Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 daša
#71
Bravo, mi tekači!
Za mano je prva tekaška tekma, bilo je super. Razen močnega sonca (opečene rame in nos) nas tudi velika množica tekačev ni motila. Pohvala Vanji, Petri in Eru, ki so se spopadli z 21 km.
Se vidimo v nedeljo na Brdu pri Kranju.
LP, Daša
Uporabniški avatar
 ero
#72
Tako je, Daša! Bravo mi :D

Tudi jaz sem včeraj kar čutil sonce. Po obrazu sem se pred tekom sicer namazal, na ramena sem pa pozabil :oops:

Več vtisov o teku bom napisal jutri, ko si bom vzel malce več časa. Rad pa bi se vsem vam zahvalil za super družbo. Bilo je res zelo prijetno - če pozabim na tistih par kilometrov v vročini in brezveterju :wink:


lp
Ero!
 petra
#76
Ja, bravo mi vsi. :D :D :D .
21 km je padlo in niti ni bilo tako hudo. Sonce je res kar pripekalo, vendar pa so bile okrepčevalnice postavljene na vsakih 3 km, kar je bilo zelo dobrodošlo. Na začetku je bila res gneča, trajalo je vsaj 45 sekund, da sva pritekla skozi štart, pa še potem smo nekaj časa hodili, preden je reka tekačev stekla. Z Gregom sva tekla skupaj. Glede na mojo trenutno pripravljenost sem računala, da bi (če bi vse šlo v redu) lahko tekla čas okrog 1,53,00. Vedela sem, da če bom šla prehitro, ne bom zdržala do cilja, zato sem ves čas spremljala čas. Prvih nekaj km nekako nisva ujela ritma, potem pa je kar šlo. Zadnjih nekaj km sem bila že malo utrujena, noge so že rahlo bolele, vendar mi je misel na bližajoči se cilj dala dodatnih moči. In čas je bil še nekoliko boljši od pričakovanega.
Na koncu pa :D :D :D , kaj pa drugega. Občutek je čudovit in volja za naprej še večja.
Zdaj pa grem domov (sem še v službi) in na sproščujoč tek!
Uporabniški avatar
 ero
#77
Hoj,

petra napisal/-a:Na začetku je bila res gneča, trajalo je vsaj 45 sekund, da sva pritekla skozi štart, pa še potem smo nekaj časa hodili, preden je reka tekačev stekla.


Če pogledaš uradne rezultate, sta za start rabila 47 sekund (razlika med bruto in neto časom) - bravo za natančno oceno :)

Jaz sem se do starta prebijal 27 sekund, Jerneja in Jaka pa le 5 sekund. Ja, sta se malo zagrebla na start, nam se ni pa nikamor mudilo - smo se raje v senci fotografirali s Tobijem :lol:

Slika


lp
Ero!
Uporabniški avatar
 vanja
#82
Jaz sem sele danes prisla do interneta in sem navdusena nad kolicino novega gradiva, seveda predvsem nad fotografijami!

Radenci so bili enkratni; vzdusje je bilo super, tect je bilo super (cisto sem presenetila samo sebe, pred tekom sem imela namrec veliko tremo in zelo nizko samozavest), po teku pa se bolje. V nedeljo so me bolela kolena, ampak ne prehudo. Tako da sem se ze vceraj cel dan podila po hribih (sem bila na Crni prsti, potem pa se na Debeli peci), da se malo pohvalim.

Aja, naj dodam se to. Moj fant se je nalezel mojega navdusenja nad tekom in mu je straaasno zal, da ga ni bilo v Radence!

Lep pozdrav vsem!

Vanja
Uporabniški avatar
 pia
#83
Ker so mi doktorji prepovedali endorfinski doping s tekom :cry: celih 10 dni, je bila moja samooklicana funkcija v Radencih: v.d. trenerja :twisted: . Pomočnik, ki mi je ves čas hodil ob levi nogi (imenovan Tobi) pa je poskrbel,da nama ni zmanjkalo družbe, ko nama je ob 15.h ekipa ušla po svoje. Naša uradna trenerja Beno in Jaka sta - skupaj z junaki na 21 km- pihala vsak v svojem tempu, midva pa sva se zavlekla v senco, od tam iskala barve naših novih dresov in spregledala Jako (oprosti, Jaka). Jaka je dobil certifikat ljubitelja živali :wink: , saj ga je resno zaskrbelo, ko je videl Tobija z modro številko (za 21 km)! Bila sva tudi fotografa, a za boljše fotke ni bilo časa - prehitro ste pribrzeli mimo!! Niti malo nama ni bilo dolgčas in lepo nama je bilo v vaši družbi. Opravila sva tudi analizo vaših rezultatov:presenetljivo dobro. Kaj bo šele oktobra :lol: ?!
Uporabniški avatar
 ero
#86
Hoj vsem in še moje osebno poročilo iz Radenec:

Na Maratonu treh src sem bil že velikokrat a vedno v vlogi merilca. Zdaj sem prvič prišel kot tekač in bilo je manj stresno in precej bolj naporno, predvsem pa vroče. Saj nisem občutljiv na vročino a če jo skombiniraš z asfaltom in ravnino, ki jo moraš preteči, pa kar nekako depresivno vpliva nate. No, ni tako hudo in prihodnje leto bom gotovo spet tekel v Radencih!

Od teka sem pričakoval čas okoli 1:50 in pri sebi sem si rekel, da bo vse, kar bo bolje od lanskega poloma na Ljubljanskem maratonu, ko sem 21 km zmogel v času 2:02 in bil ob tem čisto povožen, že uspeh. Začel sem kar hitro, tempo množice me potegne in res ne vem, zakaj imam na roki pulzmeter, če ga ne upoštevam. Na devetem kilometru se mi je tak tempo maščeval in ko je prišel zame najtežji del proge (ravnina in brezveterje), je moj tempo hitro popustil. Vse tja do 18. kilometra sem potem nekako preživel na obroke, od okrepčevalnice do okrepčevalnice. Povsod sem se za par sekund ustavil in si privoščil par požirkov vode in kasneje tudi izotonika.

Od 18. kilometra proti cilju pa je spet steklo. Takrat sem očitno dojel, da bom prišel do cilja in da doseženi čas sploh ne bo tako slab :) Ko veš, da bo muk kmalu konec in da gre proga celo malce navzdol, je takoj lažje teči.

Tudi vaše vzpodbujanje malo pred ciljem je pomagalo k lahkotnemu finišu v cilj, kjer sem zadovoljen ugotovil, da je kljub mukam kar šlo. Takoj sem se spustil v debato s prijatelji in jim hitel razlagati, kako je bilo. Beno je ves spočit in že najmanj pol ure v civilki modro kimal :)

Prilagam posnetek moje srčne frekvence, iz katerega je lepo vidno, da sem prvi del preforsiral in se nato trudil kot jo-jo, na koncu je pa spet steklo:

Slika
(špice navzdol so postanki na okrepčevalnicah, spodnje številke pa naj bi bili vmesni časi na kilometrskih oznakah a sem prepričan, da jih je bilo kar nekaj napačno postavljenih, 5. kilometer sem pa čisto prezrl)

Nauk za prihodnje leto? Začni zmerno in počasi stopnjuj tempo do cilja - če zmoreš, seveda.

Za konec pa še čestitke vsem, ki ste/smo tekli. Še posebej bravo Vanji in Petri, ki sta svoj prvi polmaraton pretekli izjemno dobro!!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA