res, kje ste pa ble?-je delovala zelo uigrano. Organizator se je zelo potrudil. Še posebej bi rad izpostavil "šefa" maratona Milana Madžgalja, ki je neumorno skrbel za vse tekmovalce. Organiziral nam je prevoz z letališča do hotela in nazaj ter kril del stroškov namestitve in prehrane v hotelu.
Osebje hotela je bilo zelo prijazno. Ustregli so vsem našim željam in nam pripravili tudi hrano, ki je ni bilo na jedilniku.

Slika

Imeli smo dovolj časa za potep po mestu. Največ smo se zadrževali na korzu, kjer smo si z zanimanjem ogledovali naravne lepote Crne gore in pridno nabirali B vitamin.

Na polmaratonu in maratonu je nastopilo preko 200 tekačev iz 16. držav.

Proga je bila speljana skozi številne vasi in kraje, kjer so nas pozdravljali domačini. Tekli smo po več kilometrskih popolnoma ravnih odsekih. Kilometrske oznake so bile postavljene na vsakih 2,5 km kjer so bile tudi okrepčevalne postaje z vodo, spužvami, sladkorjem in limonami.

Malce nam jo je zagodlo le vreme, saj je bilo, vsaj kar se mene tiče, prevroče (25 st.C).

Na analizi po teku se nam je pridrižil tudi Dane Korica, YU in svetovna atletska legenda v tekih na 5 000 in 10 000 m.

Končna ocena ODLIČNO. Organizatorju smo obljubili, da naslednje leto spet pridemo v še številčnejši zasedbi.

Prilagam še nekaj FOTK.

Hvala za dobro družbo!

LP MatjazV
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tule so pa še uradni rezultati in uvrstitve vseh Slovencev, ki smo tekli na maratonu v Podgorici:

Ervin ŠRAMEL 3:21:53 (gen-52, kat-22)
Renato RIBIČ 3:37:01 (gen-66, kat-26)
Jožica ŠIFTAR 3:48:30 (gen-77, kat-1)
Bojan BOJKOV 3:50:05 (gen-80, kat-9)
Miroslav RAŽMAN 3:50:20 (gen-81, kat-10)
Martin ZUPANC 3:51:19 (gen-82, kat-33)
Matjaž VRHUNC 2:54:22 (gen-27, kat-5)

Še posebej čestitke Jožici za prvo mesto v kategoriji ter seveda Erotu za osebni rekord.

Rezultatov s polmaratona žal nimam.

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 GaGa
Čestitke za dobre rezultate!

Sva držala pesti celo nedeljo :wink: ... tist z Anjo je pa tud popestrilo petkov večer :lol:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Kaj naj rečem čestitke vsem maratoncev in skratka tekačem, ki so preteklo določeno razdaljo!Upam, da se boste regenerirali čimprej!
ČAO!
Uporabniški avatar
 miro
Predem napišem nekaj mojih vtisov, HVALA našemu šefu za vse delo , ki ga je imel z nami na in pred maratonom. Ero zame si veliki car!

No veliko je napisal že Matjaž, tako , da ne bi ponavljal.
Res je izredno ko tečeš pri napovedanih 25stopinjah celzija, veliko ti doda še asfalt, pa okolica , tako , da je bilo kar prijetno toplo, lahko bi rekel celo vroče. Izkušeni tuji tekači so govorili , da bomo tekli u "paklenima uslovovima", vendar smo kar zdržali.
Prav zanimivo je teči , ko je pred teboj samo ravnina, iz asfalta puhti vročina, tako , da kar malo skozi meglico vidiš samo ravno cesto in mogoče kakšnih pet km odaljeno tablo za bencinsko črpalko.
Navijačov je bilo kar veliko ob poti ,predvsem otroci so tekli z nami počasnejšimi nekaj metrov in seveda tekmovali z nami, ali pa nam vzdrževali tempo.
Ob vsej progi zelo veliko postaj z vodo in uradnih okrepčevalnic, vodo so nam nudili tudi ljudje ob progi. Jaz sem z nekaterimi tudi malo komuniciral - odakle sam, očeš mi prodat naočale i podobne sitnice , ki zelo popestrijo tek.
Posebna zgodba je bil "korzo"- nekateri veste kaj je to. Tu sem si vsaj jaz malo utrudil oči ob ogledu črnogorske novejše mode, ki so jo nosile brhka črnogorska dekleta, pa še malo jih ni bilo,se mi zdi , da je kar malo primanjkovalo fantov.

Bom pustil še malo prostora, da bodo kaj napisali še ostali udeleženci.
Skratka bilo je lepo in drugo leto grem zopet z avtobusom in upam , da bo organizator izpolnil vsaj nekaj obljub , ki nam jih je dal.

Še to! Popolnoma me je "očaral" Dane Korica , ki si je vzel kar veliko časa za našo ekipo in nam podal nekaj svoje razgledanosti in širokosrčnosti. To bi morali doživeti sami.

Še enkrat bilo je zares lepo!

Lp
Miro
 Leon
Fantje, čestitke tudi z moje strani, vaši vtisi kar silijo k temu, da ta maraton vključimo v plan za leto 2006!!!

Leon
Uporabniški avatar
 lojzeP
Prijetna avantura je za nami. Ker letošno nostalgijo nismo želeli končati v BG, je padla odločitev, da se obišče še njihove brate malo južneje.
V Podgorici sem bil prvič in se mi je kar nekako priljubila. :D

Namestitev in bivanje na prijetnem nivoju, s tekmo pa nisem bil preveč zadovoljen.
Organizator večji poudarek daje maratonu, "softiči" smo bili ( hoteli ali ne ) zapostavljeni - km oznake in vodne postaje le na vsakih 5 km ( menda bo drugo leto bolje ), tudi posodobitev internetne strani ne bi škodila ( načrt teka na dan tekme - nekateri :oops: to izvedeli šele po tekmi ), proga pa "zanimiva" - tudi 10 km čiste ravnine, ki se rahlo vzpenja ( več bo povedal Alešev Garmin :?: - jaz sem svojega "pustil" dol :wink: ).
Realnost je očitno zopet premagala želje - popravnih izpitov bo še dovolj.

Pa me take malenkosti, kot je neizpolnitev tekaškega plana, ni vrgla iz tira, in smo zato ( še ) večjo pozornost namenili potekaškem dogajanju :D - menim, da kar uspešno - spoznali top lokacije bureka, pleskavic, Nik-a, pa korzo je bil tudi naš ...... a je kej lepšega na tem svetu :roll: 8)
Več ali manj je nad zedevo bdel Ero :clap: , ki nam je za posledek pripeljal Daneta Korico na mini analizo :cast1: - dogodek, ki pusti globoke sledove ( btw - čez slabe 3 tedne pride v SLO, pa smo nekaj Brdo omenili - pozna progo skoraj bolje kot mi ).

Vsekakor obisk Podgorice zadetek v polno, drugo leto pa ( verjetno ) zopet

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA