Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#67411
Začel se je mesec olimpijskih tekov in kot prvi na vrsti je bil Olimpijski tek na Hrušici. Kljub nenavadnemu mrazu za junij, saj smo nosili bunde in zimske kape, kljub dežju, ki ni in ni hotel nehati in kljub vetru v prsi (resnici na ljubo je bil tudi veter v hrbet), se nas je teka udeležilo okoli sto tekačic in tekačev. Nastopili so tudi otroci in ljudje s posebnimi potrebami, za kar gre organizatorjem še posebna pohvala, da so se potrudili in gojencem Doma Matevža Langusa iz Radovljice turoben junijski dan naredili lep in nepozaben.

Proga, dolga 7 km je res lepa, tekaška, najprej 3 km rahlo navzdol po asfaltu (to je moja rolerska trasa, pa tudi sicer je to pogosto uporabljan športni objekt za tekače, kolesarje, sprehajalce in rolarje), potem zavijemo pod avtocesto in pod obronke Mežaklje, tečemo po gozdu, spet malo po asfaltu, nato mimo mejnega prehoda Karavanke, še enkrat pod avtocesto in že smo na cilju. Za tiste, ki tečejo na 21 km, je to šele prvi krog, sledita še dva.

Resnične pohvale zaslužijo organizatorji, Športno društvo Karavanke, ki so organizirali tek. Zelo so se potrudili, čeprav so morali držati liste in dokumente, da jih ni odpihnil veter in da jih ni zmočil dež, ki je na čase padal skoraj vodoravno. Uredili so progo, da ni bilo na njej luž in blata in poskrbeli za udeležence, da so bili na koncu skoraj vsi deležni nagrad in kar je nekaj posebnega, namesto standardnih makaronov ali pašte, so nam postregli z dunajskim zrezkom in krompirjevo solato. Pijače je bilo dovolj na startu, na okrepčevalnici na progi in na cilju, žejni in dehidrirani že nismo bili. Kot že rečeno, so zelo razveselili tudi otroke in ljudi s posebnimi potrebami. Vsaka čast jim, še posebno, ker je športno društvo Karavanke edino, ki v tem delu Zgornje Gorenjske organizira kakšen tek, kljub raznim uradnim športnim organizacijam in plačanim funkcionarjem, ki pridejo tekmo samo gledat ali pa še to ne.

Nagrade, kolajne in pokale sta razdelili naši smučarki Urška Rabič in Petra Robnik. Tudi to je nekaj posebnega, saj so zmagovalci v posamezni panogi prejeli tudi poljub od simpatičnih smučark, udeleženk Svetovnega pokala. Lepe geste organizatorjev, ki bi jih veljalo posnemati. Škoda, ker nikogar takega ni bilo, da bi se od njih naučil, kako popestriti tekaške prireditve.

Forumcev je bilo kar precej, nekaj znanih in nekaj neznanih. Tek je potekal kar hitro, saj lepa proga to omogoča. S Tonetom sva tekla skupaj, zaradi njegovega tempa, ki je bil zanj bolj počasen, sem za moje sposobnosti dosegel kar dober čas. Pa tudi domač teren pač.

Najbolj sem se sekiral, ker pred tekmo nisem spoznal prijatelja in sotekača Toneta, ki je šel peš na start in mu nisem ustavil. Upam, da verjame, da nisem nalašč peljal mimo.

Skratka, lepo je bilo videti veliko znanih obrazov in teči po znanih terenih. Športnemu društvu Karavanke pa pohvala in vzpodbuda, da bodo še naprej organizirali take in podobne teke. Če sem kaj pozabil, pa bom dopolnil v še kakšnem sporočilu.
Uporabniški avatar
 miro
#67425
Letos sem prvič opazil tudi dva invalida na vozičkih.
Tudi onadva sta imela polepšan dan, predvsem zaradi druženja, tekmovanja in prejema zasluženih medalj. Verjamem , da bo drugo leto še več udeleženih invalidov, ki aktivno preživljajo svoj čas.
Drugače pa je tudi mene presenetilo veliko število tekačev, verjetno velja pregovor: "Dober glas seže v deveto vas!" Se vidimo drugo leto?
Lp
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#67444
Vse je res, ni kaj dodat, pač pa to...
Z MiroR-jem sva se v petkovi prometni gneči komaj prebila do Hrušice. Nekam sva morala iti porabiti energijo, ki sva jo nabirala za čez Pohorje, pa je tek žal odpadel. Tale 21-ka v Hrušici je bila še najprimernejša. Ko sva štartala od doma, je pri nas že ves dan deževalo. MiroR me je prepričeval, da je na Gorenjskek sonce. In res je bilo, le daleč za oblaki. Pa saj je vseeno, jaz še bolje prenašam hlad, kot vročino. Tek je bil OK, proga je res lepa.
Če ne bi bilo vročega tuša v cilju, ne vem kako bi preživel. Koža na rokah me je pekla že od prvega kroga. Tolažil sem se, da imam vso potrebno opremo za tak v avtu. Res je problem, če ne prideš vsaj eno uro pred startom na prizorišče.
Na poti proti Hrušici se je najbolj živciral MiroR. Dve uri in pol vožnje v eno smer pa da zamudiva štart? Nemogoče. Povrhu vsega pa je bil dan za osebne zmage. Pod 1:30 je rekel MiroR in zgodila se je njegova volja. Čestitke tudi vsem ostalim, ki ste v takšnih razmerah odlično tekli.
Ja, forum-cov - kar nekaj. Na progi me je ogovoril miro, pa čeprav sva se zmenila da me v cilju za rokav pocuka, se to ni zgodilo. Pa drugič.
:TF)
Uporabniški avatar
 miro
#67458
Zdravko ,oprosti imel sem nujne opravke ,tako ,da nisem niti malical,sem takoj po teku odšel.
Mirotu pa lahko poveš , da je odlično tekel saj je krog daljši , kot pa 7km , sem ga šel enkrat merit s kolesom , saj se mi ni ujemal moj čas s dolžino, tako ,da je krog kar precej daljši.
Vsen še enkrat čestitke za vztrajanje v takem vremenu z obilico dobre volje.

Miro
Uporabniški avatar
 Fotr
#67459
Miro, imam tvojo nagrado, ki si jo dobil na Hrušici, eno kuverto, ne vem kaj je notri. Imam tudi tvojo medaljo in diplomo s Fotrovega teka. Spomni me, da ti jih enkrat prinesem. Vedno pozabim. Fotr pač! :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#67476
miro napisal/-a:Mirotu pa lahko poveš , da je odlično tekel saj je krog daljši , kot pa 7km , sem ga šel enkrat merit s kolesom , saj se mi ni ujemal moj čas s dolžino, tako ,da je krog kar precej daljši.
Vsen še enkrat čestitke za vztrajanje v takem vremenu z obilico dobre volje.

Pozdrav
To o dolžini proge so razveseljivi podatki, le čim bolj točna razdalja me zanima. Je to 100 metrov na krog? Če še imaš rezultate meritev se priporočam. In hvala. :rol:
Uporabniški avatar
 miro
#67490
meni je števec na kolesu pokazal 7,5 km, nekemu drugemu pa 7 km.
Pri gorcu nimam ,čisto umerjenega števca, je pa kar točen , glede na cestne table.
Meril pa sem od štarta , do cilja, torej sta dva kroga kakšnih 60m krajša.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 roky1
#67511
Tudi jaz bi rad pohvalil prireditev. Malo me je zmotila le prestavitev štarta, saj je bilo vreme res obupno in zato čakanje na štart mučno. To je bil moj drugi mali maraton letos in tudi v življenju, zato sem vesel, da sem kljub ekstremnim vremenskim razmeram izboljšal čas iz Radencev. Miro mi je bil stalno za petami in me preganjal. V nogah sva imela tudi bolši rezultat vendar sva v zadnjih treh kilometrih oba popustila.
Želim si še več takih prireditev.
Uporabniški avatar
 pershing
#67597
Ja pozdrav vsem še v mojem imenu. Prvič sem tekel v Zgornjesavski dolini in zeblo me je kot mačka. Še dobro, da sem oblekel anorak. Šel sem krajšo razdaljo in kar prav sem se odločil. Organizatorjem pohvale, razen zamujenega starta. Videti je bilo nekaj starih borcev TF ter kar lepo število naših "modrih bluz". Zmagovalca tako na 7 kot na 21 km sta bila iz policijskih vrst, pa tudi edina udeleženka na 21 km-bravo dekleta in fantje, kar tako naprej...


Veliko tekaških užitkov tudi na prihodnjih tekih... :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
#68455
Zgodovinska fotografija:
Midva s Tonetom v cilju na Hrušici

Slika
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#68503
Fotr napisal/-a:Zgodovinska fotografija...

Čuj, Fotr, če bi mi kdo rekel, da je št. 34 večja od št. 35 nebi verjel :?:
PRESS center sporoča, da fotografija prepričuje :idea:
LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA